För fjärde kvartalet i rad går AMD med förlust

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ArtMan
Högre priser än när? Typ 50% av AMD cpu:s kostar idag under eller runt 1000-lappen. Detta knappast för att AMD vill ha så låga priser utan de är tvungna på grund av hård konkurrens från Intel.

Högre priser än förr, sa jag att det gällde produkterna på marknaden i allmänhet? Sluta vara som en orm som biter i en sten. Skapa en diskussion istället för att bryta ner dina argument innan du ens börjat med dem. AMD's processorer är gamla, en bil går ner i värde även om den inte rullar något - processorer sjunker snabbare i pris så egentligen borde du se prissänkningen som något normalt och posetivt för att utvecklingen går frammåt.

Förövrigt ligger R700, R800, R900 och R1000 ligger alla under utveckling hos AMD - så upp med hakorna. Många säger att man skippat de treförstnämnda och satsat på den sista - men det borde vi bli gladare över? Återstår att se.

Edit: förövrigt har komplett 9 st AMD-prollar som kostar över tusenlappen (med minst 500:-).

Visa signatur

Knowledge is not achieved until shared.

Permalänk
Hedersmedlem

Hmm, detta är verkligen inte bra. Som flera nämt så kommer vi få högre priser och sämre prollar om AMD försvinner. Men jag tror inte AMD kan gå i konkurs, skulle det gå så dåligt att det blir kris blir de säkert uppköpta av t.ex. IBM eller något stort företag som kommer ge dem lite mer pengar i kassan och då är de tillbaka på spåret igen

Permalänk

Inte bra, inte bra alls. Jävligt illa om det går käpp rätt åt he*vete då lär väl intel få monopol på processorer och då lär det kunna bli ordenligt dyrt.

Visa signatur

Antec P280, Intel core i5-2500k, Corsair H80, Corsair Vengeance 8GB 1600MHz CL9, Asus P8Z68-V Pro/Gen 3, MSI GTX 680, Corsair Force Series GT SDD 120GB, Western Digital Caviar Green 2TB, Asus Xonar DX, Corsair AX 750W.

Permalänk

Tycker inte heller det verkar så himla kul... även om man gillar intel så borde man ju inse att om amd dör (kommer nog inte hända än på ett tag även om det fortsätter gå dåligt för dem) så kommer intel kunna sälja vilken kattskit som hälst för en jädra massa pengar.=

edit: tänkte bara säga att det skulle vara riktigt roligt om det kunde komma ngn ny tillverkare (lär la inte hända men ändå)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hammarslag
May AMD burn in hell, will never buy Amd again. Tired of beeing an AMD fan, once i have tryed intel, i will never go back

Skulle du fortfarande älska Intel och hålla dig kvar vid det där uttalandet när (om) AMD är borta och priset på processorerna multipliseras med 10 och lika så med grafikkorten?

Hoppas fan att AMD gör bra ifrån sig snart... priserna har aldrig varit bättre känns det som och vill gärna ha det så i fortsättningen...

Permalänk
Medlem

dom förlorade ju indrea det här kvartalet ?. ser ut som det går lite bättre iaf i mina ögon

Visa signatur

Ryzen 5900X | 32GB G.Skill CL14 3866MT/s | 7900 XTX | Asus Strix X470-F

Permalänk

Räknas köpet av ATI med i förlusten? Det borde kostat rätt mycket och i såfall måste väl AMD gått plus, bortsett från ATI-köpet då.

Visa signatur

Dator: MSI B550 Tomahawk || AMD 5600X || Noctua NH-U12S || MSI RTX 2070 Armor 8GB || Kingston HyperX 32GB @ 3600MHz CL16 || PNY CS3030 1TB + SSD 500GB + HDD 4000GB || Phanteks Enthoo Pro || Corsair AX 760W

Permalänk
Medlem

Förrut så var jag "rädd" för att AMD skulle konka pga gynnsam konkurrens med Intel. Nu så skiter jag fullständigt om dom konkar eller ej, konkar dom så kommer Intel antagligen börja sälja snordyra alt. dåliga cpu:er vilket ger andra hungriga företag en chans att komma in på marknaden.

