Permalänk
Medlem

Sen så drog Id software tummen ur röven snabbare plus att vi fortfarande har ultra grafiken att se fram imot å nu sitter jag redan maxad på Hl2

Hl2 är snyggt å bra med ljudet. Men det va doom3 som fick bägaren att rinna över.
Tycker även att skillnaden på hl1 och hl2 inte är så stor(känslan). Medans skillnaden på doom2 å 3 är gigantisk. Doom3 känns lite rundare å goare me, medans hl fortfarande är lite kantigt. Hoppas det kommer ett roligt mod snart till hl2, eller varför inte en expansion som till doom3?

Permalänk

Känns soim att HL har fler fanboys eller att spelet faktiskt är bättre. Kanske lite av varje. Håller med dem som som klagar på slutet på HL1. När man kommer till alienvärlden så suger spelet fruktansvärt.

Interesant spekulation om G-man/Gordon. kan tänka mig att G-man lät honom sitta i tåget i rymden så att han skulle klara sig genom aliens maktövertagande på jorden för att sedan plocka in honom för att stödja revolutionen. Då G-man kommer från framtiden vet han när läget är hopplöst och när motståndsrörelsen behöver hjälp osv.

Är fortfarande bara på Ravenholm men spelet blir bättre o bättre.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av agent
Egentligen så har du sagt som redan har sagts fast du sammanställer i ett littet längre inlägg. Onödigt skrivet fast du får väl en klapp på axeln.

Tack :D...när ska jag lära mig att inte skriva när jag är trött, det blir alltid fel/konstigt/onödigt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fungus
Tack :D...när ska jag lära mig att inte skriva när jag är trött, det blir alltid fel/konstigt/onödigt.

Hehe du är så skön. Jag var oxå trött . Du är förlåten du får gärna skriva när du är trött så jag kan kommentera nåt.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fungus
Man följer ju efter Alyx för att hon räddar en i början, knappast omotiverat att följa efter, vart ska man annars ta vägen? Varken Gordon eller en själv vet ju vad som händer eller varför man är där, det är ju en del av grejen. Man har inget minne av vad som hänt sedan den där sista tågresan med G-man.
Man måste klura ut en del hål själv för att förstå handlingen i HL2 men att kalla den värdelös tycker jag i vilket fall som helst att ta i lite för mycket
Slutet var snyggt, spännande och "mystiskt", jag älskade det, jag satt en stund efter och funderade på dom svar jag fått och nya frågor som dykt upp. Jag älskar slutet.

Heh, det kanske "spårade ur" lite på slutet av HL1 men jag gillade den biten också. "oväntat :rolleyes:" tänker du nu :D, men det gjorde jag, tyckte det var spännande.

Jag förstog att du skulle försvara Doom 3 lite då jag sett att du gillar det, jag ser inget fel på D3´s story så det säger jag inget om, förutom att jag gillar HL2´s mer :). Eller vafan jag kan inte låta bli.

"Doom3 är mycker mer som HL1 med skillnaden att karln också är soldat så det är hans plikt att göra vad han kan för att bekämpa fienden så han kan inte bara sticka som Gordon."
Du kommer tydligen inte ihåg storyn från HL1 så mycket antar jag... Utan att rabbla upp alltihop: Gordon sticker inte bara därifrån, han försöker ta sig till ytan för att skaffa hjälp.

Att han följer med henne för att hon räddade hans liv kan jag gå med på, men varför ska han sen riskera livet flera gånger för att rädda hennes farsa?

Du får gilla vad du vill, men "de stora massorna" och jag gillade INTE slutet av HL1.

Nu var det storyn jag gnällde på. Som helhet tycker jag också HL2 är bättre än Doom3. Doom3 faller på enorm brist på variation.

Och jag kommer visst ihåg storyn från HL1, det är bara det att man kan ju tolka den lite som man vill eftersom Gordon aldrig säger nått. När jag spelade det ville jag bara fly, sen om forskarna och vakterna hjälpte mig för att de trodde jag skulle hämta hjälp var ju bara bra.
Om man tolkar storyn som om han ville hämta hjälp så är det ju ännu mera likt Doom3.

