Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Veckans fråga: Har du en mekanisk hårddisk i din dator?

Förvånansvärt många som enbart hade ssd, men troligtvis är det mest personer som inte har så mycket data hemma lokalt.

Det kommer dröja innan jag kommer sluta med hdd. Då 10 TB hdd kostar runt 3500kr.10TB ssd ligger på runt 13000kr.
Och 10TB data med dagens snabba datorer fyller man snabbt upp.

Intressanta resultat. Ändå en hel del som sitter på mekaniska diskar där ute ändå. Min försvann från primärdatorn för 4 år sedan när jag uppgraderade till datorn jag sitter på idag. Har 2 mekaniska diskar i media datorn i vardagsrummet.

Skrivet av Greyguy1948:

Min första SSD tvärdog efter 2 år så jag litar inte på dem till 100%.

Lita inte på någon lagring, det är alltid en fråga om när och inte om.

@Oneone: vill minnas att vi haft en veckans fråga om minst en av de där två, men det finns inget som hindrar att vi kör en eller båda igen framöver. Både Hz och upplösning uppgraderas ju ändå över tid!

1TB ssd + 4TB hdd i stationära
2st 500GB ssd i laptop.

1,25TB SSD som skulle må bra av att utökas. Mekaniska diskar är inte välkomna i burken.

4TB NAS som jag är på väg att bygga ut med ytterligare 4TB.

1st 512GB NVMe, 2st 500GB SATA SSD (RAID 0), 3st 4TB HDD (RAID 1 plus en dump) i min primära burk - skulle i dagsläget aldrig vilja släppa de TB lagring som de mekaniska diskarna innebär. Detta utöver en 8TB (RAID 1) NAS. 1TB NVMe i min laptop däremot, svårt att lösa något annat när Lenovo tar ockerpriser för att kunna montera en 2.5"-disk.

Äldre spel, backuper, bulklagring till VM och annat bös (bara moddar till spel har jag ett par hundra GB) springer fort iväg - visst kan en del lämpas över på en NAS, men spel och VM-lagring har jag gärna lokalt innan snabbare nätverk (och/eller bättre överföringsprotokoll) än 1Gbps blir standard.

Dubblerade precis min SSD-lagring till 4TB, därutöver en 3TB mekanisk disk med sådant som mer sällan behöver kommas åt. Avser att flytta ut den till en NAS eller eventuellt en USB-docka (för behovsinpluggning) så jag blir kvitt missljudet i datorn när windows i tid och otid får för sig att spinna upp disken.

2½TB NVMe + 1st 8TB HDD.
Stör mig på hur mycket vibrationer den skapar dock så vill flytta ut den till en nas eller nått men är för lat för att ta tag i det...

Självklart har jag mekaniska diskar. Kör främst SSD för OS och program och de mekaniska för lagring. Kommer att fortsätta så ett bra tag.
Vet inte varför men jag litar mer på de mekaniska än på SSD. Fast jag har inte haft problem med nått av formaten, någonsin.
Har kvar en 425 Mb (ja, megabyte) disk som fortfarande fungerar!

1st m2
2st ssd
1st hdd

Fungerar bra, fick en 750gb WD black för ynka 200kr så varför inte.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Förvånansvärt många som enbart hade ssd, men troligtvis är det mest personer som inte har så mycket data hemma lokalt.

Det kommer dröja innan jag kommer sluta med hdd. Då 10 TB hdd kostar runt 3500kr.10TB ssd ligger på runt 13000kr.
Och 10TB data med dagens snabba datorer fyller man snabbt upp.

Har 2st NAS som tar hand om allt jag sparar sedan har jag köpt en ICY BOX där jag kan stoppa in gamla hårddiskar som jag har liggandes i en special väska av metall, har 5 st diskar på 3 och 4tb där jag har sånt jag vill ha kvar och jag använder inte dom diskarna annat en om jag vill använda något eller lägga till något jag vill spara.

