Inlägg

Inlägg som Knotvillage har skrivit i forumet
Av Knotvillage

Toppkort för 13000, idag kostar det dubbelt.

Av Knotvillage

250kr för PSU

Av Knotvillage

Vad finns kvar?

Av Knotvillage

Annonsen är avslutad

Av Knotvillage

Lägg den upp och ner sen häller du kokande vatten på den.

Av Knotvillage
Skrivet av Karazhan:

Var hittar man 4090 för 15 tusen? Inte är det på swec, tradera, blocket eller marketplace i alla fall

Finns ett i marknaden. Uppe i 15500.

Av Knotvillage

Jag har tittat på en del XOC och när dom pratar temp är det optimala att hålla tempen på cirka -150 grader. Kväve är -190 och helium -240. Man tycker ju att kväve borde räcka men när det är en sån liten yta som blir så varm så verkar det ändå inte räcka.

Av Knotvillage
Skrivet av rewoX:

Inte helt rätt komponenter...
Går att hitta säljarens delar så det blir mer rättvist:
https://komponentkoll.se/bygg/PZwWO

Mellan 39-45k i nypris för allt tillsammans.

Så över 30k kan han begära alla dagar. Kanske inte här på snålklockers, men finns nog andra där ute som skulle kunna lägga dom pengarna och få en färdig dator.

RTX 4090 går att hitta för 15 tusen. Det övriga är inte värt 15 på långa vägar. Många har helt missuppfattat det är med forum. Nu lägger jag ut det på ett datorformat för att få maximalt betalt för att folk är insatta och vet vad det är. Tyvärr är det precis tvärtom. Folk är insatta och ved vad det är värt. Sen finns det alltid dom som tar första pris i skambud. Här kommer ingen betala mer än runt 22, om det handlar om snålhet eller kunskap låter jag vara osagt.

Av Knotvillage
Skrivet av fremar:

Gick över till timpris för att kunna köra på el när det är billigare än vad pelletsen kostar att köpa in per kWh nu. Kring 70 öre på timpriset inkl moms går gränsen där. Har även satt in en luftvärmepump så den tänkte jag också styra men där går ju gränsen betydligt mycket högre utifrån cop vid aktuell utetemperatur.

Jag kör bergvärme som i stort sett stäng av på natten på inställd temp mellan 21-06 ligger på 17 grader. Lider med folk som bara har el och ligger på runt 10 i månaden. Helt bedrövligt. Spar mycket hellre dom pengarna.

Av Knotvillage

Nu är ju elen så billig så är ju inget problem. Bor i en villa med 2 plan, 165kvm och 4 i hushållet. Flyttade in 2009 och den dyraste räkningen jag haft landade på 2900kr. I september landade den på 1100kr.

Av Knotvillage

Har inte räknat men kan tänka mig kanske 30. Hårdvara sjunker snabbare än en sten. Skulle du köpa en dator för 30 och sälj den utan att öppna den tappar den runt 20%. 34000 betalar ingen, men kanske 25 om du har riktigt tur. Som sagt sänk till 22 så får du kanske bud.

Av Knotvillage

Den är helt enkelt inte värd mer. 34000 är ju över nypris idag. Vill du sälja här skulle jag sänka till 22 så kommer kanske några bud. Nu pratar jag bara om datorn. Skärmen har jag ingen koll på.

Av Knotvillage

Som många andra annonser är detta fel forum för det priset. Hittar du rätt köpare får du kanske 25, och även det är högt här inne.

Av Knotvillage
Skrivet av SKab:

Utan den så går det väll inte att montera orginal kylaren?

Beror på vilken kylare du har. Standard sitter skruvad sen har du RGB varianten med clips.

Av Knotvillage
Skrivet av galenmyra:

Ser ut som att backplaten saknas, men att det sitter ett fäste från en 212 evo där istället

Aldrig använd… hm.

Av Knotvillage

Byggde precis en dator med 6600. I MSI kombuster drog kortet omkring 100w och CPU typ 90, 3600. Till den datorn körde jag 500w men 450 kommer absolut räcka om du nu inte har massa lampor, fläktar och mekaniska diskar.

Jag körde detta kort.

https://www.inet.se/produkt/5412572/powercolor-radeon-rx-6600...

Av Knotvillage

Eftersom jag bara spelar så kanske man ska gå över till AMD nästa gång. Har 5 datorer och 3 av dom har R5 3600. Dock går dom nya X3D så varma pga. tjock IHS men det kanske dom löser till nästa gen.

Av Knotvillage
Nytt bud: 400 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Knotvillage

Mitt råd är att kolla Amazon. Köpte precis ett helt nytt Asus B450 för 650kr.

Av Knotvillage

Vissa tv-apparater har ju en funktionen för återställning av inbränningar. Ser ut som det klassiska ”myrornas krig”. Kanske något Apple skulle testa.