Förslag gällande crypto artiklar till redaktionen

Permalänk
Medlem

Förslag gällande crypto artiklar till redaktionen

Hejsan, jag tänkte ge er på redaktionen ett förslag. Intresset för crypto blir större och större med många stora företag som arbetar med crypto och mycket intressant teknik för framtiden.

Och jag tycker därav ni borde göra iallafall en artikel per månad där ni recenserar och täcker några av månadens span av olika altcoins och ICO, tekniken bakom, partners, kanske trovärdiga rykten, vad syftet är med coin/token och så vidare ur en neutral synvinkel som oberoende aktör.

Vad jag märskt så finns det inte så många seriösa artiklar ute om just olika alts/ico. Antingen är det folk som sprider FUD (Fear, uncertainty and doubt) eller som Shillar (Promotear) (Kanske borde ha en ordlista också) med olika agendor bakom. Jag vill hålla det mer sakligt. Även om jag inte investerar så mycket i just olika Altcoins så tycker jag och jag tror många andra tycker att tekniken bakom dessa kan vara väldigt intressanta.

Tänkte ge några exempel:

- Steem (steemit.com värt att kolla in på sidan) - En blandning mellan Reddit och Bloggar. Du får betalt i STEEM token beroende på hur community votear dina posts och hur frekvent du får bra betyg. Man satsar på lite mer kvalite i posts än Ex reddit och motiverar folk att lägga upp kvalite. Du kan ser hur mycket folk har tjänat på sina artiklar. Community som växer explosionsartat.

- IOTA som ett exempel som arbetar med bland annat Fujiutsu Siemens och Bosch med Internet of Things relaterade saker. Där ett exempel handlar om att man ska kunna tanka bilarna i deras valuta per automatik utan att ta fram plånboken där bilen har sin inbyggda wallet. Eller hur det ska kunna användas för globala marknaden för microtransactions och M2M (Machine 2 Machine) payments utan avgift emellan.

- Modum som arbetar på IOTA:s plattform: The Tangle. Modum har gått i beta för medicinska branchen i ett av världens största medicinska företag med syfte att bygga nya sensorer i olika transporter internationellt av mediciner (lastbilar, flyg, båt osv) med programmerade smart contracts som håller koll på luftfuktighet, ljusstyrka, temp, tryck mm och olika faktorer där informationen lagras i molnet. Aktien bakom tekniken heter Modum och förväntas appliceras till flera stora medicinska företag i Schweiz bland annat. Modum visades även upp på CES mässan i Las Vegas.

- Request Network (REQ) som arbetar med en Paypal liknande lösning Pay with Request. Prat om att sammarbeta med Amazon

- Chainlink (LINK) som arbetar med bland annat teamet bakom SWIFT för att kunna ersätta gamla SWIFT systemet vid utlandsbetalningar där tanken är att man ska kunna göra utlandsbetalningar nästan kostnadsfritt och istället för att det ska ta flera dagar så använder man sig av smart contracts för att verifiera betalningar direkt eller något liknande som både ska bli billigare för banken och användaren.

- Spelbranchen:
- WAX token med en av skaparna bakom Call of Duty serien som arbetar med en decentralicerad valuta för att kunna betala microtratransactions i många olika spel i framtiden, tror det är konkurrent till en valuta som heter - Gamecredit. Ex om du ska köpa skins i CS eller köpa boosters i WoW och liknande sake som gamers köper så är tanken att man ska använda WAX.
- Decentraland (MANA) som är någon form av Second Life variant av spel.
- Crycash som arbetar med spelföretaget Crytek. Också dedikerat för gamers.

- Filecoin som ska fungera liknande Airbnb. Fast istället för att hyra ut lägenheter så om man har lagringsutrymme över så ska du kunna hyra ut ditt lagringsutrymme till decentraliserade molntjänster och få betalt i Filecoin.

