Benq XL2420Z – gamingspecialisten

Permalänk
Medlem

Hej, tänkte bara göra en liten update till alla som funderar på denna skärm.
När jag köpte den blev jag helt bedrövad över bildkvaliten. Så ljus att det gjorde ont att använda den i windows.

2-3 dagars forum letande och injustering senare så är den minst lika fin i färgerna som min tidigare samsung 226bw som var sin tid bästa skärm.

Man MÅSTE! köra en custom ICC profil och ändra grundinställningarna rejält. Skärmen är helt inställd för t.ex. cs go / call of duty från fabrik. Och då inte för att ge snygg grafik utan låg latens (bra respons) och så synliga fiender som möjligt.

Jag skulle klassa denna skärm som en ren PRO gamer skärm med grund inställningarna. Alltså någon som även kör alla inställningar i CS go på LOW även på ett gtx780 bara för att kunna se fienderna bättre mot bakgrunden.

MEN!!!.. lägger man ner tid på att callibrera om den till mer vardagsvänliga inställningar tycker jag den är kanon som allround skärm och en 100% perfekt PRO gamer enhet samtidigt.

Om du har köpt denna och är tveksam till bilden kan du skicka mig ett pm så mailar jag min ICC profil och inställningar blir som dag och natt.

Slutord:
Igentligen är det fel att ändra på allt för att göra den till en windows skärm när den ÄR 100% inriktad till PRO gaming, men om man inte har råd/platts med 2st skärmar på skrivbordet så går det att få den bra som allround.

Visa signatur

I7 2700k@5Ghz, 980 GTX ,12gb DDR3 ripjaw 2133Mhz, Benq 24"144hz