Inlägg

Inlägg som matlo har skrivit i forumet
Av matlo

.

Av matlo

okej tack, men är det bra att stänga av den funktionen? eller det är bara för att spara ström? inget annat?

mvh Matlo

Av matlo

fråga ang CPU-z

hej

har precis kommit in i överclockning och sådant, så jag är en nybörjare vill jag säga.

Min fråga är, jag har kört prime95 i 2h utan problem, har inte kört längre. med 3.2ghz (Q6600)
Men på cpu-z så står det att jag har 2000mhz och ibland 3.2ghz, bugg eller ostabilt? jag googla lite och då sa någon att det inte är stabilt nog.
Men den klarar ju prime95 i 2h så isåfall så är det väl inte ostabilt?

Kolla även cpu-z med auto FSB (2.4ghz) och då visade den 1.9ghz typ, förstår ingenting...

mvh Matlo.

Sitter på XFX680I, Q6600.

Av matlo

funderingar

Är det lönt att införskaffa t.ex 2st 280GTX eller vänta tills nya serierna kommer ut? 350 eller vad dom hette, sitter just nu på sli med 8800GTX och är inte alls nöjd.

Vad tycker ni? eller något ATI kort?

Ge gärna förslag.

Av matlo

utorrent knas.

När jag bestämde mig för att installera Utorrent igen för att det blev hela tiden fel innan när jag hade det så blir det samma problem igen.

Skärmen ändrar upplösning och alla färger ändras, står även att det krockar med nvidia inställningar.

Kan någon hjälpa mig? hatar bitcomet, fattar ingenting, när jag stänger av utorrent så blir allting normalt igen.

har vista ultimate 64bit.

Av matlo

Extern hårddisk problem. "vista"

Tjena.

Jag har köpt en sådan " http://www.dustinhome.se/pd_5010135312.aspx "

"ICY BOX KABINETT 2X3.5# SATA"

Men när jag har kopplat in allting så hittar datorn inte hårddiskarna överhuvudtaget (ligger filmer och annat redan på dem sen innan). Jag har satt in cdn som jag fick med men där finns det inget som går att installera till Vista, finns till Windows 98 och någon annan installationsfil men när jag klickar på den så står det att det inte går i Vista.

Står inte någonstans att det inte går i Vista, och med tanke på att det är usb2.0 så tycker jag att det borde gå till Vista också. Kan även tillägga att jag använder Windows Vista ultimate 64bit.

Mvh Matlo

Av matlo

thermaltake tough power problem.

Tjena,

var iväg idag och köpte ett nytt nätagg, thermaltake tough power 750watt. Kommer hem och sätter ihopa den men när jag stänger av datorn efter den varit igång så kör fortfarande nätaggs fläkten? hur då? när jag stänger av på knappen därbak så stängs den.
Någon som vet? jag orkar inte ha det när jag ska sova. Jag borde väl få ett nytt? eller är det något annat knas jag själv orsakat.

+ jag tycker den kör på fullt flås hela tiden..

mvh Matlo.

Av matlo

det bästa du kan göra är att köpa en helt ny burk och ha den till spel, men det är säkert inte relevant skulle jag tro.

Men vad jag gissar på så blir det inte en bra spel maskin om du köper ett värstinggrafikkort till den datorn.

Av matlo

måste trycka F1 varje gång

Tjena, jag är inte någon high five på att bygga en dator men den funkar iallafall så jag är nöjd, det ända är att varje gång jag startar upp datorn så stannar det på ett ställe och jag måste trycka F1 och sen funkar den normalt, det står att hårddisken är i sata1 men jag måste ända välja den att starta med, hur fixar jag detta?
Moderkortet är XFX 680i.

mvh Matlo

Av matlo

läggs allt ihop eller bara GPU?

hej om man lirar SLI läggs då t.ex minnes hastigheten/streamprocessorn ihopa med den andra också eller är det bara 1kort som använder det och den andra använder sig av GPUN. Hoppas ni förstår inte riktigt insatt i det.

så att säga, för att förenkla, läggs korten exakt ihopa med allt eller är det bara dom båda GPU'erna som arbeterar? jo jag hade kunnat söka på google men kände inte riktigt för att läsa runder på en massa forum när sweclockers snälla användare finns till hjälp

MVH matlo.

Av matlo

shit, jag ber om ursäkt för denna pinsamma fråga..
Jag visste inte detta överhuvudtaget. och jag tänkte faktist inte på google när jag skrev det ^^

/matlo.

Av matlo

DX10 kan inte användas i mitt vista ultimate varför?

Jag kan inte använda DX10 i AOC av någon konstig anledning fast att jag har vista ultimate 64bit, det står inne i video settings att det är DX9 och det går inte och ändra, sitter på 2st 88GTX så DX10 kompatibel är korten, någon ide? jag tankade hem någon DX9 version så jag kan lira andra spel som inte är DX10, jag har tankat hem Servicepack1 också.
Jag frågade innan här på sweclockers och han sa att DX10 hänger på vid installtionen, gör det de? det verkar inte det iallafall.
Lite sur just nu då jag vill lira i DX10!

hjälp snälla.

Av matlo

okej tack för hjälpen!

Av matlo

Följer DX10 med i OS vid installtion?

Jag har installerat vista ultimate 64bit på datorn och jag undrar om DX10 följde med vid installtionen? då jag inte hittar den någonstans på microsoftdownload sida, har letat ett tag och hittar inget bara en massa forum och länkar till diskussioner kring det.
Om det nu inte följer med kan ni inte länka en sida att tanka hem den på?
Jag hittade DX9 men inte DX10.

/matlo.

Av matlo

kan ju säga dig att något som har med windowsbrandväggen eller windowsantivirus saker är inte ens hälften så bra som dom riktiga antivirus programmen och brandväggarna t.ex som norton antivirus.
Windowsbrandväggen är helt onödig enligt min mening samt många andra jag har hört och pratat med, den tar otroligt mycket kraft på datorn och störande moment då den hela tiden frågar om "häv blockering" etc, så var det iallafall på XP produkterna.

Men jag tackar för svaret, och jag har fått bort dessa störande momenten på datorn.

/matlo.

Av matlo

störande saker på vista, skulle behöva råd.

tjena

jag har införskaffat vista idag och får hela tiden sånna säkerthets meddelanden när jag ska in i någon map eller starta något program typ "starta detta?" etc, sjukt störigt jag har stängt av allt med säkerhet som jag har hittat, vet ni något ställe man kan ta bort det? jag har stängt av windowsbrandväggen det verkade vara den men samma skit ändån, jag blir helt tokig!
jag ber verkligen om hjälp!

/matlo.

Av matlo

okej, tack men jag var mer nyfiken bara varför det inte stannade kvar jag irriterade mig på att fläkthastigheten gick upp hela tiden efter omstart etc.
Ska börja lära mig överclockning senare, har inte tid för tillfället. Skola, jobb etc.

en fråga bara, hur mycket kan man få upp en Q6600 eller dual E6600 till med fläktkylning, inte stockkylaren på utan kanske scythe ninja eller någotsånt?

/matlo.

Av matlo

fråga ang Nvidias kontrollpanel

hej.

Jag har inte läst på något inom överclockning eller sådant så därför kan jag inte clocka men jag såg en sak inne i nvidias kontrollpanel att jag kunde clocka min processor där, och jag höjde från fjuttiga 2.4 till 2.7, tyckte dock att min temp på processor steg med få grader 2-3.
Inget annat hände och jag brydde mig inte, men när jag restartade datorn och sen kollade så såg jag att den hade gått tillbaka till 2.4, varför då? det händer samma sak när jag ska ställa in fläkthastigheter på grafikkorten etc. Fast att jag tar sånt "apply" efteråt. Så stannar inte inställningarna kvar efter omstart.

mvh Matlo.

Av matlo
Av matlo

Använder Aoc fyra kärnor?

NVM, hittade mitt svar på nätet.

ber om ursäkt för inlägget ;p