Intel tex arbeter med Ledger för att göra säkra Wallets att hålla olika Coins i. Även Microsoft arbetar med aXpire för att revoultionera lönesytemen på något smart vis där man använder sig av Utlity Tokens på befintlig plattform RevolvR och inte Equity Tokens för att bara göra vinst. Så det är rätt många stora företag som börjar använda sig av blockchain/ETH och dApps tekniken för att skapa framtida tekniker med.
---------------------------
Fakta: En annan lögn och dåligt rykte är att många tror att cryptos bara används för kriminell verksamhet (monero, verge och diverse andra tokens) och olika coins som använder sig över TOR network för droger, kriminella akter och ospårbara (private transactions) transaktioner. Och att mining tar väldigt mycket el. Vilket är nackdelen med cryptos men långt ifrån hela sanningen då majoriten av cryptos är till för gott syfte och många av tokens/coins går inte att minea och därav ingen större elanvändning och miljöförstöring.

Jag tycker som sagt tekniken bakom många av dessa Coins/Tokens är väldigt intressant och delar av framtiden. Och därav så tycker jag ni borde ha månadens cryptoartikel där ni listar 5-10 alt coins och någon ICO, vad dom står för och syftet med tekniken osv ur en neutral synvinkel.
--------------------
Slutligen om någon frågar er vad tokens/coins är så kan ni förklara det att man investerar aktier (coins/tokens) i en modern teknik och inte i företaget. Brukar kalla Bitcoin för digitalt guld och ETH för Appstore (dApps) där man bygger olika decentraliserade appar på blockchain med olika problemlösningar. Inte 100% hela sanningen, men tillräckligt enkelt att förklara.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tror väldigt många här skulle vara intresserade av att läsa artiklar och som sagt även få upp ögonen för potentialen och kanske nya ider. Vore ganska unikt iallafall i Sverige med dessa typer av artiklar. Allmänbildningen och okunnannde bland Svenska folken av cryptos är ännu rätt låg. Många har hört talas om Ripple och Bitcoin pga media och det låter mer på folket "man kanske borde investera i bitcoin eller ripple" men enligt mig så förstår dom flesta inte tekniken bakom eller vad dom ger sig in på.

Därav tror jag artiklar runt detta skulle vara nyttigt. Nu är jag inget proffs på att skriva, men ni förstår poängen. Och man kan säkerligen få en bra struktur i artiklarna på vad man ska ta upp för för information runt varje coin/token. Ni på Sweclockers redaktion brukar vara duktiga på att recensera och struktura artiklar på ett neutralt sätt i det ni tar upp. Därav vänder jag mig till er på Sweclocker och ger förslag till er om detta då det finns många okända och intressanta tekniker och coins/tokens där ute att skriva artiklar om (Ev podd/video). Är det något ni skulle kunna tänka er att utföra? Om inte annat ett pilotprojekt för att kolla intresset och diskussionerna/feedback.

Intresset både för programmerarere, teknikfreakar och investerare kommer definitivt att blomstra under 2018+ då det finns många spännande projekt där ute. Och Sweclockers brukar vara bra på att hänga med i utvecklingen.

Reserverar mig för eventuella fel i det jag skrev då även jag inte har 100% koll på allt (ännu). Men det mesta stämmer.
OBS!: Det jag skriver om här är inga former av investeringstips. Ni får göra eran egen research isåfall.

Hur många här på forumet skulle vara intresserade av att se dessa typer av artiklar från Sweclockers? Diskutera!

Permalänk
Medlem

En annan Intressant teknik jag kom på är:
Substratum - Som ska stå för en decentraliserad webbläsare. Många känner till problemet att kina exempelvis inte kan besöka google och youtube eller att vi i Europa inte kan kolla på vissa trailers på en del sidor från amerika. Dom vill göra ett decentaliserat internet där dessa typer av restriktioner på internet ska blir tillgängligt för alla.

Permalänk
Hedersmedlem

Hej!

Tack för tipset. Som du kanske märkt är kryptovalutor endast något vi täcker väldigt ytligt i dagsläget och det ser ut att bli fallet även framöver. Detta kan dock såklart komma att ändras baserat på läsarnas intresse och liknande, så vi tar med oss ditt förslag till framtiden.

Visa signatur

How can we win when fools can be kings?