Permalänk
Medlem

Många frågor om system bussen mm

Har ett litet problem när det gäller att överklocka min CPU, jag är tyvärr inte så insatt i det. Har läst FAQ men har inte fått några svar på det jag undrar. Så till frågan, hur ska jag göra för att klocka?

I min bios ser det ut såhär:

CPU host clock control [ Enabled ]
CPU host frequenncy [ 100 ]
Fixed PCI/AGP frequency [ 33/66 ]
Host/DRAM clock ratio [ Auto ]

Jag har kollat runt lite på nätet och fattar det så att det inte går att klocka från bios. Jag kollade på skivan till Mobot och såg att det fanns ett program vid namn Easy Tune 4.0

Men i det programet kan jag inte ändra "CPU Multiplier" ( pga "Note: Intel® series processor does not support CPU Multiplier configuration" ) som jag antar är FSB, eller? När jag därimot drar upp "Sustem Bus" till 2.4 som jag vill nå upp till ( Har en 2.0 ) Så höjs oxå AGP, PCI och DRAM. Ska dom höjas? Blir det så även om man överklockar genom bios? Antar att det blir så men jag är osäker.

Någon som har några idèer om vad det är frågan om?

Tacksam för svar...

Skulle lägga upp lite bilder på programet men Photoshop har ballat ur

Visa signatur

Data Data

Permalänk
Medlem

CPU host frequenncy [ 100 ] = Fsb,alltså höj den för att överklocka processorn.Det som var system bus i programmet är fsb:n.Multipliern kan man inte höja på intel processorer.

Permalänk
Medlem

Tackar och bugar för detta svar. Men det är så för alla som överklockar CPU`n, att AGP, PCI och DRAM följer med upp i klockningen eller?

Visa signatur

Data Data

Permalänk
Medlem

Det ser ju ut som om du ska ha låst PCI/AGP-bussarnas frekvens. Så de borde inte höjas när du höjer fsb. Om de gör det ändå så ta en extra koll under just det menyvalet, "Fixed PCI/AGP frequency [ 33/66 ]".

Vill du sen öka minnesbandbredden kan du ju titta vad som finns under menyvalet "Host/DRAM clock ratio [ Auto ]", 3:4 borde vara rätt för dig.

Permalänk
Medlem

PCI, AGP och DRAM ökar när man höjer FSB`n, men jag kan låsa AGP så den håller sig på 66, fattar inte riktigt vad det ska vara bra för. Kanske inte ska klocka trotts allt. Eller så måste jag bara läsa på mer

Visa signatur

Data Data