Inlägg

Inlägg som matlo har skrivit i forumet
Av matlo

Dell chassin

Tjena!

Jag är ute efter dell chassin (Dell XPS) inte pga märket utan att jag vill åt den tysta kylning på den. Samt dom är snygga också tycker jag.
Har ett gammalt chassi som sitter på nu då jag inte orkar köpa ett nytt för någon månad sen då jag skaffade alla nya datordelar.
Så jag undrar om ni vet om någon person eller någon hemsida säljer Dellchassin?
har googlat lite men inget resultat ;s

Av matlo

Jag tackar för svaren!
Det får bli en Hp W2207h då

Av matlo

Hp W2207h ser lysande ut, både look och upplösning, fortfarande så kan jag inget om färger etc, hur vet jag vad som är bra och dåligt med det?
Eller är hp w2207h bra?? ser lovande ut ialllafall

mvh matlo.

Av matlo

skulle vilja ha hjälp med skärm!

Tjena jag behöver hjälp med vilken skärm som är bra till mig! jag har ungeför 3000kr i budget, spelar och tittar film mycket!
Så vilken hade ni föreslått?
Jag har kollat runder lite..

Har en (HP L1925 19'') .... gammal som f*n men funkade då iallafall! (3-4år sen)
Var och kolla i stan dom sa att jag inte kan nytja mitt gtx riktigt med den skärmen stämmer detta? + jag är trött på den så jag vill också ha en ny.

Vad är det man ska kolla på om man ska köpa skärm om man är lite kräsen? men ändå har en rättså dålig budget :S menar om man kollar på priser så är 3000kr bland dom billigaste tror jag.

Jag har kollat på dessa=

Eizo
(22" FlexScan S2201WSE WideScreen) runt 3500kr
(5500kr innan tydligen extra pris nu)

(BENQ G2400WA 24# WIDE TFT TCO-03 SILVER/SVART) runt 2900kr

(Samsung SyncMaster 226BW 22'') runt 2800kr

eller andra ni vet är bra! (tipsa gärna) har hört att Samsungs 22'' är knivskarp bild
Hjälp mig snälla!

mvh matlo.

Av matlo

har inte pengar till nytt moderkort, tänkte skaffa det i januari samt quad då också, har intels 2.4dual nu. Tycker du/ni det är lönt att skaffa quad, eller klarar jag mig på det? spelar nya spel!

Av matlo

8800gtx // 8800gt

Om ni läser denna artiklen http://www.nordichardware.se/nyhet,13568.html

(är inte så jätte insatt i hårdvara)

detta är heller inget köpråd, bara undrar. Läste någonstans att man inte fick skriva några sånna trådar. Undrar bara vad ni tycker om just detta!

jag har precis beställt 8800GTX inte ultra dock, men har jag gjort en tabbe kanske? det står ju att GTX:en har en äldre kärna. Fast snabbare?
Är det bullshit menar att 8800GT då skulle vara ett bättre alternativ?

så står det bland annat

"Det har dykt upp ett flertal tester på GeForce 8800 GTS 512MB och en annan slutsats man kan dra är att konsumenter knappast ska se sig om efter NVIDIAs GeForce 8800 GTX eller Ultra kort. Även om de kan vara snabbare, i alla fall Ultra-kortet, så är det till ett betydligt högre pris och med en äldre kärna."

"8800 GTX eller Ultra kort. Även om de kan vara snabbare."
Så man märker ingen skillnad i spel etc om man har GT eller GTX???? varför är GTX:en så himla mycket dyrare?

/Matlo väldigt tacksam för svar!

Av matlo

angående Moderkort.

hej,

vill bara börja med att jag inte är något "pro" inom hårdvara (inte mjukvara för den delen heller.... xD) + ny här (gammalt account som jag aldrig använt). Därför behöver jag er hjälp!

1.
Det är så här att jag hade tänkt mig att köpa ett moderkort som stödjer 2grafikkort och att kunna ha Intel's quadcore 6600 (2.4ghz-2.6ghz) minst, gärna som stödjer högre i framtiden men om det finns en billig till (2.4 eller 2.6) så no probs!
Jag kan inget om moderkort så därför behöver jag hjälp så inte affären ger mig värsta kortet så säg vilket jag ska ha.

2.
Har kollat men hur vet man t.ex att 2st nvidia geforce7950GT kan sitta på den? helst inga jääätte dyra saker men visst jag vill ha kvalitets saker!

3.
Jag har ett geforce 7950gt (512) i min nuvarande burk ska jag bara köpa ett sånt till och sen kan jag har dubbel? vad måste mera köpas? om jag inte minns fel så behöver man sån mini sladd eller minikort som ska vara emellan båda kortan som typ sammakopplar dom.

4.
XFX, MSI? vad menas med det, är det bara modellerna på grafikkorten.
Tror jag har MSI köpte kortet för typ 8månader sen om det hjälper.. ;P
jag har försökt kolla med att höger klicka på skrivbordet + egenskaper + avancerat sen typ trycker jag på kortet, där står endast Nvidia Geforce 7950GT.
Spelar det någon roll om jag stoppar i XFX eller MSI? hur kan jag kolla exakt vad jag har, för vad jag också har hört är att om man stoppar i 2olika funkar det inte.

5.
har även denna på min dualcore 6600 nu
( http://www.zalman.co.kr/upload/product/8000_c_p.jpg )
Zalman CNPS8000 tror jag den heter, googla på den ;P
Kan man ha den på en quad med? menar om det blir för dålig kylning eller inte?
Förlåt om några frågor här är dumma...

Snälla skriv era svar typ som jag har gjort
1.
2.
tacktack!
väldigt tacksam för svar!
mvh /Matlo.

Av matlo

chassi hjälp tack!

Tjena,

Jag söker ett ATX chassi inte ett mineatx som är 35djup, jag skiter i hur den ser ut.. Någon som vet? jag vore väldigt tacksam om du/ni kunde hjälpa mig. Har letat nästan överallt!

/Matlo.

Av matlo

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.40GHz

jag undrar en sak, den är alltid så slö och när man spelar och sånt, och när jag laddat hem ett program som heter everest ulti, nått sånt, så visar den att jag har:
CPU 69-70*C enligt en kompis till mig så är det på tok för högt? och det är bara msn och denna sidan som är igång? så ska det väll inte vara, men den har stått på hela dagen från 11:30 till 16:30 som nu? jag har ingen fläckt vid sidan av datorn bara baktill, kan det bero på att jag har för dålig kylning eller är det fläckten som kyler moderkortet som är för dålig? jag har alla "orginal" delar kvar? datorn är runt ett och ett halft år gammal.

skulle uppskatta ett svar om hur jag ska gå till väga eller om det är normalt? men som sagt min kompis säger att det är för högt. :S

datorn heter: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.40GHz som rubriken.