Permalänk
Medlem

Conan the Barbarian

Conan the Barbarian
Är ett nytt hack & slash actionäventyr, en genre som har en hel del spel bra och dåliga. Görs av Nihilistic software för THQ.

System:
XBox 360 och PS3. En PC-version är nog inte troligt.

Releasedatum:
Någon gång 2008.

Blurb från tillverkarens webbsida:

Citat:

Conan is an action/adventure video game featuring a story of epic brutality, sheer evil and visceral combat with an expansive fantasy setting. Players will follow the journey of Conan the Cimmerian as he fights a vicious battle against a variety of enemies and an elusive power that threatens to consume the world.

This game is being developed for the Playstation 3 and Xbox 360 and will take advantage of the next generation hardware to help bring to life the essence of the Conan universe, originally created by Robert E. Howard.

Key Features:

* Intense action combat with over 100 unique moves to take down and dismember your enemies.
* Multiple movement trees, players can string together combos and fight foes using grappling moves, hand-to-hand combat, sword fights and dual-wielded attacks.
* An interactive environments with real-time physics allows you to pick up any weapon in sight, such as swords, axes, spears and torches, and use surrounding environmental elements to inflict damage on your enemies.
* A cinematic game play experience, complete with innovative special effects, lighting and a powerful, epic soundtrack.

De som gör spelet:
http://www.nihilistic.com/
En parantes här; Nihilistic var ett av de bolag som jobbade med Starcraft Ghost som aldrig släpptes. Det har inte släppt några riktigt bra spel tidigare, och det är väl inte så super att Ghost var dumpat heller. Men nån gång ska de väl lyckas.

Producentens webbsida:
http://www.thq-games.com/uk/game/show/2164?platform=5

Gametrailers filmer:
http://www.gametrailers.com/game/4475.html

Conan på Gamespot:
http://www.gamespot.com/ps3/action/conan/index.html?tag=resul...

Conan på IGN:
http://xbox360.ign.com/objects/885/885362.html

Mini FAQ:
Varför skrev jag denna topic?
För jag gillar Conan. Kommer med största sannolikhet skaffa detta spel.

Vad verkar bra med spelet?
Det är baserat på Howards romaner om Conan. Det finns böcker, serier, filmer och andra spel om Conan. Så det finns en väl känd bakgrund att jobba med. Dessutom så är det blodigt så det förslår. Miljön verkar vara relativt förstörbar dessutom. Dessutom så får man spela Conan. Ösa på med dålig arnold imitation och citat från filmerna samtidigt som man choppar fiender.

Vad kan gå fel med spelet?
Nihilistic som gör det har inget bra trackrecord. Dessutom är det ett i mängden av hack&slash actionäventyr.

Permalänk
Medlem

Är själv en stor Conan-fan och på senaste har det dykt upp ett antal Conan inspirerade titlar som snart har release eller har haft release.
Conan mmorpg spelet verkar rent innehållsmässigt bryta jätte mkt med Robert E Howards fantastiska värld och kommer förmodligen bli en riktigt usel Conan upplevelse(spelet kommer säkerligen dock vara bra rent spelmässigt).

Så jag har svårt att se ett spel som i grund och botten är ett renodlat Hack´nSlash spel kommer bidra till att göra "Conan" mer Conan om man så säger.
Tycker mest det verkar påminna endel om det gamla klassiska arkadliret Golden Axe.
Fast då med fräsh graffe mm.
Å andra sidan rockar Golden axe, dessutom klarar det att stå på egna ben utan att dra ner Cimmeriernas sista son i fördärvet.

Visst håller man tummarna på att någon upprättar storheten med Conan och gör honom mindre lättsam än vad han har blivit på senaste genom spel och media.
Men har svårt att se att den upprättelsen kommer komma från ett spel av den sorten.
Jag hade hellre sett Thief alá Conan, mörkt, smart och framförallt stämningsfullt.

Må Crom krossa mmorpg Conan och upprätta en ny era av Conanhistoria.
^^

Visa signatur

Studio Artcore Tattoo
[i7 9700k@5.3ghz - MSI OC 2080ti - Vive Pro - SRD rig - NLv3 - Fanatec CSW2.5]

Permalänk

trots att man är ett fan utav conan filmerna,så kommer detta spel inte bli ett köp.
har sett trailers och annat utav spelet och om jag summerar allt som man har sett och hört,så verkar detta vara ett "göra-samma-sak-om-och-om-igen" spel,väldigt stelt och monotomt.
but thats me.

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Medlem

Yeah, det är ett hack&slash spel, så det är bara för de som kan tänka sig ett sånt. Den senaste trailern var lite bättre när det gäller framerate, tror att de tidigare som släpts har haft problem med videoenkodningen eller nåt för de har känts "sega".

Dvs den här:
http://www.gametrailers.com/player/22897.html

För de som är intresserade av Hyboria och allt bakom Conan, så är förstås MMO:t klart bäst. Själv tycker jag det är skönt att koppla av med lite actionlir ibland.

Edit: Ny trailer med kommentarer och lite info:
http://www.gametrailers.com/player/23034.html