Vista x64, The exception integer division by zero..

Permalänk
Medlem

Vista x64, The exception integer division by zero..

När jag spelar Empire Total War så får jag alltid upp detta under slagen.
De första symptomen är att ljudet börjar spraka och knastra och det kommer upp artefakter på bildskärmen (men inte på spelets interface i skärmens under- och överkant, utan bara "i mitten" av skärmen). Det blir värre och värre och ungefär 15-20 sekunder efter de första symptomen uppkommer slutar spelet att fungera. Ofta låser sig ljudet i en loop som spelas upp om och om igen.
Jag kan alt-tabba och ctrl-alt-deleta, men inget kommer upp på skärmen. Däremot ändras muspekaren som om det hade funnits något på skärmen men jag kan inte se vad det är, allt utom spelets interface är svart.
Det enda jag kan göra är att köra en Ctrl-Shift-Esc. När jag kommer ut till menyn där jag kan skifta användare, låsa datorn etc. finns där ett felmeddelande där det står:
Empire.exe
The exception integer division by zero 0xc00000094 occured in the application at location 0x21130bab.
Click OK to terminate the program.
Click CANCEL to debug the program.

Adressen ändras men felkoden är den samma. Oavsett vad jag klickar på så avslutas programmet.

Det luriga är att efter jag har avslutat empire så kvarstår problemet i form av diverse grafikbuggar (till exempel att skärmen inte "hänger med" när jag scrollar utan bilden blir avhuggen och visar två olika delar av samma sida) och program som inte startar. Det enda som jag har upptäckt funkar är att starta om datorn.

Jag har haft detta felet med ett annat spel tidigare kommer jag ihåg. Jag minns inte vilket spel det var (antagligen inget bra spel, för då hade jag nog brytt mig mer att ta tag i det då) så problemet är inte specifikt för ETW.

Min första gissning var värmeproblem på grafikkortet, men det uppkommer även när jag kör med öppen sida på chassit och extra fläktar som blåser på grafikkortet. Jag uppdaterade nyss Catalyst till 9.10 men det hjälpte inte heller.

Någon som har nån aning om vad detta kan vara?
Jag har googlat på felkoden, och det verkar vara "vanligt", men jag hittade ingen som har haft det i samband med ETW och ingen lösning på det heller.

Snälla hjälp en stackars skrivbordsgeneral som vill ut och slakta Danmarks milistrupper!

Jag har Windows Vista x64, en AMD Phenom II x940, Radeon 4870, 4GB minne. Datorn är en aning överklockad men inte på långa vägar extremt. Jag har 35 grader i idle 51 i load på CPU. Grafikkortstempen har jag inte avläst under load, men i idle när fläkten går i 10% ligger den på 78, nåt som Catalyst inte anser vara vidare farligt.

Visa signatur

"We're paratroopers, lieutenant. We're supposed to be surrounded!" - Lt. Winters, Bastogne 1944