Mest prisvärda hörlurar runt kring 200-400 kr

Permalänk
Medlem

Mest prisvärda hörlurar runt kring 200-400 kr

Hej hej!

Finns det någon insatt här på forumet som kan tipsa om ett par hörlurar som ger bäst ljud för pengarna?

Min budget är ganska låg då jag studerar men man borde ändå kunna få nåt hyfsat för max 400 kr tycker jag

Det enda jag tänkte göra med de är att lyssna från mobil och det är ju kanske en liten begränsning.

Har även haft dåliga erfarenheter med in-ear lurar, då jag aldrig hittat ett par som passar mina små hörselgångar, jag vill inte ta ut och sätta in hörlurarna gång på gång gärna Så helst ett par halvslutna små snäckor.

MVH
// Kevin

Visa signatur

Mycket mumbo-jumbo nu känner jag.

Permalänk
Medlem

Sennheiser MX 70 eller 75 borde duga bra, själv är jag inne på ordentliga hörlurar (de med kåpor) och In-ear funkar när man ska gå till gymet eller på stan

Hatar öronsnäckor så kan inte ge någon bra svar...

Visa signatur

p4 3.4ghz 1290 (3 st ddr) radeon 9800 pro 128mb

Permalänk

Jag skulle säga Koss Porta Pro, även fast jag hatar som så rekommenderar jag dom eftersom de än de ända vettiga i prisklassen.
Skulle gränsen ligga under 1k skulle jag rekommendera Creative Aurvana Live.
billiga proppar har ofta dåligt ljud

Permalänk
Medlem

Ett tips lite ovanför dig budget - moderator Ilstallione har ett par modifierade "Aurvana" som han har lagt ut på annons - begärt pris 750 kr. Vet inte om det är av intresse?

http://www.sweclockers.com/market_show.php?id=47635

Om du ska köpa nya lurar för under 400 kr, så får man räkna med avkall på fysisk kvalité och begränsningar i ljudkvalitén. Det finns mer tips att söka upp på forumet eller på prisjakt. Då du även söker lurar som är mer åt det slutna håller eller slutna lurar, får du även se upp med att du inte väljer för tungdrivna lurar med högt Ohm värde (ex. 300 Ohm) utan mer lättdrivna lurar med lågt Ohm värde (ex. 25 Ohm). Men för under 400 kr får man lurar som låter i alla fall, det blir ljud från dem men det kanske är inte ett bra ljud från dem. Allt beror på lyssnarens egen värdering kring hur ljudet ska vara i hans eller hennes öron.

Sedan får du också välja lurar efter vad för ljud och musikintresse du har d.v.s. en del lurar är bättre på lätt musik ex. vokal medans andra lurar kan vara mer basiga och passar då bättre för ex. tyngre elektronisk musik.

http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=148

/Saint25

Permalänk
Medlem

Tack så mycket för era förslag. MX75 från Sennheiser är nog lite mer åt det hållet jag söker. Vet att Sony hade någon serie för ett par år sen som jag iaf. tyckte var ganska bra då. Sony MDR-ED21LP var det visst. Kommer ihåg att de satt riktigt bra och lät förhållandevis bra i jämförelse till priset.

Så finns det några liknande mer uppdaterade hörlurar?

Det är nog mer åt det håller jag vill gå, ogillar starkt stora hörlurar som går över huvudet, även om det betyder att jag får tumma på kvalité så gör det mig inget. Är ingen ljudfantast ändå, hehe.

MVH
// Kevin

EDIT:

Har nu tittat lite närmare på http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=18870 (MDR-ED31LP) och de ligger perfekt i min prisklass iaf. någon som har erfarenhet av dessa lurar?

Visa signatur

Mycket mumbo-jumbo nu känner jag.

Permalänk
Medlem

Ska du ha portabla lurar med bra ljud för det priset kör på porta pro, de jag köpte någon månad sedan har smal anslutning så de passar i iphone t.ex
toppenljud och har råkat misshandla de ett antal ggr men de håller otroligt bra trots att de ser extremt plastiga ut.