Permalänk
Medlem

Nytt bygge vägrar starta. CPU LED röd

Nu när ryzen inte verkade passa mina behov så slog jag idag till på en 7700k och byggde ihop det i lugnan ro i ett nytt chassi och la ner all tid på kablar men tyvärr så bootar den inte. CPU LED lyser röd och diagnostikpanelen visar ingenting, alla fläktar och allt startar en stund innan den bootloopar.

Har kollat alla kablar, försökt boota utan allt förutom cpu och ett ramminne i varje slot, kollade socket innan jag monterade och har kollat igen nu efter i flera minuter utan att se någonting konstigt. Har clearat CMOS och försökt starta från andra bioset också utan några resultat.

Är det någon som har ett förslag? PSU känns inte som att det borde vara heller då det fungerade perfekt bara några timmar innan.

CPU: 7700k
Moderkort: Z270-X-Gaming 5 http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-Z270X-Gaming-5-rev-10#...
RAM: Trident Z 3200 CL16
PSU: XFX Pro series 850W
GPU: Gainward 1070 GS
SSD: 850 Evo
Chassi: H440

Permalänk
Medlem

Kan du vara lite mer specifik angående vilket moderkort du har? Det finns nämligen massor av olika Gaming 5 moderkort. Ett möjligt problem är om du har en Z170-modell, då krävs en BIOS-uppdatering innan det fungerar med en 7700K (vilket kräver en äldre CPU som moderkortet har stöd för).

Permalänk
Medlem

Kan behövas bios uppgradering

på hemsidan senaste bios står det såhär:

Support 7th generation CPU
* This BIOS prohibits updating to earlier version BIOS

Permalänk
Medlem

@Gainsgoblin
Har du monterat den extra 12V strömmatningen till CPUn?
Annars tror jag @Viochee lösning är troligen problemet med Z170 moderkort och din CPU.

Permalänk
Medlem

Yes alla kablar är kollade flertalet gånger som sagt. Distanserna är också kollade och ser inget som verkar fel där heller.

Har uppdaterat OP med mer specifikt gällande moderkortet. Måste missat att skriva Z270

Permalänk
Medlem

Kylning?

Vad har du för kylning på cpun? Läste nånstans att nån skruvat på kylningen för hårt vilket gjorde att datorn inte startade.

Permalänk
Medlem

NH-D15 vilket är praktiskt taget omöjlig att skruva för hårt.

NU startade den iaf helt plötsligt. Kopplade ur och in alla kablar igen för tredje gången och den ligger i bios nu och surrar på så fint. Ska koppla in lite mer grejer och se om det håller sig och det var den typiska lagen om allt tings jävlighet.

Permalänk
Medlem

Första gången man startar datorn/BIOS med en ny CPU kan den starta om flera gånger, 3-4 gånger. Kan ha varit det du hamnade i.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5700X, ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, 32GB Corsair Vengeance LP 3200MHz, Gigabyte Radeon RX 5600 XT, Fractal Design Define C, Sesonic FOCUS PX 650W.

Permalänk
Medlem

Nej nej det var det inte, lät den gå säkert 10 loops första gången bara för att se till att det inte var det.