Asus P8P67 cold boot SAMT power supply surge

Permalänk

Asus P8P67 cold boot SAMT power supply surge

Tja!

Startade den nyihopbyggda datorn precis med ett Asus P8P67 LE, i5 2500k, 2x4gb 1600mhz Vengeance 1,5v och ett gammalt Tagan 580W-nätaggregat.

När jag startade upp den så snurrade fläktarna igång för någon sekund, sen stängde den av sig och så startade den igen. Jag har googlat och funnit att det är ett ganska vanligt problem som kan fixa sig av att cleara CMOS eller att uppdatera bios.

Sen kommer en dubbel-POST (som konstigt nog visar att den inte hittar några hårddiskar). Jag har förstått att dubbel-POST är ganska vanligt också. Men efter det så står det att datorn har skyddats från ett "power supply surge", vilket jag har förstått är typ som en strömspik. Bild:
http://forumbilder.se/images/b882011103614748c.jpg

Den står i det läget tills man helt enkelt trycker på F1 och manuellt väljer att den ska boota från hårddisk. Då verkar den funka helt okey, har ändå installerat både windows och chipset-drivisar utan problem.

När man ändå är inne i bios (ufi?) så är det ett volttal som lyser rött, och det ser inte bra ut! Kan det bero på nätagget eller hur jag har dragit sladdar? Bild:
http://forumbilder.se/images/0c82011103955034a.jpg

Så det jag är mest orolig för:
1. Det här med power surge. Och varför den inte går vidare automatiskt från den skärmen.
2. De röda volttalen. Är det något att oroa sig över?

Borde jag köpa ett nytt nätaggregat?

Tack på förhand!