Citat:

Bah, skitsamma, jag säger det: jag tror att du inte gillar HL för att du inte förstog handlingen riktigt och folk bashade ditt kära Doom 3 i onödan och sa att Half-Life är/var/kommer att bli bättre. Själv tycker jag dom inte borde jämföras egentligen då dom är 2 olika kategorier.

No offence intended whatsoever mr.Moderator sir!
(om inlägget blev alltför konstigt så är det för att klockan är mycket och det tog år-och-dar för mig att skriva det...:))

Nu snackade jag inte om spelen som helhet utan om storyn som folk höjer till skyarna i HL1 och HL2 och trampar ner i gyttjan i Doom3. Jag älskade HL1 och det finns mycket starka paralleller mellan storyn i D3 och HL1 så det är bara naturligt att jag gillade D3 också. Det jag inte fattar är varför folk säger sig ÄLSKA storyn i HL1 och sen totalsågar de D3 trots att den är så lik.
Sen kom HL2 med vad jag anser vara en riktig kass story men det verkar som om folk älskar den ändå och jag fattar inte varför.

Visa signatur

Nämen hej!

Permalänk
Medlem

Båda spelen är fina. Men doom blev tröttsammt efter femhundrasextiofemtusen mörka koridorer. För övrigt ger hl2 mig en av de bästa spelupplevelser sedan hl1

Visa signatur

[Abit KN8 SLi] [AMD64 Winchester 3200+@2400mhz] [2x512 KHX 2,5-3-3-7] [XFX 7800 GT@450/1100] [Tagan 480W] [X-fi XtremeMusic]

Permalänk
Medlem

Jag tycker HL2 inte var så jätte kul men ändå roligt, Tycker Doom grafiken ser bättre ut än HL2 men jag tycker hl2 är nästan det bästa spelet som finns typ och det var häftigare än vad jag trodde, lika så doom 3 när det kom

Permalänk
Avstängd

Trodde HL2 skulle vara bäst och det var den

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Medlem

HL2 är skrämmande mycket bättre!

Doom 3 = Plastsnyggt, långtråkigt [höll en timme för mig] och inte så nyskapande... faktiskt

HL2 = Otroligt snyggt; gillar grafiken mycket mer än i Doom 3, fysik fysik fysik!!! Härliga pyssel [bilbatterier någon? ;)]

Sen att Day of defeat:source redan innan det släppts får mig att darra är en annan sak

Visa signatur

http://www.flickr.com/photos/peterbrunni/ - Flickr

iMac, iBook, iPhone, iPod

Permalänk
Medlem

Tycker laddningstiderna drar ner HL2 en del, bryter upp upplevelsen. Banorna särskilt i början är ju pinsamt små och korta. Ladda nån minut, gå 150 meter, ladda nån minut, osv, dessutom ständigt återkommande småhackande här och där vid autosave t.ex. Och då sitter jag ändå på en XP3200+ och 1024 MB RAM.

Tog mig igenom lite drygt halva Doom3, sen blev det inte av att jag spelade mer. Har spelat ett par timmar HL2, ska fly från helikoptern som släpper exploderande tunnor och börjar redan känna mig omotiverad till att spela vidare. =/ Kommer liksom inte in i spelet, känns inte som jag direkt bryr mig om vad som hänt eller vad som kommer att hända.

Är väl inget fel på spelet egentligen, men känns som jag börjat tröttna lite på singleplayer-FPS, genren som varit min favorit under mycket lång tid. Även om en del problemlösning i HL2 är relativt originell så känns det ändå som man har sett allting i FPS-liren. Ständigt samma moment, ungefär som man redan håller på att varva spelet, bara det att det är första gången man spelar det...

Aja, ska lira lite till, men om inget dramatiskt händer så är risken stor att jag inte kommer orka ta mig igenom det här spelet heller.

Jag vill spela WoW.

Permalänk
Medlem

HL2 har bättre spelkänsla... Doom3 var lite enformigt enligt mig

Permalänk

I.o.m Valves nya system med att stänga av kunder ändrar jag min röst skriftligt här till Doom3, spelen är nästan likvärdiga. Dock gillade jag känslan i HL2 lite mer, men detta med Steam drar ner spelet en bra bit under Doom3 igen.

