Inlägg

Inlägg som afrika har skrivit i forumet
Av afrika

Jag har en delidad 4790k. (pastan utbytt mot conductonaut med bra resultat, den klockades aldrig pga dell Jag har inte koll på priser så ge mig ett rimligt bud så är den din.

Av afrika

Du kanske kan hitta en sony fs700 för den pengen. Som är en riktig ”film”/videokamera och inte en dslr. Den är inte ny men nog inte fel för dig. Kan ju och råuppgraderas med prylar som nu säljs begagnade för en spottstyver mot nypris.

Skit i m4/3 som i gh4/5 osv. Orka hålla på ned speedboosters och sånt

Av afrika

2900,
ses gärna i centrum.

Av afrika

Jag är lite sugen på Lian-li-chassit men är inte så intresserad av innehållet.

Av afrika

Jag hade ungefär samma problem (med samma kort:) med lite konstiga sudden reboots och det visade sig vara min bios som var nån sorts förstastegsuppdatering mot Spectre som var buggig och gjorde att det startade om. Jag var på väg att riva ut både psu och grafikkort när en enkel bios-uppdatering löste det.

Av afrika

Fel icc-profil på den ena? Och att browsern som har sin huvuddel på den ena påverkar det?
Stäng av mjukvarukalibreringen på båda skärmarna och testa vad som händer.

Av afrika

Du borde få en relativt vettig. Dom riktigt gamla finns väl aldrig med mer än 2/4gb ram. Du kommer ångra om du köper en med 4gb, det är enligt mig inte ok för ens surf
Kolla blocket ett tag och sluta kolla direkt efter köpet så blir du nog nöjd. Det är en nice dator.

Av afrika

@srbaker: 2x 6-core 3.46 med 128gb ram här :). Och 2x 980 ti som egentligen borde uppgraderas.

Av afrika

@Zettrax: varsågod! Bra att det funkade! Säkert oxidation på en pin som skrapades bort el nåt. Knappast magi :), men jag har gått från nyfiket ”Hur?” till ”Funka bara ditt helvete!” på äldre dar haha.

Av afrika

Jag fick liknande problem då en av 12v-kontakterna på atx-pluggen hade dålig kontakt - vissa portar funkade inte osv. Kolla det.

Av afrika

Det beror ju på :). Har du linser redan?

Jag har fotat professionellt med Nikon D1h som var mindre än aps-c och 1.7 mp och det blev jättefint även i print. Idag är den kameran ett skämt.

Det finns liksom ingen bästa.. som är överlägsen. Då skulle ju alla bara köpa den.

Panasonic och canon har enl mig lite finare hudtoner. Sony lite sämre men inte ohanterbart. I min värld (professionell film/tv) så filmar man aldrig med stillbildskameror. Inte ens billigare fast bra videokameror. Av väldigt många olika anledningar.

Mitt tips är att du köper nåt som är lite allround och en ljusstark kanske tom manuell glugg om du är seriös med att lära dig. Regel nummer 1, fota alltid i motljus!

Av afrika

Såg du smileyn? Jag försöker ju hjälpa dig? Du berättar ju ingenting vad du ska göra. Animera?

Läs på om AE om de grejer du ska göra är gpu-accelererade eller inte. Tror all skalning, mblur och många effekter är det med cc2018 och fler blir det för varje version.

Enkla grejer i AE funkar på nästan vadsomhelst och tyngre saker med video och komplexa compar kan ju kräva sin dator. Men bara cpu är det inte längre. Enl min erfarenhet är nvidia och cuda snabbast i AE även om metal verkar knappa in.

Av afrika

De flesta 3d-program är väl single-thread? Tror Intel är ett bättre val?
Googla lite.

Av afrika

En begagnad black magic pocket kan du nog få för 7 med speedboster om du har flyt. Googla och läs på. Den är dock hd och inte ljuskänslig men bra träningskamera kanske.
Om du vill lära dig är en bra start att själv söka upp information. Måste väl finnss 10+ stora forum för aspirerande filmfotografer.

Av afrika

Fast hur ska du upptäcka det genom att skala upp?

Av afrika

Pixlar blir ju riktigt stora på 32". Större än de var på apples egna 30" tom och där tyckte jag dom var stora.
Du kan pilla med fontrenderingen men problemet är ju de stora pixlar som du sitter nära.
Jag ångrar min 27" 1440 och ska uppgradera till en 4 eller 5k. Jag tycker det är plågsamt att sitta vid pixliga skärmar när jag har suttit vid min retina macbook pro.

Av afrika

Skyffla runt dom. Det har funkat för mig när det har krånglat. (alltså byt plats på dom)

Av afrika

Det finns ingen kamera som uppfyller alla dina krav till det priset - men det behöver ju såklart inte betyda att du kommer att filma dåligt! Glöm inte att det inte automatiskt blir filmiskt med lite kort skärpedjup eller liknande gimmicks - det är så mycket mer det handlar om.
Du har en del timmars tragglande framför dig, var beredd på det så du inte blir besviken. Det blir oftast inte som man har föreställt sig.
Mitt tips är att börja med basics - köp en gammal bok om hur man filmar med super8, den kan du nog hitta nästan gratis och där finns mycket bra grundkunskaper.
Framförallt får du inte ge upp, det kommer ta ett par år innan det blir bra.

Av afrika

Animerad som i ”tecknad”? Då är ae fel program :), helt fel tom.

Av afrika

Det där stämmer inte efter CS2018. Mycket är accelererat nuförtiden.
Vad gör du i AE?