Ditt liv utan datorn/teknik [avd. datorberoende, funderingar]

Permalänk

Ditt liv utan datorn/teknik [avd. datorberoende, funderingar]

Har funderat en tid på hur mitt liv skulle sett ut utan tillgång till datorer, vad man skulle göra på fritiden och vad alla pengar skulle gå till. En sorts depression om att allt man lärt sig och kan om datorer vore helt överflödigt om datorn inte fanns, en sorts cirkelkonstruktion där man spenderat tid vid datorn för att bli bättre på att använda den för att sen lära sig mer osv.. Om man spenderat mer tid med vänner och familj, haft mer stimulerande hobbys. Istället för mina 8h+ vid en dator nästan VARJE dag.

Slås av hur många här på sweclockers som diskuterar hårdvara spel och kernels, men ingen diskussion någonstans där någon känner sig lite nere eller tröttnat på tekniken. Skulle vi inte varit lyckligare utan cs, msn, wow och överklockning? Samhället idag förutsätter nästan att man använder msn, kollar eniro och annat. Är jag ensam om att börja tröttna på den digitala hysterin och ha en vilja om att gå tillbaka? Kan man glömma tekniktänket som mest stressar en? Sen har man gradvis blivit släktens/gatans "datasnille" som förväntas fixa all skit, har svårt att säga ifrån - speciellt när folk vet att man kan lösa det.

En stor klocka ringde i mitt huvud när mina släktingar i åldern 65+ skaffade splirrans dator, 8mbit internet för att surfa youtube och annat. Är det ingen som går fri från tekniken längre, vore det inte skönt att bara bojkotta? Men vad skulle jag göra de där åtta timmarna varje dag, hur undviker man att fastna framför en skärm och forum?

Har du aldrig drömt om dig själv i princip helt frigjord från datorn/internet och spel - tiden spenderad i verkligheten på riktiga saker istället för att sitta vid datorn och läsa om hur den ska göras snabbare osv.

Permalänk

visst. Jag undrar faktist vad man gjorde innan man hade datorn?

man hade nog umgåts mer men det hade nog varit andra saker som tagit hand om denna dö tid vi sitetr vid datorn. jag hade häldre legat o myssit med en tjej än sitta vid burken iaf

Visa signatur

I am Extrazz.

Permalänk
Medlem

Finns det ett liv utan dator?
Det är klart livet är lite enklare med datorer. Fast det hade ibland vart gott och vara utan den. Ett tag var man så asocial, att man glömde att det fanns ett liv utanför fönstret.
Datorn går dock inte längre före vänner och fester som den gjorde när man var mindre, fast då satt man med alla polare i en mörk mögelluktande källare som det rann in vatten i.

Bor på bonnvisan så gissar att man hade hållt på med traktorer och bilar, precis som nu faktist, men i större utsträckning, när man var liten pâjk så hjälpte man till med skogsröjning och hade nog gjort det om inte fader hade gjort det stora misstaget att köpa mig en dator när jag var 6, intresset grode och man började pilla och greja, sen tog datorintresset överhand.

Visa signatur

"If anyone ask why I fight another man's war, I say nothing. Because they dont want to understand..."

Permalänk
Medlem

Hade nog varit ute och runt ungefär lika mycket till denna ålder, inte speciellt mycket med andra ord.
Datorn skulle jag inte kunan klara mig speciellt bra utan om jag inte hade alternativ, vilket man har dålig tillgång till på en mörk ö ute i ingenstans.
Men jag tror nog att jag hade flyttat lite tidigare, hållt mig med fler men inte lika nära vänner och kanske haft fler förhållanden.. men det är shit samma så länge jag har datorn
Nej, jag är glad att datorn finns, hade nog haft grymt tråkigt annars, ivf risk för det.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk

Om inte datorn fanns (i mitt liv) skulle jag förmodligen vara president, astronaut, hjärnforskare eller något annat stort.
DAMN U DATOR!

Visa signatur

][- perfect -][

Permalänk

Datorn har inte påverkat mitt liv så värst mkt det är bara de här senaste månaderna som jag kanske spenderar lite för mkt tid framför datorn, för ett halvår sedan så hade jag aldrig ens tänkt tanken på att bygga en egen dator och jag har allt att tacka sweclockers..:)

Permalänk
Medlem

Jag har nån slags hatkärlek till datorer, ibland känns det som man bara kastat bort nästan 50% av sin vakna tid de senaste 10 åren för om man tänker tillbaka så är inte tiden framför datorn (och även tv) något som skapat starka och värdefulla minnen, det mesta bara går igenom en utan att man egentligen lär sig nåt.
Å andra sidan så tror jag att det skulle vara svårt att vara utan datorer och internet just på grund av att man har så otroligt mycket information att tillgå om det är nåt man funderar på, hade internet stängts ner imorgon så skulle det troligtvis inte ta lång tid innan jag skulle få abstinensbesvär pga brist på tillgång till sökmotor.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Utan datorer? Meh, hade förmodligen anpassat mig ganska snabbt. Kanske saknat datorer lite. Fast det beror ju på situationen.

Visa signatur

Jag är född 1991. Jag älskar att skratta.
Har Aspergers syndrom. (surprise surprise!)
Mannen på bilden har fått sig en släng av Cheerios... URP!

Permalänk
Medlem

Alla ni som säger att eran "dö tid vid datorn" är så hemsk:
Ni måste ju komma ihåg att ni faktiskt uppskattar det, eftersom ni väljer att sitta där.
Eller?

Nu är klockan halv ett, och jag ska upp om 6h... så jag orkar inte skriva något utförligt.

Men nu på senare tid har jag spenderat mycket pengar och tid på Airsoft, och kommer förhoppningsvis fortsätta åt det hållet.

//Gorian

Visa signatur

---

Permalänk

Jag skulle bli emo.

Troligtvis hade jag spenderat alla mina pengar på tv-serier och liknande, hade dock blivit utfattig utan vare sig internet eller internethandel.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem

Jo, nog har jag reflekterat kring det ibland..

Visa signatur

| Live long and prosper |
MBP 13" Retina early 2015 (config. 2.6Ghz Haswell, Intel Iris 5100, 16GB RAM, 256GB SSD)

Permalänk
Medlem

skulle nog köra mer cross/enduro misstänker jag och säkert vara fullare oftare och självklart umgåts med folk mer.
men att sitta vid datorn och slö surfa är mysigt och avslappnande och det är som med allt annat här i livet, det är själv valt!

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Det är just därför man borde unna sig en semester då och då för att ge sin själ lite ro. För mig är datorn nu endast ett verktyg... jag varken spelar eller överklockar längre.

Innan kretsade mitt liv runt datorn men nu är det mer så att datorn förenklar mitt liv, om ni förstår vad jag menar.

Visa signatur

We are the music makers, and we are the dreamers of dreams.
Youtube | Spotify Playlists | Soft | Rapp | Rytm | Kött | Kalas |

Permalänk
Medlem

Läsa all den tid som jag sitter vid datorn, samt umgås mer med vänner och bekanta. Datorn är bra att ha, men jag kan överleva utan den.

Visa signatur

Citera mig om du vill ha svar :)