Visa signatur

Lancool K56 || Intel i5 750 @ 3810 || Noctua NH-U12P || Asus P7P55D || Corsair 90GB SSD || WD 640GB 7200RPM || Gigabyte GTX 670 OC || Corsair Vengenace 1600MHz 8GB CL9 || Corsair TX 650W

Permalänk
Medlem

Trodde doom3 skulle vara bättre storymässigt och AI mässigt , men hade fel ... Hl2 uppfyllde alla mina förväntningar.

Visa signatur

RYZEN 7-3700X ,ASUS Crosshair VI HERO ,G.skill Ripjaws V Black 3600MHz 32GB ,Noctua NH-D15-SE-AM4 ,Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 250GB , ASUS Geforce RTX 3080ti TUF Gaming ,Fractal Design Define R5 , Corsair RM850x 850W

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GBG-SKURT
I.o.m Valves nya system med att stänga av kunder ändrar jag min röst skriftligt här till Doom3, spelen är nästan likvärdiga. Dock gillade jag känslan i HL2 lite mer, men detta med Steam drar ner spelet en bra bit under Doom3 igen.

Kan du utveckla det där lite?? Om att Valve stänger av kunder..Har aldrig hört talas om det..

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Medlem

HL2 är mycket skönare känslan grafiken och allt.

Permalänk
Medlem

Det finns många saker som gör HL2 till ett mycket bättre spel än Doom3.

* Öppna, stora miljöer som i delar av spelet nästan ser verkliga ut. Doom3 har inget att hämta grafiskt, mer än flitigt användande av bump mapping. Skuggorna är dessutom fula i Doom3.

* Karaktärerna i spelet. Mycket bra gjorda, både grafiskt och rörelserna, när de t ex står och pratar med varandra och dig samtidigt, klättrar på stegar, hoppar osv. Inget spel kommer i närheten, speciellt inte Doom3 som bara har en massa hjärndöda monster som spawnar i en garedrob och hoppar på dig.

* Fysiken. Obefintlig i Doom3. Bästa hittills i HL2. Gravity Gun är svårslaget, speciellt "megaversionen" i slutet.

* Variationen. Doom3 = en mörk korridor, en till, en till osv. Kul en stund men håller inte i längden.

Visa signatur

Asus Strix ROG X570-F, Ryzen 9 5900X, 32GB DDR4 3600MHz, Asus RTX 4070 Ti Super TUF Gaming, 1TB Samsung 980 Pro, 1TB Samsung 970 Evo Plus, Acer Predator X34A 3440x1440 100Hz.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Kan du utveckla det där lite?? Om att Valve stänger av kunder..Har aldrig hört talas om det..

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=37121...

Visa signatur

Lancool K56 || Intel i5 750 @ 3810 || Noctua NH-U12P || Asus P7P55D || Corsair 90GB SSD || WD 640GB 7200RPM || Gigabyte GTX 670 OC || Corsair Vengenace 1600MHz 8GB CL9 || Corsair TX 650W

Permalänk
Avstängd
Citat:

Testar man fejk så får man väl skylla sej själv..Har full förståelse för att det blir så..Testade mitt steam nyss och det funkade som vanligt..

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Testar man fejk så får man väl skylla sej själv..Har full förståelse för att det blir så..Testade mitt steam nyss och det funkade som vanligt..

Jaha? Du frågade jag svarade.

Visa signatur

Lancool K56 || Intel i5 750 @ 3810 || Noctua NH-U12P || Asus P7P55D || Corsair 90GB SSD || WD 640GB 7200RPM || Gigabyte GTX 670 OC || Corsair Vengenace 1600MHz 8GB CL9 || Corsair TX 650W

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GBG-SKURT
Jaha? Du frågade jag svarade.

Jaa, jag läste om det i länken du gav..Inget påhopp på dej inte..

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Jaa, jag läste om det i länken du gav..Inget påhopp på dej inte..

Ok, ursäkta :).

Visa signatur

Lancool K56 || Intel i5 750 @ 3810 || Noctua NH-U12P || Asus P7P55D || Corsair 90GB SSD || WD 640GB 7200RPM || Gigabyte GTX 670 OC || Corsair Vengenace 1600MHz 8GB CL9 || Corsair TX 650W