Permalänk
Medlem

Tips på plugg/film-laptop?

Hejsan nu är det så att jag ska införskaffa mig en ny laptop och har titta runt lite på zenbook, macbook air osv. Men skulle gärna höra "proffsens" åsikter!
Håller mig helst till windows men om ni anser att apple har något som passar mig bättre så går det bra.

Budget: Upp till 11000kr. Men fyndar gärna för 7k~

Användningsområden / "Krav"

-Film, ska klara att spela bluray-rips.
-Film-Konvertering. Konverterar en hel del till min ipad/iphone.
-Lättare spel. Vi snackar wc3/cs
-Bra batteritid, ska helst kunna tas med till skolan och använda under några timmar utan att tänka på laddning.

-Skärm-storlek: runt 13", min 11 / max 15.
-Datorn skall vara lätt och "smidig".
-SSD, gärna större än operativsystemet men ändå inte så att man bara har 128gb totalt lagringsutrymme.
-HDMI utgång är ett STORT plus!

Zenbooken
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1275229

Gillar designen på macbook och zenbook.

Permalänk
Avstängd

Mitt tips är thinkpad X230 (eller X220 om du vill komma lite billigare undan). Normalt är de ganska dyra i Sverige men som student kan man beställa från exempelvis campusdiscount.de till ett mycket bra pris. De väger ungefär som en MBA men är lite tjockare. Har 12,5'' skärm med IPS på de bättre modellerna (det är värt det, IPS-skärmen är en av de bättre laptopskärmarna som finns). De har IB (eller SB för X220) processorer med Intels integrerade grafik vilket duger gott för de spel du vill spela (speciellt grafiken i IB-processorerna). De är också tysta och har grym batteritid (beroende på vilket batteri man väljer) och möjlighet att ansluta ett så kallat slice-batteri som mer än fördubblar batteritiden mot att datorn blir lite tjockare (~1500:- extra också förstås).

De som får de att stå ut är dock byggkvalitet, garanti (tre år) och ergonomi. Jag har lyckats tappa min X220 i golvet några gånger, spillt kaffe rätt i tangentbordet och misshandlat den en hel del och den bara fungerar helt utan problem. Det är en ganska skön känsla, att inte behöva behandla datorn som något ömtåligt. Men man får en del blickar när man bär runt datorn i skärmen...

En dag ville inte batteriet ladda så jag ringde Lenovo och de skickade ett nytt batteri utan tjafs, när jag testade att ta ur mitt batteri och sätta tillbaka det igen så fungerade det förstås så nu har jag två batterier.

Sen att tangentborden slår alla andra är bara grädde på moset.

Det enda negativa jag kan komma på (förutom att de kostar en del) är att de inte har HDMI-utgång utan endast VGA och DP, men med en adapter så fungerar det hur bra som helst med ljud och allt. Sen kanske det kan kännas lite osäkert att köpa online från Tyskland, men jag och flera andra här på forumet har köpt därifrån och garantin gäller även här så det är inga problem egentligen.

Edit: Den går att beställa med SSD och den har också plats för en m-SATA SSD utöver den vanliga disken så du kan ha både en SSD och en traditionell disk (eller två SSD:er), vilket är ganska imponerande i ett så litet paket. Jag köpte till en m-SATA SSD och satte i själv vilket var ganska lätt, främst tack vare att Lenovo har lagt upp en mängd filmer om hur man gör allt möjligt med datorn (hur man plockar isär alla delar och sätter ihop dem igen osv.).

Permalänk
Inaktiv

Tror zenbooken blir jättebra för dig