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DiAMONDBACK
Phenom räddar AMD!

^

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hammarslag
May AMD burn in hell, will never buy Amd again. Tired of beeing an AMD fan, once i have tryed intel, i will never go back

Suck! Apropå onödiga inlägg herr moderator. Här har du ett till.

Ontoppic

Jag skulle aldrig säga att jag aldrig kommer att köpa en Intelprocessor bara för att de har kört med fula konkurrensknep eller för att de har höga priser eller för att AMD gör "dåliga" processorer. Varför ska man göra det? Det är verkligen småbarnsmentalitet för mig.

Jag hoppas att både Intel och AMD kommer att jobba som satan för att få snabbare och svalare och billigare processorer i framtiden. Jag välkomnar fler företag också att ge sig in i kampen och jag köper gladerligen den processor som ger mig mest för pengarna som jag alltid har gjort.

Visa signatur

Is it "for fucks sake" or "for fuck sake"? Its for a work email so it has to sound professional.

Permalänk
Avstängd

Lite synd

Visa signatur

AMD64 & Intel Core 2 Duo

Permalänk
Hedersmedlem

kommer att fortgå att byggas detta svarta moln

Visa signatur

Gammal är gubbe

Permalänk
Hedersmedlem

AMD har av hävd varit innovativt, något som enbart varit positivt. Jag påstår inte att Intel varit initiativlösa, eftersom vissa generationer som t ex den nuvarande varit lysande, men dess stora (i min mening omotiverat för stora) marknadsandel hade lätt kunnat bromsa behovet av en snabbare utveckling.

ATI 29xx serien är hårdvarumässigt en bedrift, men tyvärr har ATI lyckats sämre med att tajma lansering och kvalité på drivrutinerna. Det finns fortfarande outnyttjad potential att ta av. Kanske är AMD/ATI:s initiativ att öppna upp drivrutinerna ett genidrag, inte bara för att icke-Windows baserade operativ system kan dra nytta av detta, utan kanske än mer för att med stramare budget ändå lyckas att klämma fram den prestandan som produkterna faktiskt har. Som det nu blivit, har de emellanåt hamnat i ett mardrömsläge gällande marknadsföring, vilket med facit i hand gett deras produkter orättvist dåligt mottagande.

Dessutom hoppas jag att AMD lyckas marknadsföra bättre sina CPU + AMD/ATI chipset lösningar. Om vi talar om total energiförbrukning är detta oftast en klar vinnare och borde ge bättre försäljning än det nu gör.

Tyvärr tror jag också att Internet i sig har en baksida, som spelar in i hur framgångsrika vissa produkter blir. Det är ingen hemlighet att även ett flertal av de riktigt stora sajterna i princip är till salu; rätt pris och en positiv recension publiceras. Det pågår en hel del "spin a la Tony Blair" på nätet och den är sällan till AMD/ATI:s fördel.

Personligen har märket, AMD eller Intel, ingen som helst betydelse för mig, men i nuläget ser jag skäl att stödja AMD, eftersom det känns mer konstruktivt än att ifall AMD inte får ihop finanserna hoppas på att antimonopol reglerna ska tvinga marknaden i fas igen. Dessutom har det allt som oftast ingen som helst betydelse i användning vilket märke som används. Visst, det går att presentera siffror tills man blir grön i ansiktet, prestanda och watt hit eller dit, men skillnaderna är för små för att det ska kunna bli ett klart svart på vitt beslut.

Just nu i planeringsfasen för en övergång till AMD, vilket inkluderar en tvåsocket server, och lite uppgraderingar bland PC enheterna på företaget. Men det räddar i sig knappast AMD:s nästa kvartalsrapport!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OSkar000
Som moderator ska jag se till att debatten i forumet hålls på en vettig nivå och inte spårar ur. Inlägg som det jag citerade ingår inte i vad som är lämpligt att skriva på forumet eftersom det inte är något givande inlägg i debatten.

