Välja M2-disk - Hjälp önskas.

Permalänk
Medlem

Välja M2-disk - Hjälp önskas.

Då min system-ssd ska få nya arbetsuppgifter behöver jag en ny och tänkte att jag lika väl kan slå till på en M2-disk nu när de är så poppis.

Suttit och klurat en aning på vilken man ska välja. Tänkte, av praktiska skäl och för att jobbet delat ut presentkort inför jul att jag ska bege mig till Netonnet för att inhandla sagda disk. Där finns, i 1TB storlek, Samsung, Kingston, Gigabyte och MSI att välja på. Samsung verkar ju genomgående vara givna valet.

Mitt moderkort har en gen4 slot för M2 så det kan dra nytta av det.

Frågan är vad jag behöver i form av prestanda. Jag spelar mest CS och något singleplayer till och från när tid ges. Har några virtuella installationer jag startar ibland som kommer ligga på den tänkta disken. I övrigt CADar jag en del. Så det är användningsområdet i stort. OS är Linux.

Om jag nu ska välja en av de 1TB M2 diskar som finns på Netonnet, vilken skulle ni rekommendera?

Permalänk
Medlem

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/harddisk-ssd/ssd...

Skulle du vilja ha en snabbare kan man alltid slänga in en till i framtiden. Brukar finnas två M2 platser. I min erfarenhet brukar man oftast bli begränsad av mängden lagring före hastigheten, så jag hade valt mer utrymme först.

Visa signatur

Ryzen 5 5800X3D
Palit RTX 4090 Gamerock OC
32 GB Corsair lpx 3600mhz
Sabrent Rocket Q 2TB M.2, Kingston A2000 2TB, Kingston A400 1TB SSD, Kingston A400 1TB SSD, Segate 8TB HDD

Permalänk
Inaktiv

Söker du inte den absolut bästa prestandan så duger denna fint. Riktigt bra pris också, du kan köpa 2st för samma pris som en Samsungdisk

Permalänk
Medlem

En Samsung 980 1 TB finns också på netonnet-länken som duger också fint.

Permalänk
Medlem

Hade mina misstankar om att mitt användningsområde inte gynnades nämnvärt av att köra dunderdiskarna som kostar uppemot 2000:-/TB.

Då känns det som att en Samsung 980 kan infinna sig i min ägo innan helgen. Vågar inte lita på Kingstons diskar då de har haft lite trassel med Linux. Verkar löst nu men säkrar hellre upp.

Tack för er hjälp. Nu känns det mycket enklare att välja.