Inlägg

Inlägg som matlo har skrivit i forumet
Av matlo
Skrivet av Devil May Cry:

1.125v är helt safe för DCII och Twin Frozr oroa dig inte.

Du kan alltid aktivera temp i MSI afterburner så du ser temperaturen ingame.

*suck* förstår inte varför ni sitter och matar mer om att han ska fortsätta överklocka, han vet knappt in eller ut. Eller har du missat att läsa i tråden?
En hög temp är långt ifrån den enda bidragande faktorn till att en överclockning kan förstöra grafikkortet...

Av matlo
Skrivet av anon193865:

herregud jag har bara ni sa att jag skulle ha 1.100 volt
och jag annvänder 1.125 volt ooo vad stor skillnad:O

håller tummen på att du är troll, lägg ner överklockandet.

PS det är fortfarande inte Volt.

Av matlo
Skrivet av Dr.Pepper:

Försöker förklara för honom att man inte ska använda max volt, för ett dåligt exemplar kan lätt brännas upp då. Rekommenderat är ju att man håller sig under 1.100 volt för att vara på den säkra sidan.

Jo men nu sitter du trots allt och skriver till en kille som är född -98, som knappt kan grammatik och säger att MSI afterburner har relativt låg chans att förstöra kortet.

Och sen gnäller du på att han har max-volt? tänk efter innan du skriver.
Hade jag varit pappan med plånboken så hade jag inte blivit glad på dig.

Av matlo

Med tanke på att du varken kan skilja på mV och V och frågar samma sak flera gånger så tycker inte jag du borde ge dig på överklockning av ett så relativt dyrt kort. Risken är att du lär ha i sönder det.
Nu har jag inte stenkoll på det men jag har inte för mig att asus tillåter egen överklockning i garantin alls.

Läs guider och prova på billigare komponenter är mitt tips. Sweclockers har flera guider kring detta.

Edit:
När du dessutom skrev i gamla trådar att du redan har 160-180fps utan v-zync och och stabil 110-120 med v-zync i BF3 så varför ens överclocka och få frames du inte kan se? ditt kort blir bara ljudligare och lever kortare tid.

Din mV är farlig btw.

Av matlo
Skrivet av Mosik:

Jag kan bara ha version 10.2 drivrutiner från februari 2010. Sen finns det inga mer

Mitt är bättre än 1950 pro då jag har dubbelt så mycket grafik ram

Minnets mängd har egentligen inte så mycket med om kortet är bra eller inte. Det är upp till vad man ska använda kortet till.

Av matlo

vad är det för grafikkort? liknar ett gammalt från 8800 serien

Av matlo
Skrivet av og900turbo:

Känns som fractal blir mer o mer kavlitet. Har aldrig ens tänkt handla fractal nätdelar innan för dem ser billiga ut. Men nu så. Bra jobbat.

Skickades från m.sweclockers.com

Håller med, när jag senast handlade nätagg för några år sedan så var det bara Corsair alla rekomenderade. Nu är det massa olika och Fractal Design är en av de populära vad jag har tycks läsa iaf, i Pris/kvalité.
Blir garanterat ett "Fractal Design Tesla R2 1000W" när lönen kommer till min nya folding-rigg, tänker garanterat ge dom en chans

Av matlo

Varför skriver du hjärtan efter så många namn? äru kär?

Av matlo
Skrivet av Clint Eastwood:

Hmm, Thermaltake. Deras prylar har aldrig varit av särskilt hög kvalite, mest flashig design och efterapning (Thermalright). Att BMW gör något med dem förvånar mig..

Inte vad jag har hört och upplevt iaf. T.ex. har 2 thermaltake toughpower nätagg som nästan har gått 24/7 i snart 5-6år.
Jag kanske har tur, vad vet jag...

Av matlo
Skrivet av Absurd:

Vad är det för paranoid värld vi lever i när vi ska börja övervaka allt med kameror, vi (dvs hela västvärlden) gnällde på Sovjet när de höll på med total kameraövervakning, men nu tar vi samma steg själva...for what?! Sen är det inte bara att slänga upp en kamera hur som helst bara för att man är paranoid, det finns lagar om detta oxå, så gör någon något som du vill bevisa för den så måste du ha spelat in det, då kan motparten anmäla dig för att du spelat in denne utan dennes medgivande, då åker du själv dig VÄRRE äv vad den du ville åt gör

Här finns att läsa mer: http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/personuppgift...

nu är ju inte hemmet en allmänplats, och där jag bor i hbg försegår där rätt skumma saker ibland. Så jag kan helt klart tänka mig att övervaka min trädgård.

