Retur GPU Amazon bruten förpackning?

Permalänk

Retur GPU Amazon bruten förpackning?

Hejsan funderar på att lämna tillbaka en GPU till Amazon pga nytt lägre pris. Sker inom retur tiden de erbjuder.

Ser dock att i ett mail jag fick angående hur varan ska packas så verkar det som den inte får vara öppnad och testad?

Stämmer det eller är det personen på deras kundservice som skrivit fel? Hade nämligen förståt det som att man kan "testa" gpun och fortfarande ha rätt o lämna tillbaka den.

Någon som har erfarenhet med liknande situation?

Mvh: Emil

Visa signatur

Radeon RX 7800XT / Ryzen 5800X3D / TUF Gaming B550 Plus / Kingstone Fury 32GB RAM

History is violent, ideals are peaceful

Permalänk
Medlem

Inte direkt erfarenheter med GPU men har nog gjort ett par returer via amazon.de i tiden och där har det varit ok att öppna upp paketen. Hade testat nån hörlur nångång som lät såpass dåligt att man trodde den var sönder, no problem att returnera då åtminstone. Sen var det något skärmstativ som hade liten defekt men valde att få lite kompensation istället fast det hade varit ok att returnera också (men orkade ju inte heller montera ner det igen) samt någon kabel som inte passade användamålet skulle ha varit ok att returnera men fick behålla kabeln och fick pengarna tillbaka t.o.m.

Amazon brukar väl höra till dom som har de snällaste policyn med returer, dock har jag hört att gör man ofta returer kanske man blir svartlistad till slut men det är nog från fall till fall det säkert om man missbrukar deras return policy.

Visa signatur

Intel® Core i7-13700K @ 5.7/5.6GHz | ASRock Z690 Extreme | G.Skill Trident Z 32GB @ DDR4-3400 CL14 | Samsung EVO series M.2 + Sata SSDs 2TB | Intel Arc A750 | SuperFlower Titanium 1000W | Gigabyte M32Q 32"/1440p 165Hz | Arctic Freezer II 360 AIO | Phanteks P500A D-RGB | Windows 10 & 11 x64 Professional

Permalänk
Skrivet av RPGWiZaRD:

Tack så mycket för svaret!

Får ta en fundering på om jag vill chansa och försöka spara de 500kr/8% det gäller. Frågade dem ifall det inte gick att få kompensation eller presentkort för iallafall en del av summan då det hade varit smidigare då jag nu får beställa ett nytt av dem till lägre pris 🫤

Iallafall aldrig retunerat något tidigare så "svartlistad" borde man inte vara. Men blir ju lite nojig att det blir strul samtidigt som man är snål 😅

Visa signatur

Radeon RX 7800XT / Ryzen 5800X3D / TUF Gaming B550 Plus / Kingstone Fury 32GB RAM

History is violent, ideals are peaceful

Permalänk
Medlem

För 500kr hade jag inte brytt mig, men det är jag det

Att krångla med en retur och allt vad det kan innebära är inte värt det enligt mig.

Permalänk
Medlem

Om Amazon inte har några specialregler när det kommer just till processorer så bör det inte vara några problem. Jag har lämnat tillbaka ett par grejer det senaste året där jag brutit förpackningarna och testat; ett par dyra hörlurar och en hörlursförstärkare där. I dagarna ska jag även lämna tillbaka en hanterad switch som jag inte lyckats ta mig in i. Men det man får räkna med är att det tar typ en månad och lite tjat att får igen pengarna om de anser att varan är "dyr". Och det verkar inte gå snabbare om man väljer att få tillbaka pengarna som presentkort hos Amazon. Det jag gillar med Amazons returpolicy är att det är så enkelt där man får en QR-kod och så är det bara att skanna den hos postnords servicställe som skriver ut klisterlappen.

Visa signatur

Gigabyte UD AX,
Intel i7 13700KF, Arctic Freezer III 280mm. Corsair Dominator Platinum 32GB,
XTX Radeon RX 7800 XT Speedster MERC 319 Black,
Samsung Odyssey G7 Neo "32
Phanteks XT Pro Ultra chassi. Garuda Linux/Windows 11.

Permalänk

Nu vet jag inte om detta är innom 14 dagar öppet internetköp

Men har svårt att tro det ska va ett problem sålänge id stämmer på kortet mot vad de sålde och den är komplett.

Och att varan är samma när den kommer fram som du skickade och rätt vara.

För de verkar förstöra varor som inte stämmer med vad de skickat dig och vill du få cashet tebax måste du skicka in rätt vara.

Refererar om nån tråd här på swec om nå rätt dyra hörlurar där de påstod varan inte stämde med vad de skickat och påstod sig förstört paketen och väntade på den rätta varan innan de skulle betala tebax.

Vet inte om det är utklarat än och hur det slutade dock.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows