World Cup Soccer 94 - Flipper

Tänkte dela med mig om mitt projekt. Det är ett klassiskt flipperspel från 1994. Tror de flesta svenskar har någon relation till VM 94 vilket gör detta projektet extra kul. Detta projektet är kanske inte vad ni brukar se här men hoppas kunna dela med mig om detta extremt roliga projekt.

Jag har alltid hållit på med datorer. Från C64 och Amiga. Sen PC och även Raspberry. I min ungdom kunde man besöka spelhallen på Liseberg och förundras över spel med grafik som inte gick att få hemma. Bland alla spel fanns även flipperspelen. Det var något magiskt med dem. Både det att det var helt analoga samtidigt som det fanns så mycket elektronik i. Att ha ett hemma var givetvis helt otänkbart. Pinball Dreams gick dock varmt på min dator och sen dess har jag alltid haft en speciell relation till just flipper.

Flipperspel hade sin storhetstid på 80-talet. I slutet av 90-talet var intresset svalt och man kunde köpa ett spel som Adams Family för några tusenlappar. Sedan hände något och en del började samla på sig spel. Priserna stack iväg och ett Adams kanske är värt 100k idag.

För något år sedan hittade jag ett spel på Blocket i uselt skick. Det var isärplockat och delar låg håller om buller. Förra ägaren hade gett upp då det var för mycket jobb. Jag såg framför mig ett väldigt utmanande projekt. Ett spel kan bestå av 4000 delar och det finns ingen manual som i Lego hur man skall sätta ihop allt. Det var bara att starta från början. Ambitionen var att spelet skulle bli i toppskick.