Permalänk

Jag hävdar tvärt om - phenom vs core i7 är phenom mer prisvärd (men i7 snabbare) och överklockningspotentialen finns hos båda. Du får säga vad du vill och lägga vilka värden du vill, men någon skillnad i KVALITET är det INTE mellan AMD och Intel.

Att köpa en dator för att överklocka den och ha den som HTPC är förkastligt så vida man inte tittar på film med hörlurar, så det skiljer nog vilken värld man kommer från (pc-entusiast vs hemmabio)

Kolla real-life performance skillnad mellan 640 och 1tb så är den försumbar oavsett vad du mäter med hd tach.

Visa signatur

Eating fords and shitting chevys since 1914

Permalänk
Medlem

När det gäller ljudnivå kontra prestanda så är det en balansgång jag måste hålla i mitt bygge då jag både ska ha den som speldator och HTPC/Mediaspelare. Dvs. jag vill inte ta för mycket från prestanda för ljudets skull och vice versa. Å andra sidan kommer jag ha hörlurar när jag spelar och då kan det låta hur mycket det vill

Permalänk
Medlem

Hittade detta kortet nu, verkar ju vara helt sjukt mycket för pengarna! Någon som vet mer om detta kort?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=411701

Permalänk

Som sagt - varför 4870 när ett 4890 kostar mindre?

Visa signatur

Eating fords and shitting chevys since 1914

Permalänk

Angående ljud från moderkort har jag ingen aning, men en sak är jag säker på: Du ska inte ha nån e5200!

Varför välja en gammal pentium dual core? Jovisst, den når 4Ghz men en Phenom II glider förbi den med stora marginaler oklockad.

I din situation skulle jag nog ha köpt en Phenom II X3 720 Black Edition, Nvidia Geforce GTX275, antingen DDR2 eller DDR3 (det kvittar i nuläget), och ett moderkort som möjliggör SLI med dubbla 275:or i framtiden (med dubbla 16x PCI-e 2.0 portar alltså)

Personligen tycker jag inte om Antec 300. Dess, i min ögon, mindre lyckade design gör att ljud smiter ut överallt. Ur kylningssynpunkt är det dock bra, men det väger inte upp utseendet.

Permalänk
Medlem

Dreadlock:

Trodde att denna modellen var snabbare då den hade 2 GB, men det är den alltså inte? Det billigaste 4890 ligger på ca 2000 och dem andra på ca 2300 så det kortet ligger på ungefär samma pengar.

Sedan vill jag inte köpa grisen i säcken när det gäller 4890 och det är bara Sapphire, XFX och Gigabyte som fått bra omdöme på prisjakt.

Kanske är någon här som själv har något annat 4890 som ni kan rekommendera, jag vill inte att det ska låta för mycket i HD-film, i spel spelar det inte så stor roll.

Rymdvanilj:

Jo jag är faktiskt inne på en AMD nu

http://www.prisjakt.nu/minsida.php?a=Lugge&k=674862