Men om killen nu anser att det är vad han kan tillföra debatten så är det väl ändå något? Jag menar, han kanske inte klarar av, rent kapacitetsmässigt, att formulera vad han tycker på ett annat sätt? Nej, jag har aldrig haft något emot varken din eller någon annans moderering här på Swec, och hoppas att det skall fortsätta vara så.

/E

Visa signatur

Vän av ordning.

Permalänk
Medlem

Näe tyvärr, om inte amd får fingrarna ut ******* och åstadkommer nått nytt och banbrytande (alternativt) snart så kommer de och gå under.
Utan nya och innovativa/alternativa produkter från amd så finns det ju ingen som tvingar intel som redan dominerar marknaden att spendera "sparpengarna" på riktig utveckling, så intel dominans blir kvar...
Tyvärr så har utvecklingen lätt till att man helt tappat förtroendet till AMD!

Ursäkta mitt domedagsförkunnade, det är alkoholen som talar...

Visa signatur

Riggen:ASRock X570M Pro4 - AMD Ryzen 7 3700X - Corsair 32GB DDR4 3200MHz - Corsair MP510 960Gb NVME - EVGA 1080ti SC2 - 3x Samsung 840 500GB - EVGA SuperNOVA G1+ 650W - Fractal Design Meshify C Mini Dark TG
NAS: FreeNAS @ HP Proliant MicroServer Gen 8 - Xeon E3-1230 V2 - 16Gb Kingston ECC RAM - Intel 530 120Gb - IBM m1015/LSI 9220-8i - 4x WD Red 3Tb

Permalänk
Medlem

Jag håller med dig Lurihaxxx! Alla har rätt att uttrycka sig oavsett om det ligger på en låg eller hög nivå.

Samtidigt så skapar "dåliga inlägg" säkerligen en viss irritation hos vissa läsare... dock.

Visa signatur

/Bear Spirit

Permalänk
Medlem

Ursäktar mig självt...

Men jag menar amd har väl inte haft några bra ekonomiska siffror sedan införskaffsandet av ATI ocjh satsningar på utveckoling när ekonomin är botten kommer ju inte på tal så vad kommer att ske nu?
Konkurrensen på processormarknaden är obefintlig och jag minns hur det var under mitten av 90-talet, då fanns det iaf några alternativ.. om än svaga. snart har vi bara intëlä och ibnm kvar!

näe nu skaLL ja nog gå till kårhuset.

Visa signatur

Riggen:ASRock X570M Pro4 - AMD Ryzen 7 3700X - Corsair 32GB DDR4 3200MHz - Corsair MP510 960Gb NVME - EVGA 1080ti SC2 - 3x Samsung 840 500GB - EVGA SuperNOVA G1+ 650W - Fractal Design Meshify C Mini Dark TG
NAS: FreeNAS @ HP Proliant MicroServer Gen 8 - Xeon E3-1230 V2 - 16Gb Kingston ECC RAM - Intel 530 120Gb - IBM m1015/LSI 9220-8i - 4x WD Red 3Tb

Permalänk
Medlem

Tråkigt, men som sagt (många gånger om) dom kommer igen, och om dom inte gör det så blir dom uppköpta. Inget vill se ett monopol.

Visa signatur

| Intel Q6600 | Asus - P5W DH Deluxe | 8800 Gts 512MB | Antec P180B | Corsair HX520 | Corsair PC6400 DDR2, 2048MB | WD500GB 7200RPM | Hp W2207H |
Ursprungligen inskrivet av fsvo: "Det finns helt klart två sorters människor. 1. De som googlar 2. De som frågar dem som googlar"www.justfuckinggoogleit.com.

Permalänk
Medlem

Alltså vad håller AMD på med? Dem går ju fetback, om dem inte vill se sig själva på företagskyrkogården så är det dags att dem får tummen ur och lanserar Phenom någon gång, själv tvivlar jag på att dem kommer sparka av Intel från prestandatronen men den lär iaf vara konkurrenskraftig nog att få med AMD i leken igen, just nu ser det mest pinsamt ut för dem när dem desperat försöker hänga på Intel genom att släppa "nya" versioner av sina föråldrade X2or. Stackars AMD, även om jag numera föredrar Intel så var förra datorn en Athlon XP 1900+ som jag vissligen hatade de sista åren men det var nog inte enkom processorns fel att den krångla som den gjorde.. Release the goddamn Phenom boys!

