extern HDD till router och stationär

Permalänk

extern HDD till router och stationär

Hejsan.
För ett tag sedan köpte jag en Maxtor OneTouch 4 Plus (1TB) (http://www.dustinhome.se/pd_5010140630.aspx) som har 1st USB2.0 och 2st firewire-anslutningar.

Mina förhoppningar var att kunna koppla ena firewire till min stationära dator och USBn till min router, ASUS WL-500W (http://www.dustinhome.se/pd_5010131607.aspx), men detta gick såklart inte.

Firewire och USB vill inte fungera samtidigt, när båda är inkopplade prioriteras USB och firewire på hårddisken stängs av.
Det är bara att acceptera tydligen, speciellt eftersom firewire -> USB-converter inte verkar existera.

Men eftersom jag fortfarande drömmer om att kunna ha den externa disken även till det trådlös nätverket behövs en annan lösning.

Jag fick förslaget för mig att man kanske kan använda en USB-hub, fast omvänt till hårddisken.
DVS att man kopplas hubben till den externa hårddisken och sen usb från hubben till både datorn och routern.

Men jag har inte hittat någon info om detta går eller är gjort.
Jag har sett att det finns USB-routrar som man manuellt måste trycka på för att byta vilken dator den ska vara kopplad till, men detta känns väldigt osmidigt och dyrt.

Nån som har lyckats få till någon sån här setup, och vet om det kan fungera?
Finns det chans att korruptera disken och vilka hubbar är att rekommendera?

Visa signatur

Annars då?

Permalänk
Hedersmedlem

Nej det går inte.

Två olika operativsystem kan inte samsas om att hantera en hårddisk samtidigt. Det vore som att sätta två förare i en bil och säga åt att välja en rutt att åka någonstans de vill. Går bara inte (eftersom de inte kommer välja samma rutt).

Det du kan göra är att koppla in hårddisken till din dator och dela ut den i nätverket, men det kräver att du har datorn igång för att andra ska komma åt den.
Det andra är att ha den inkopplad till routern som jag förstod har en USB som ska klara av att dela ut hårddiskar (alla routrar med USB har inte endast det ändamålet).

Men inget alternativ verkar vara till lags då du ville ha snabb lokal access och ständig trådlös åtkomst (alltså via routern).

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk

så som jag befarade. Tack för informationen.

Jag har som du föreslog hårddisken till datorn och delar ut den i nätverket redan, men det är inte meningen att denna dator ska behöva vara på så fort man vill komma åt gemensamma dokument

Verkar som det blir att pilla med router och kanske byta mjukvara på den, och försöka få till någon sorts stabil nätverksåtkomst som man kan vara nöjd med.

Visa signatur

Annars då?