Permalänk
Medlem

Trasig dator, hjälp tack! :/

Hej, min fars dator har lagt av. Först sa han att han fick en blåskärm i Windows, ett meddelande av typen "en fil saknas...". Sedan när han började starta om datorn så pep det ifrån moderkortet, och han fick texten "no signal" på skärmen, ingen bild. Och nu händer det absolut ingenting alls, bara svart på skärmen när man försöker starta, och inga pip från moderkortet.

Jag har kollat att alla fläktar i datorn går som de skall. Nätagget, grafikkortet, processorn. Och inget luktar bränt eller nåt. Alla kablar verkar hela. Det lyser en röd lampa på moderkortet när man startar, vilket indikerar att kortet får ström. Sedan börjar en grön lysa, sedan händer ingenting mer.

Jag har bytt grafikkort, och det gör ingen skillnad. Jag vet faktiskt inte vad som kan vara fel. Men min erfarenhet säger mig att det kanske är moderkortet eller dess bios som lagt av. Men hur har det gått till? Och varför piper inte datorn längre, varför händer absolut ingenting?

Ge era synpunkter på vad ni tror det är, vore mycket tacksam. Moderkortet är för övrigt ett Abit NF7-S, ett år gammalt, vilket jag vet folk har haft problem med...

/Mackan

Permalänk

Låter som hårdvarufel. Troligen är det moderkortet som krånglar.

Visa signatur

i5 4690k @ 4.2ghz, Gtx 1060 3gb stock, 4x4gb ddr3

Permalänk
Medlem

Har du provat att lossa batteriet på moderkortet? Eller blindat/kortslutit den kontakt som gör samma sak? Bios brukar inte bara lägga av och inte heller ändra inställningar av sig själv.
Dragit ut alla kablar och kollat stift osv?
Inget pcikort eller minneschip som sitter lite fel?
Dessa kan ju ha stoppats i felaktigt från början men ändå "suttit rätt".
Dra och lossa lite på prylarna ska du se att det löser sig. Dessa fel brukar oftast vara nåt som sitter fel. Minne osv.

Visa signatur

ASUS K8N, Newcastle 3000@, TwinM 512 80+200 Gb HD , FX5600, Samsung DVD, Samsung CD/RW, PSU 500W

Permalänk

Hade ett liknande fel förra året med min dator. Efter lite undersökningar så kunde jag konstatera att det var fel på mitt asus a7n8x deluxe moderkort. Fanns inget annat att göra än att skicka tillbaka moderkortet därifrån jag köpt det och fick ett nytt på garantin.

Visa signatur

Stationär Corsair Obsidian 650D, Asus Rampage III Extreme, Intel i7 980X @ 4,4 GHz, Noctua NH-D14, Asus DCII GTX580 @ 940/1880/2480 MHz, A-Data DDR3 6x2GB 1600MHz CL7-7-7-20, 2x Intel X25-M G2 160GB i Raid0, Samsung Spinpoint F1 1TB, Auzentech Bravura 7.1, EVGA SuperNOVA G2 1000W PSU, Dell U2410