Visa signatur

Spel/Multimediaburk: Antec P182b | Gigabyte EX58-UD5 | Core i7 920 | 3x1GB Kingston HyperX 1600mhz | Asus 9600GT Silent | 3x500gb Spinpoint | Corsair VX450 | XP Pro x86 | iPhone 3GS 16gb

Permalänk
Medlem

Jag såg inte i nyheten om hur mycket Intel gick i vinst fjärde kvartalet, har de inte gett ut några siffror än eller skrev ni det helt enkelt inte?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FullOner
Alltså vad håller AMD på med? Dem går ju fetback, om dem inte vill se sig själva på företagskyrkogården så är det dags att dem får tummen ur och lanserar Phenom någon gång, själv tvivlar jag på att dem kommer sparka av Intel från prestandatronen men den lär iaf vara konkurrenskraftig nog att få med AMD i leken igen, just nu ser det mest pinsamt ut för dem när dem desperat försöker hänga på Intel genom att släppa "nya" versioner av sina föråldrade X2or. Stackars AMD, även om jag numera föredrar Intel så var förra datorn en Athlon XP 1900+ som jag vissligen hatade de sista åren men det var nog inte enkom processorns fel att den krångla som den gjorde.. Release the goddamn Phenom boys!

Det har inget med desperation att göra när de släpper nya versioner av de "gamla" X2orna. Intel gjorde precis lika när de körde med sina gamla P4or mot AMDs X2or också och det hade lika lite att göra med desperation då som det har nu med AMD.

Visa signatur

Is it "for fucks sake" or "for fuck sake"? Its for a work email so it has to sound professional.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OSkar000
Som moderator ska jag se till att debatten i forumet hålls på en vettig nivå och inte spårar ur. Inlägg som det jag citerade ingår inte i vad som är lämpligt att skriva på forumet eftersom det inte är något givande inlägg i debatten.

Det är vad du anser är olämpligt. Till en början kan jag säga att hans inlägg redan har skapat en diskussion, vilket är tecken på att det har ett syfte.

Såna inlägg är typiska för SweClockers och de kommer vi aldrig att bli av med, då kunskapsnivån allmänt är låg på sajten.

Sedan tolkar jag hans inlägg som en kommentar. Jag ser inget fel med ett ironiskt inlägg som "buu AMD" och därefter en smiley. Jag tolka det som att han inte tycker det är synd om AMD eller att han inte gillar AMD. Det är en åsikt, om än bristfällig. Och det är snarare användarens problem, då förtroendet för denne sjunker, alltså inget en moderator ska lägga sig i.

Tycker jag.

Visa signatur

Ryzen 1700 | ASRock X370 Gaming K4 | 16 GB G.Skill Flare X | Corsair AX 750W | Noctua NH-D15 | Samsung EVO 960 | Fractal Design Define C

Permalänk

På det långa loppet? Kanske det kanske. Kommer gå bra för amd. De har inte haft nåt nytt ute på marknaden utan intel var före så det är ganska logiskt. Vänder formodlingen nu när dom släpper deras nya produkter OM inte alla går och köper intel såklart, då är det ju ganska kört, eller hur. AMD har väl funnits sen 1962 ? Inga färskingar direkt utan bra dumt sega. Får la se. Ett ess i armfickan maybe baby. Nya grafikkort på G, nya processorer på G. Intel kör deras race. Fort ut, snabb Ghz medans amd+ati kör någon annan rullans med deras kort t.ex x2600pro inbyggd avkodare, hdmi osv. Vore tråkigt om dom gick bort. Konkurans är bra.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FullOner
Release the goddamn Phenom boys!

Jag är också någon som väntar med spänning på Phenom! Och även om den är långsammare än en Intel Core2 Duo så skulle jag satsa på en sån iallafall.