I min ena NAS har jag enbart musik, den rymmer ca 4tb och är halvfull och den står på 24/7 eftersom jag lyssnar via den i min 2 kanals anläggning, den andra NASen står avstäng eftersom de är typ 10 år minst sedan jag köpte den, har en massa filmer på den och brukar slå på den ibland om jag vill se något, sedan så har jag en liten SSD disk på 500Gb kopplad till musik Nasen där jag brukar rippa filmer som jag vill se just för stunden så den åker de in och ut filer på hela tiden och den står också på jämnt.

Och som sagt i Datorn har jag enbart SSD för spel och OS, kör också Linux på en separat SSD disk och Windows på en m2 disk, ser ingen nytta med gamla hårddiskar i datorn, dom genererar en hel del värme och de blev stor skillnad då jag slutade använda dom.

Endast en 120GB sata-SSD för OS samt en 1TB NVME för spel i nya burken. Tyst drift var målet så inga hårddiskar monterade. Har extern för backup däremot.

Skickades från m.sweclockers.com

2 st M.2 och 3 st SSD i datorn.

6 st 4TB mekaniska i filservern.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Förvånansvärt många som enbart hade ssd, men troligtvis är det mest personer som inte har så mycket data hemma lokalt.

Skulle nog säga att det mest är de med näst intill obefintligt lagring hemma lokalt, samt de med mycket data hemma lokalt. Det är bara mellanmjölkarna som samtidigt känner behovet av en enstaka mekanisk hårddisk men inte tar steget till en ordentlig NAS.

en 3TB och en 4TB, SSD för Windows.

En 3TB disk, en 750GB och en extern 500GB

SSD i min laptop, SSD i speldatorn, SSD i routern, och SSD för hypervisor och VM:ar i servern. Två stora mekaniska volymer i servern för masslagring och backup, och en mekanisk volym i en avdankad server för off site-backup.

Skickades från m.sweclockers.com

Har en liten 500GB-disk där jag sparar moln-grejer och torrent-nedladdningar. För att inte slita på SSD:n i onödan

Samt en NAS med 2x10TB

En 2tb mekanisk för spel (och en Samsung 970 EVO Plus 250gig för windows).

Borde byta ut den mekaniska snart men då lång tid tar det inte att starta spelen..intalar jag mig..

Skickades från m.sweclockers.com

SSD i datorerna. Endast NASen har mekaniska diskar.

Nope, finns en del i servern däremot

Har en 256Gb HDD som satt i en gammal samsung laptop. Sparar den för nödsituationer🙂

Från att köra 7 HDD på IDE interface, till att köra hela datorn på 2 SSD.. ljudnivån är underbar!
Kör dock 2st *gröna* hdd i huset, bibliotek!

Förvånande många som fortfarande har hårddiskar i datorn tycker jag. Jag trodde majoriteten körde med NAS och därmed skulle ha skrotat sina snurrdiskar i datorn.

Skrivet av Kattus:

Nope, finns en del i servern däremot

Samma här

Skrotade min mekaniska när jag gick över till Ryzen 3000, blev 2TB SSD och den enda disken som sitter i burken!

hehe, genomsnittsanvändaren har nog slutat med mekaniska hårddiskar medans dom som hamstrar filmer/musik/spel/program har nog köpt mer/större mekaniska hårddiskar i takt med att 1Gbps+ kavlas ut till höger och vänster i hushållen, samt större spel/film etc. releaser ifrån scenen/dylikt folk.

Nope, slängde in alla HDD i en server för ~3 år sedan som står i en garderob. Tröttnade på ljudet av surrande HDDs. Ett av de bättre "teknik-köp" jag har gjort tbh, finns inte en chans att jag nånsin installerar en HDD i min dator igen.

Har 750GB SATA + 512 GB NVME SSD i datorn nu.

En 6tb wd red. lagrar spel jag inte spelar så ofta. Blir jag sugen på att spela det oftare så flyttar jag till en ssd.