Inlägg

Inlägg som Shudnawz har skrivit i forumet
Av Shudnawz
Skrivet av Flippin:

Sjukt laddad! 1080TI åker på tippen!

Skicka det till mig istället, jag kan tillochmed betala frakten.

Av Shudnawz

Alltså jag vill ersätta mitt 1080. Lansera bara skiten nån gång!

Av Shudnawz
Skrivet av talonmas:

Säg ett sjukhus av den kalibern som inte har wifi?

Edit: läste nog inte hela inlägget färdigt. Du skrev visst mobila fältsjukhus. Ok, men nu pratar du teknik som inte existerar och som knappast ligger på is till dess att 5g kommer...

Remote surgery är en grej som existerar, och har gjort i nära 20 år.
https://en.wikipedia.org/wiki/Remote_surgery

Citat:

The first true and complete remote surgery was conducted on 7 September 2001 across the Atlantic Ocean [...]

Och kommer bli vanligare när tekniken som tillåter det att fungera bättre blir mer tillgänglig.
Jag sa inte heller att den ligger på is, men när 5G blir mer utbrett så kommer användningsområden dyka upp.

Tror du nån förutsåg Monster Jam när T-Forden lanserades?

Av Shudnawz
Skrivet av talonmas:

Har fortfarande inte sett ett svar på vad 5g kan göra som 4g inte kan göra. Förutom responstid i spel (på mobil? Ehh ok, stor publik...) eller att trafiken tar slut med för många enheter. Men då kan man ju bara bygga ut 4g istället på fler frekvenser?

Så nej, vad kan 5g som inte 4g kan idag? Förutom kortare räckvidd då

Just latensen är en stor grej, speciellt för industrin och medicinska implementationer. Du kan köra trådlösa robotoperationsenheter, som kräver trådade anslutningar idag. Dvs, en läkare på ett sjukhus kan styra en mobil operationsenhet med telepresence och fjärrstyrda instrument trådlöst utan en massa speciallösningar. DET är stort. Faktiskt.

Världen består inte BARA av ultra-mega-max-mobilgamers och pöbel.

Av Shudnawz

Har en 5G-telefon (S20 Ultra), men tydligen kräver Telia att jag antingen har ett företagsabonnemang, eller deras fetaste Mobil Obegränsad-abonnemang för nära 590kr/mån för att kunna använda 5G just nu.

Tack, men nej tack.

Av Shudnawz

@anon42512:
Har sett flera ställen där restaurangen har gjort vad de kan för att se till att folk håller avstånd (bara stolar på vartannat bord osv), men där gästerna sen flyttar runt stolar värre än ungar som leker hela havet stormar och fullständigt fuckar upp hela konceptet.

Varför får man inte uppfostra vuxna människor med våld? Barn kan jag förstå, men fullt vuxna människor SOM BORDE VETA BÄTTRE? Stryk ska dom ha.

Av Shudnawz

Det kanske underlättar om vi bryter ut förkortningarna:

SSD - Solid State Drive, lagringsmedia med minnespermanenta halvledare (även vanliga minneskort använder en version av tekniken) till skillnad från "volatile" minnesceller, som tex RAM-minnen.
NVMe - Non-Volatile Memory express, interface över PCIe för att hantera just lagringsenheter av ovan beskriven modell.
PCIe - Peripheral Component Interconnect express, generell interfacebus för att koppla diverse interna enheter till en dator (tänk intern USB, fast snabbare).
M.2 - anslutningsstandard för interna disk- och expansionsenheter. Tänkt att ersätta SATA för diskar.

Så. En SSD kan anslutas till en dator med PCIe eller SATA, vid PCIe möjligen även med NVMe och då troligen via M.2-kontakten med dess matchande formfaktor. Vid SATA mest troligt 2.5" formfaktor.

Har jag fått rätt på detta?

Av Shudnawz
Skrivet av sKRUVARN:

Greyhound är inte producerad av Apple, den är distribuerad där pga utebliven bio-release pga covid.

Huh, intressant. Well, antog att dom hade ett finger med i spelet eftersom det var första loggan man såg.

Av Shudnawz

Greyhound (2020) med Tom Hanks.
En av de första filmer (som jag är medveten om) jag sett producerad av Apple TV.

Jag känner att deras beslut att göra filmen nära nog exakt 90 minuter lång begränsar storyn en aning.
Mycket av filmen utgörs av extremt välgjorda naval combat-sekvenser, medan karaktärsutveckling och annat "mjukt" får stå tillbaka.

Soft spoiler nedan:

Jag misstänker att novellen som filmen är baserad på (The Good Shepherd) har bättre karaktärisering, men filmen lider verkligen av att man inte får veta nånting vettigt om Tom Hanks karaktär, och varför han har sina quirks. Det ENDA man väljer ha kvar är ett par väldigt malplacerade bönetillfällen som jag personligen bara gör hela filmen ytterligare förvirrande. Fine att han är religiös, men det tillför inget till filmen eftersom det inte får nån vettig payoff.

Dold text

Så, alltså.
Överlag ger jag filmen 5/10 för de konstiga valen man gjort i produktionen. Men lätt 8/10 för stridssekvenserna som är riktigt bra gjorda och det är väldigt lätt att följa hur striden fortskrider.

EDIT:

Ohyeah, den sista scenen i filmen är riktigt cringe-spyfärdig-americana som verkligen bara tappade bollen helt med den rätt jordnära känslan i huvuddelen av filmen.

Dold text
Av Shudnawz

Med risk för att "stir up a hornets' nest", men ska man knåda degen manuellt eller kan man köra i maskin?
Jag har inget problem med att bli kladdig generellt sett, men deg är fan nåt av det värsta jag vet att få på fingrarna.

Sambon har ändå börjat snegla på hushållsassistenter, så det här kanske är ett användningsområde för en sån som jag kan stå bakom.

Av Shudnawz

Nu så. Tillsammans med kabelhanteringen från förra beställningen (som kom idag), så blev det ett Logitech G915 Tactile som borde dyka upp på måndag.
Har tröttnat på att ha två olika tangentbord till speldatorn och jobbdatorn när jag sitter hemma. Tanken är att jag ska köra Lightspeed till speldatorn, och bluetooth till jobbdatorn. Bara att koppla över för att jobba med rätt dator. Medan jag jobbar har jag speldatorn på en sekundär skärm så jag kan ha igång en stream eller så, så att kunna styra båda datorerna med ett tangentbord med minimalt pyssel blir perfekt.

https://inetimg.se/img/1600x900/6600966_0.jpg

Av Shudnawz

Bytte till mig en Animus Home mot ett gammalt Nintendo Wii, så har börjat leka med automation och scener nu.
Främsta källan till enheter är mina IKEA Trådfri-lampor/-strömbrytare, som finns lite överallt hemma nu. Var på IKEA senast igår och köpte 12st GU10 Trådfri-lampor till. Ska montera 3x 4-lamporsarmaturer i hallen.

Det jag primärt letar efter nu är något sätt att integrera min Tado-styrning för luftvärmepumpen till Animusen, och även skaffa några temp-sensorer att sätta både inne och ute för att kunna hantera värmen hemma lite bättre.

Av Shudnawz
Skrivet av ab3:

Det här sker ju varje gång när datorn (master) stängs av så det är som att strömmen skulle gå minst en gång om dagen. Är det farligt tror du? Tack förresten

Hm.. jag vet för lite om styrelektroniken i moderna skärmar för att säga bu eller bä. Spontant skulle jag säga "nej", men man vill ju inte chansa direkt. Det finns ingen möjlighet till en kortare fördröjning, så skärmen hinner gå ner i standby först, innan strömmen bryts?

Av Shudnawz
Skrivet av ab3:

Tack alla, jag skruvar fast då

Nu när du nämner Brennenstuhl.. behöver jag vara orolig över att min skärmen som är ansluten till grendosan skadas när den stängs av genom grendosan abrupt, vilket master/slave funktionen medför?

Så länge du inte tror att det blir en strömspik, så ska det inte vara värre än när strömmen går, tex. Och det har jag inte varit med om att nån av mina enheter tagit stryk av.

Av Shudnawz

Börjar på Ultra och sen backar vi grafiken tills vi når spelbar fps.
Vet vi förresten om detta kommer finnas tillgängligt på Geforce NOW efter släppet?

Av Shudnawz

Nu ska vi väl äntligen få lite ordning på kablar o skit, så jag vågar ta en bild o visa i Skrivbordstråden..

https://i.imgur.com/t4n67iv.png

Av Shudnawz

250/250 från Th1ng.
Bredbandskollen säger 245/10, medan Speedtest säger 250/250.
Jäkligt oklart varför Bredbandskollen inte reder ut min upphastighet?

Av Shudnawz
Skrivet av rayfix:

Varför bära en mask = inte upprätthålla social distans??

Att använda säkerhetsbältet betyder inte hastighet.

Därför att masken är inte till för att skydda dig, utan för att skydda andra*. Och folk är generellt dåliga på att tänka på andra.
Distansieringen hjälper båda parter, men har en övervägande känsla av att skydda sig själv, och därför är det troligare att folk håller på den biten.
Vad gäller både och, så har vi problem med hörsamhet för social distansiering, och givet att man inte lättar på det kravet, hur stor hörsamhet tror du att vi skulle få för både mask OCH distans?

Sen har vi de andra aspekterna vad gäller handtvätt och liknande, som också finns en överhängande risk att man börjar slarva med om man ser masken som en "catch all" så man inte behöver tänka på de andra skyddsmekanismerna, som i sig är minst lika viktiga.

Det handlar alltså om att fokusera på den metod man tror har störst effekt, störst chans för hörsamhet och enklast att upprätthålla över lång tid.

*masken skyddar såklart dig med, till viss del, men primärt handlar det om att man kan fånga utgående partiklar. För att skydda från inkommande partiklar behöver man hantera den som sjukvårdspersonal, vilket gemene man sällan kommer göra.

Av Shudnawz
Skrivet av vargeEEEEn:

Det här kanske länkats tidigare eller anses vara "för simpelt" men jösses vad gott och bra det blev. Vi gjorde världens enklaste Ore-glass för några dagar sedan, blev fantastiskt krämig och god!

https://lindasbakskola.se/2016/02/22/kramig-oreoglass/

Alltså... glass är gott. Oreo är gott. Men jag reder inte ut att ha Oreo i glass (eller i en chokladkaka för den delen). Det är nånting med smakerna som skär sig för mig.

Av Shudnawz
Skrivet av makatech:

Mjukglass for the win

Besvikelsen när man vill ha mjukglass och de bara säljer kulglass, det gör lika ont varje gång.

Eller ännu värre, när man ser maskinen, men när man kommer fram får man beskedet "den är trasig". WELL FUCK YOU TOO!

Also, tuttifrutti-strössel ftw.