Permalänk
Medlem

Windows boot problem

Hej.

Detta kommer låta som ett konstigt problem så lite fakta. Datorn fick jag från skolan med låst bios och jag har ingen cd skiva.

Jag dual bootade datorn med xp och windows 7. Jag hade bestämt mig för att ta bort windows 7 så jag formaterade den partitionen. Allt gick som det skulle men windows 7 fanns fortfarande kvar i bootloadern(rätt ord?). Jag laddade ner ett program vid namn EasyBCD för att ta bort windows 7 från bootloadern. Jag ställde in windows xp som standard och tog bort windows 7. Problemet är nu att i bootloarden finns bara WINDOWS 7. Hur, det vet jag inte men eftersom jag tog bort windows 7 från datorn så kan jag inte längre boota in i datorn. Jag har tagit ur hårddisken och satt in den i min stationära. Har sökt runt på internet samt kikat runt i filerna på hdd:n men kan inte hitta något sätt att lösa problemet.

Skolan kan enkelt fixa detta med en xp skiva men då jag har lov och inte orkar vänta tills på måndag så uppskattar jag all hjälp jag kan få.

Tack på förhand

Edit: Är det något ni behöver veta, något om någon fil eller liknande skriv så ger jag all information jag kan ge.

Edit2: Har läst runt lite och hittat att boot.ini är filen som styr bootloadern för xp. Min fil ser dock ut som de exemplen jag hittat på internet. Vad kan felet vara då?

Edit3: Pappa fixade en windows xp skiva åt mig men när jag ska boota genom den bluescreenar datorn. Ska testa ifall jag kan installera windows 7 igen.

Genom att installera om windows 7 hittade bootloadern windows xp igen så nu fungerar allt som det ska.