Permalänk
Medlem

Strul med fläktar

Hej,

Köpte precis en fläkt kontroller från Zalman (ZM MFC1 Plus), eftersom den har plats med 6 kanaler ville jag ju gjärna koppla in 6 fläktar.

Men nu är det så att jag ville koppla in original fläktarna från mitt Antec Three hundred, de kommer ju redan med en egen switch som man kan kontrollera hastigheten på och jag vill inte riktigt klippa i den. Men då tänkte ja att de enda som kan va där är ju en resistans så om jag alltid har den på max och byter ut själva ström sladden till en sån där liten ström sladd (ni vet den lilla med 3 stift), och kopplar in den i fläktkontrollern borde jag ju kunna ändra spänningen som vanligt utan o ändra switchen ... det funkade.

Men nu till mitt problem. På denna fläktkontroll finns lampor som lyser för att visa att fläktarna är aktiva, men lamporna för antec fläktarna lyser inte.

Och eftersom fläktarna har en egen switch går ju endast ström sladdarna ut, har ju ingen gul sladd. Kolla bilden nedan. (jag kopplade alltså bara på nya sladdar på sladdarna från molex kontakten till "3pinfläktkontakten").

http://www.sweclockers.com/imagebank/200806/Kontakter_stor001.jpg

Jag saknar en sladd, den "gula", men den trodde jag bara var till för avläsning av varvtal eller liknande, det behöver ju inte controllern. Pappa surrade nått om att de kunde ligga en kontroll spänning på den och att kontrollen använde den för att se om någon fläkt var i.

Hoppas nån förstår vad jag menar. Hur får jag lamporna att lysa utan att operera originalsladdarna till antec chassit, känns dumt att göra de ?

tack på förhand !

Visa signatur

Citera för svar!
ASUS P5Q PRO, Q9550, CORSAIR H50, EAH4850 CF, 4GB RAM, WDC GP 2TB, CORSAIR 650W, FD Define R2
 MacBook Pro 13" Early 2015,  MacBook Air 13" Mid 2011