Permalänk
Inaktiv

Q9400 överklockningsfråga

Hej

Överklockar processorn lite, men nu har det tagit stopp, vid 3,15 ghz. Över det så ger den sig i "Intel burn".

Det enda jag rört är fsb.

Tänkte höja Vcore, men ligger inte den redan ganska högt på 1,28 V? Den har stått på auto hela tiden.

Vad ska jag göra?:)

Permalänk
Avstängd

Tycker att du kan gott kan prova med att höja vcoren ett steg. Kan hjälpa och även ytterliggare ett steg är ingen fara. Har du ngn bättre fläkt än original? Håll reda på temepen bara så att den inte blir för hög.

Permalänk

min q8200 blir inte stabil @3ghz om jag inte langa på 1.4vcore så nog kan du höja lite men somsagt av bingobelle, haru orginalkylaren ? och håll koll på tempen.

Visa signatur

"- rostat bröd är rostat bröd. Det är inte därför jag köpte brödrosten." - Quenya

Permalänk
Avstängd

Ta bort "auto" från vcore och kör manuellt. Finns en miljard klockade Q9400 därute så kolla villken vcore folk använder. Sen kan du läsa FAQen.

Visa signatur

Der Steppenwolf

Permalänk
Medlem

Så fort du ökar Vcore så förkortar du livslängden, men om du som många andra inklusive mig byter processor med <3 års mellanrum så kommer du med största sannolikhet inte märka av det så länge du ligger under 1.45V och har okej temps. Är ofta just temperaturen som sätter stopp om du kör luftkylt, processorer brukar palla rejält mycket mer än vad företagen säger.

Läs en överklockningsguide (mch, fsb) eftersom du antagligen kommer få ändra minnesratio och höja andra spänningar om du vill klättra i fsb.

Sen är det ju så att processorer sällan exploderar i luften för att man ger dem lite för mycket spänning. Hitta en stabil klock som inte känns alltför långt ifrån ditt max eller sliter alltför mycket och kör på den

Permalänk
Inaktiv

Nej jag har inte originalkylare. Har en Scythe Mugen med 120 fläkt. Har inga chassifläktar i just nu, men med dom i så brukar temp.en ligga runt 32-33 grader idle.

Okej ska testa att höja, hur mycket ska man våga höja Vcore med innan man testar? Kanske står i FAQ..

Permalänk
Avstängd

prova med ett steg åt gången. som ngn sa tidigare. kör med vcoren på manuellt. Höj sedan ett steg från default dvs minsta möjliga. Kolla om det går stabilt. Är det inte stabilt så höjer du ett steg till. Som jag sa tidigare, kolla tempen för varje höjning utav vcoren. Har du ett bättre moderkort så är varje höjning utav vcoren ganska liten.

Även en liten höjning utav vcoren kan göra så att det går stabilt dvs man brukar inte behöva fläska på så mycket åt gången. Man bör prova att höja fsb lite åt gången ända tills det inte går stabilt längre. Då vet man vart gränsen går på default vcore. när man kommit dit sö höjer man vcore ett steg och förmodligemn blir det då stabilt ett tag till. men detta kan skilja från processor till processor.

har själv en q9450 o kör den på 400 fsb i default vcore dvs ca 1,25 volt. har då 3,2 ghz

Går det inte att höja multiplayern eller är den låst? verkar lågt med 6x men det kanske är så på q9400.

på min är multiplayern 8x så med en fsb på 400 ger en klocka på 3,2 ghz.

när man höjer fsb så ökar man ju de andra komponenterna som minnen också o till slut så kanske även de blir instabila.

svårt att säga vart gränsen på vcoren är innan det blir skadligt men upp till ca 1,3 volt är nog ingen fara. kolla tempen bara o höj bara ett steg åt gången o testa mellan varje om det blir stabilt.

hade själv problem vid 400 fsb men det visade sig vara mina billiga transjend minnen som inte klara det fast de var specade för 800 mhz.

bytte till patriot minnen med kylare o vips så gick det kanon med en fsb på 400 och datorn är superstabil men en original vcore på ca 1,25 volt.

lycka till

Permalänk
Inaktiv

Tack så mycket för det utförliga svaret!:)

Tror jag väntar med att höja Vcore, har ingen användning för en snabbare processor ändå. Men får se, kanske blir sugen att testa lite..

Eller vad tror ni? Det värsta jag utsätter dator för är spel..

Utan belastning ligger multiplikatorn på x6, när den utsätts för belastning så höjs den till x8.

Permalänk
Medlem

FAQ FAQ FAQ FAQ FAQ