Ang. att AMD skulle vara pinsamma i jämförelse med vad Intel har att erbjuda, det känns lite överdrivet, iallafall för mig.

Är det någon här på forumet som tycker att en AMD X2 6000+ är långsam?

Visa signatur

/Bear Spirit

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skogsvilden
Ursäktar mig självt...

Men jag menar amd har väl inte haft några bra ekonomiska siffror sedan införskaffsandet av ATI ocjh satsningar på utveckoling när ekonomin är botten kommer ju inte på tal så vad kommer att ske nu?
Konkurrensen på processormarknaden är obefintlig och jag minns hur det var under mitten av 90-talet, då fanns det iaf några alternativ.. om än svaga. snart har vi bara intëlä och ibnm kvar!

näe nu skaLL ja nog gå till kårhuset.

Dom samarbetar mycket och lägger inte pengar på forskning helt själv, många skolor som hjälper dem med materialresearch etc.

Visa signatur

Knowledge is not achieved until shared.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av khelben

Är det någon här på forumet som tycker att en AMD X2 6000+ är långsam?

Jag påstod inte att toppmodellerna i X2-serien är långsamma, dock så har ju Intel sprungit förbi dessa sedan länge nu, och jag tycker det är smått fånigt att hålla på och lansera "Black Edition" med ynka 200mhz mer nu när Phenom står för dörren, men jag antar att dem vill krama ut de sista dropparna ur den gamle X2-plattformen, dem är ju trots allt värda pengar fortfarande. Något AMD definitivt borde satsa mer på är överklockningsmöjligheterna, jag tror knappast jag spekulerar vilt när jag säger att Intel snor en hel del marknadsandelar ifrån AMD på denna punkt, en sval, snabb och klockvänlig Phenom och kanske rentav jag blir AMD-ägare vid nästa datorbyte.

Visa signatur

Spel/Multimediaburk: Antec P182b | Gigabyte EX58-UD5 | Core i7 920 | 3x1GB Kingston HyperX 1600mhz | Asus 9600GT Silent | 3x500gb Spinpoint | Corsair VX450 | XP Pro x86 | iPhone 3GS 16gb

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av khelben
Är det någon här på forumet som tycker att en AMD X2 6000+ är långsam?

Jo, ifall din favoritsysselsättning är SuperPi, PCMark och SysMark! Eller om du kanske tror att du hinner hem ifrån arbetet 5 - 25 % snabbare ifall du kör en Intel C2D variant!

Det är nog inte verkligheten som spelar in. Vi gillar snabba, maffiga, skrytiga... ja alla superlativ vi kommer på.

Permalänk
Medlem

Håller tummarna för att AMD kommer tillbaka. Vill ha konkurrens, tror alla tjänar på det i längden inte bara vi konsumenter.

Visa signatur

6600k @ 4.5Ghz | 16 GB DDR4 | GTX 970 | Z170

Permalänk
Medlem

AMD verkar ju på en konkurensutsatt marknad och om dom inte duger så försvinner dom så enkelt är det mina marknadsliberala vänner :P. Sen om priserna går upp för långt så kommer andra aktörer in säg ifrån Kina så förr än vi anar det kanske vi kör på Kinas RedStar7800 processorer?

Så fungerar marknaden så vänj er!

Permalänk
Avstängd

På topp!!

Kan inte ligga på topp jämnt!!
Måste slå i botten ibland för att nå toppen igen..
även om det är låååångt dit nu för AMD så tror jag att dom kommer igen.
Tacka AMD istället alla ni intelfanboys.Hade det inte varit för AMD hade ni nog haft intel pentium 8 i era datorer vid det här laget LOL..
konkurens är alltid bra.

Visa signatur

ASUS Maximus III Formula || Intel i5-760@4.0Ghz || Noctua NH-D14 || Gigabyte GTX480 || 2x1TB sataIII raid0 || Corsair Dominator 1600Mhz@1800Mhz || Sound Blaster X-Fi Titanium - Fatal1ty Champion Series || Corsair HX850W || Logitech Z-5500 || AOC 619VH 26" || Obsidian 800D || Logitech G19 || Razer Copperhead 3G ||