Bästa datorbutik under 2007?

Permalänk
Medlem

Bästa datorbutik under 2007?

Vilken butik tycker du har varit bäst för dej under 2007?
Rösta och motivera gärna också varför du röstade som du gjorde.

Står din favoritbutik inte med så välj annan och skriv sedan i tråden vilken butik det gäller samt gärna också en motivation som tex denna:

Personligen röstar jag på Datorbutiken, detta eftersom deras leveranstider har varit välldigt bra samt att jag har haft ca:3 RMA ärenden hos dem under året också som alla har sköts över all förväntan.

Jag har som längst behövt vänta 3 arbetsdagar på ny produkt.(!!!)

Edit/ Sen att dom ofta har välldigt bra priser också skadar ju inte. /Edit

Edit2/Stavfel/Edit2

Visa signatur

[Gigabyte B350 GA-AB350M-HD3]-[AMD Ryzen 5 1600]-[Corsair VENGEANCE 16GB 3200MHz]-[Samsung 850-Series EVO 1TB]-[ASUS GeForce GTX 1070 8GB Turbo]

Permalänk
Medlem

Tycker det är svårt att utnämna en "bästa" butik. Har dock två nomineringar.

Inet för snabba korrekta leveranser, hyfsade priser och bra service. Problemet med Inet är deras mycket begränsade sortiment.

DB för bra sortiment, bra priser och ett trevligt bemötande när problem uppstår. Problemet är bara att lite problem har uppstått. 2-3 leveranser under året som inte vart fullt så snabba som utlovats och en leverans som vart lite fel innehåll i (fel färg på beställd mus och en dvdbrännare av fel modell). Inga stora eller särskilt upprörande problem således.

Lägger trots dessa mindre brister min röst på DB med förhoppningen att de sedan jag sist beställde har rättat till dem

Inet är bra men om de i sitt lilla produktutbud inte har det jag vill beställa hjälper det inte hur bra de sköter sig i övrigt.

Har förr beställt en hel del grejor från komplett men med deras på senare tid lite höga priser har jag slutat med det även om de alltid skött sig väldigt bra service och leverans mässigt.

Permalänk
Medlem

Det är sant att det är svårt att nominera endast en men och andra sidan brukar det vara just en som utmärker sej så där lite extra.

Jag har tidigare alltid förespråkat dustin/dustin home eftersom deras support alltid funkat bäst samt välldigt snabba leveranstider.

Men jag har haft en RMA där och att den faktiskt tog 6 arbetsdagar, då började jag fundera och kom fram till att db faktiskt fungerade bäst för mej under 2007.

Sen brukar dustin/dustin home även ofta ha lite högre priser...

Edit/ Måste bara säga att det är intressant att se nu efter 18 röster att endast en är på komplett som var/brukar vara så poppis... /Edit

Visa signatur

[Gigabyte B350 GA-AB350M-HD3]-[AMD Ryzen 5 1600]-[Corsair VENGEANCE 16GB 3200MHz]-[Samsung 850-Series EVO 1TB]-[ASUS GeForce GTX 1070 8GB Turbo]

Permalänk

Komplett. Dom enda jag handlat av föregående år, men ändå haft snabba billiga och bra leveranser. Fem tummar upp.

Erik

Visa signatur

Asus P5B, Core2Duo E6600, 2.4 ghz, Corsair value 2048 mb, Geforce 8800GTX

Permalänk
Medlem

1. DustinHome Alltid snabba och stabila leveranser, dock borde delar av kundservice på home-delen gå charmkurs. Billig frakt.

2. Inet Bra priser, snabba leveranser och väldigt trevliga på telefon.
Begränsat sortiment. Billig frakt.

3. Webhallen Bra priser och sortiment på tillbehör som kablar m. m.
Oftast snabba leveranser. Billig frakt.

Ej på listan.

- komplett ostabila leveranser under 2007, höjda priser, kötider.
Dyr frakt större ordrar.

- datorbutiken bra leveranstider, kundservice svarar snabbt per telefon.
Man får ringa och be dem betala tillbaka överskott om inte vänta i evigheter. Deras eget bonussystem uppdateras dåligt.
Sämst är deras preliminära leveranstider a´la lotto.

Permalänk
Medlem

@Sumitomo jo jag kom just på det själv att kanske webhallen (som varit så bra tidigare) kanske borde varit med på listan.

Annars kan jag hålla med dej tills du kommer till db.
Där har vi olika erfarenheter helt klart, men det är ju lite det tråden är till för att se hur olika människor blir bemötta och hur deras beställningar/rma/eller övrigt blir behandlade...

Tack till alla som skrivit hittills och röstat ni gör det bättre för andra som vill köpa hård/mjuk-vara 2008!

Visa signatur

[Gigabyte B350 GA-AB350M-HD3]-[AMD Ryzen 5 1600]-[Corsair VENGEANCE 16GB 3200MHz]-[Samsung 850-Series EVO 1TB]-[ASUS GeForce GTX 1070 8GB Turbo]

Permalänk
Medlem

Jag har stort sätt uteslutande beställt från Dustin och Komplett förra året. Köpte min nya dator från Komplett och det var absolut inga problem, tyckte att det var skälig lång leveranstid på min nya dator (ungefär en vecka). Dustin har jag beställt lite mindre prylar ifrån och de har alltid fungerat perfekt, upplever också att de har mycket bra priser. Det var fel på min digitalbox som jag beställde från Dustin det var inga problem att byta den, fick svar snabbt.

Både Komplett och Dustin tycker jag är bra.

Permalänk

Förra året köpte jag alla min julklappar från dustinhome. Jag beställde även i mitt namn till mina föräldrar eftersom jag är student och får fraktfritt. Alla ordrar (6 st) levererades samma dag, de flesta inom ett par timmar. Därför får Dustinhome min röst.

När jag beställde från db.com någon månad tidigare så skickades paketet dagen efter. Jag klagade såklart eftersom de har leveransgaranti och fick kompensation. Men ändå, när jag beställer från internet så vill jag ha grejerna snabbt.

Jag har även beställt från Voxon och det fungerade också mycket bra, förutom att grejerna inte skickades förrän dagen efter.

Permalänk
Avstängd

Dustinhome.
För dom är bäst helt enkelt.
Dom har snabbast leveranstid utav alla butikerna.
Deras support är bäst, ångrade köp utav 2 skärmar. Fick betald fraktsedel att skicka tillbaka, pengarna på mitt konto 2 dagar efter.

Komplett: Fick betala frakten själv på ångerrätt, samt dom tog 4 veckor på att föra tillbaka pengarna.

Inet.se betala frakten själv.

Detta var ju återköp, så vanligtvis betalar man frakten själv, men dustinhome betalade utan problem, STOR tumme upp för dom med det.

Billigaste frakten utav alla datorbutiker (ibland kan db.se och komplett komma på 300-500 spänn vilket är helt sjukt)

Studentrabatt och gratis frakt.

Bästa butiken någonsin

Permalänk
Medlem

Hade det varit 2006 hade jag lagt min röst på komplett. Men 2007 blir det datorbutiken.

Allt detta är baserat på egna erfarenheter.

Permalänk

Komplett.se - Det enda ställe jag verkligen har som förstahandsval.
JMEData som andrahandsval (fysiska butikerna endast), även om dem inte förtjänar något som helst beröm ändå. Oftast dyrt, oftast inte i lager.
.. sista valet någonsin blir datorbutiken...

Har bara haft positiva erfarenheter från komplett, har beställt alla mina datordelar därifrån. Dessutom väldigt stort plus för hämtbutik i Malmö.