Av matlo
Skrivet av Layon:

Synd att man inte får veta vad det gör i spel på ultra i 1920x1080p eller 2560x1600 både med ett kort och CF, detta blir ju för mig totalt ointressant.
Då vet jag hädanefter att jag inte behöver klicka på sweclockers CPU-test, så enkelt är det.

haha... kolla grafikdelen isåfall

Av matlo
Skrivet av TheTriumpH:

Mjo, men är ju releasedag. Plus att Inet och Webhallen är 2 av de allra dyraste butikerna när det gäller komponenter! Andra butiker lär sänka rätt mycket inom någon månad.

Det där håller jag verkligen inte med om, Webhallen möjligtvis. Men inet? icke. Hädelse att säga så
Plus fri frakt på Inet över 500:-

edit: Iof var det ett par månader sedan jag handla något större, kan ha fel

Av matlo
Skrivet av Kazutoyo:

Det enda Zenimax Online Studios är känt för är att dess CEO var även en av dom som startade upp företaget Mythic Entertainment som utvecklade Dark Age of Camelot, ingenting är känt angående deras (o)förmåga att skapa bugfria spel.

jag har för mig att Dark age of camelot var ett väldigt bra spel eller? Så är det samma utvecklare som för Dark age of camelot som ska göra detta?

Av matlo
Skrivet av Nerfherder:

Patetiskt hur folk nämner sina kylvärden utan lite vettig information. Vad är rumstemperaturen till exempel? Är kortet överklockat? Och BF3 (utan att ens nämna inställningar) betyder inte att kortet är i full load.

Jag kör själv på denna kylare på min gtx580. Kyler GPU:n helt underbart men VRAM ligger rätt varma. Kan kolla mer precisa temps sen. Att köpa denna bjässe plus referensdesign är dock sämre än att vänta på en förbättrad version (msi/asus egna komponenter till exempel) och med deras kylning. Denna kylning kanske är bättre på GPU:n men garantin ryker och det är betydligt dyrare totalt sett än dem helhetslösningar som existerar.

Har man referensmodellen och är trött på den patetiska originalfläkten som varken kyler eller är tyst kan jag klart rekommendera denna. Fläktarna är väldigt tysta och avleder mängder med värme. Luftan sprutar åt alla håll så man tvingar till att redan ha okay luftflöde i chassit dock.

Garantin ryker inte om man köper EVGA

Skrivet av anders190:

Problemet är inte vad skruvarna tål utan själva kortet. Kylaren är gigantisk och sitter bara fast i fyra skruvar. PCB't sviktar när den monteras i ett chassi.

Tar man det försiktigt så är det inga problem. Iaf av personliga erfarenheter, men jag håller med dig om att man borde förbättra kylarens viktfördelning.

Av matlo
Skrivet av roobi:

Ja det kan man göra, men jag säger att den dagen den sorgen Skulle jag någonsin råka ut för det då får jag helt enkelt skylla mig själv och då ska jag börja med esd armband isåfall

haha esd-armband är onödigt om man vet hur man ska hålla i komponenterna vad jag tycker. Jag syftade mer på att du inte bör lägga det på, egentligen rätt dumma ställen

Av matlo
Skrivet av roobi:

Lade moderkortet på Soffan för att fota, Ta inte illa upp men Nej det är jag inte, gentemot andra här så använder jag inte ESD armband, Jag har aldrig någonsin under mina år varit med om Statisk elektricitet, har haft mina moderkort på soffan/mattan/plastpåsar you name it, och har aldrig haft några problem what so ever

Inte jag heller, men man kan ju ändå vidta åtgärder för att slippa det i framtiden

Av matlo

Vilken är bäst? helst inna rean tar slut haha (1h)

Tjena

Jag behöver en ny router runt 1000:-, vilken rekommenderar ni?

Använder
- trådlöst till min laptop
- sladd till stationära.

Jag hittade 3st själv på komplett. Vilken av dessa är bäst?

1a http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=635722#extra

2a http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=331590

3e http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=436413

Visa gärna om ni vet någon bättre!

/matlo

Av matlo
Skrivet av Ozzed:

Nog för att de haft jordbävning nyligen, men inte delade den väl ön på mitten?

asg!

Av matlo
Skrivet av evolate:

aj fan, hade hoppats på en "jävlar slå till" reaktion, aja

Tips är att leta efter annat forum än detta till just ljud

Av matlo
Skrivet av evolate:

här är en snubbe som säljer Dynavoice Challenger M-65 EX, för 3400, går säkert pruta till 3, hur ser detta ut ?

Alltså nästintill allt är bättre än LG ljudmässigt.