Så här gör du för att få PERFEKT tv-ut. (Bara Radeon)

Permalänk
Medlem

När jag skall titta på en DVD film med WinDVD 6 och drar över den till TV så blir det bara svart där bilden skall vara. Det blir samma sak om jag startar upp filmen i winDVD på TV direkt. Vad kommer detta sig, väldigt irriterande. Det är inga problem att kolla på tex divx filmer i BSplayer.

En lösning på detta problem vore tacksamt.

//Daniel

Visa signatur

harman/kardon is the thing!

Permalänk
Medlem

Lösningen till detta har påtalats otaliga ggr på forumet, välj tvn som primär bildskärm.

Visa signatur

Fractal Design Node 304, Asus Z170I Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Be-Quiet Pure Rock, Kingston HyperX Savage DDR4 300MHz, Gigabyte GeForce GTX1060 WF OC 3GB, 3st SSD + 1st 2TB WD Green, Corsair RM650x 650W

Permalänk
Medlem

liquiid: Jag tror också att ditt problem har med overlay att göra, jag känner igen felet. Du kanske kan testa Power DVD istället, det fungerar för mig på tv:n.

Om du inte är rädd för lite "pillande" så rekommenderar jag annars Zoom Player, där kan du specificera precis vilken renderare som ska användas för video. Man får mycket mindre problem om man väljer VMR9 istället för overlay.

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Jag funderar lite på den här raden i FAQen: "För att vara på den säkra sidan - se till att koppla in (och ur) sladden först när både tv:n och datorn är avstängda."

Om jag då kör med en SCART-växel, behöver jag stänga av datorn och TVn varje gång jag ska aktivera kabeln med SCART-växeln?

Min tanke med systemet var att jag skulle ha en dator som alltid är på som är kopplad till TVn, men att men med SCART-växeln lätt skulle kunna byta "källa" till DVD-spelaren. Det hela blir betydligt osmidigare om jag blir tvungen att stänga av datorn och TVn varje gång jag ska trycka på SCART-växeln...

Någon som kan kasta lite ljus över detta?

Tack på förhand!

Visa signatur

[size="1"]Signatur raderad, max två färger. Se reglerna. - Vicotnik[/size]

Permalänk
Medlem

Vilken finurlig lösning... att inget företag har tänkt på att släppa en converter som man stoppar direkt i kortet och sedan scarten i denne konverter.... kan ju vara en företags ide ... nu tar jag å patenterar detta ©

Visa signatur

Superb CPU/GPU renderengine 40K

Permalänk
Medlem

MrJonas eller någon annan kunnig:
Jag har nu gjort en kabel, men tyvärr råkar jag ut för "tilingbuggen", som du nämner i FAQ. Det hjälper inte att göra som du skriver där; det känns som om det saknas någon rad? Man kryssar aldrig ur en ruta med "tiling" eller liknande, allt du skriver att man ska göra är att lägga till en ny upplösning, vilket jag redan gjort för att få det att fungera överhuvudtaget... stämmer FAQ?

Jag antar att det är tilingbuggen eftersom jag får stabil bild vid 256 färger, men när jag ökar färgerna blir allt i rutor och bara muspekaren syns normalt - precis som du beskriver. Jag kör de senaste drivrutinerna från ATi (Catalyst 5.5).

Filmerna ser dock mycket bra ut (antar att de inte har något att göra med Windows färginställningar?) - det vill säga minst lika bra som på min stationära DVD-spelare. Eftersom jag kör en 50 Hz-TV flimrar texten lite, men det är klart bättre än den knappt läsbara texten som man fick vid S-Video.

Har tweakat timingsen i Powerstrip för min Luxor-TV, jag ska posta dem här när de är perfekta :D. Jag chansade också och köpte ett ATi Radeon 7000 (mycket billigt kort, för er som går i bygga-kabel-tankar!), och själva kortet verkar fungera bra, om det nu inte är det som ger upphov till tilingbuggen.

Hoppas du eller någon annan kan hjälpa mig med detta sista irriterande problem och tack för en bra guide!

EDIT: Kom på att jag kanske skulle ge lite mer info om mitt system. Jag kör Windows 2003 Server, där jag har enablat alla DX9-features (följde en guide jag hittade här på Swec för att göra om en 2003 Server till en workstation). Har dock inte fått AGP-strukturacceleration att fungera, om nu det har något med saken att göra (själv tror jag inte det). Jag använder inte heller två skärmar, utan datorn ska endast användas till TVn och en del serverapplikationer som jag styr via VNC. PowerStrip-versionen jag kör är 3.60, vilken verkade vara den senaste (och det ser därmed inte ut som bilden du har på FAQ när man ska lägga till en ny upplösning i Powerstrip för att fixa tilingbuggen).

Visa signatur

[size="1"]Signatur raderad, max två färger. Se reglerna. - Vicotnik[/size]

Permalänk
Medlem

Jeinhor:
1. Eftersom du inte råkat ur för problem med din scart-växel så behöver du inte vara orolig. Det är de med stora potentialskillnader i jorden mellan dator och tv som behöver tänka på det där.
2. Är du säker på att du verkligen dubbelklickat New Resolution-fältet? Dina problem beror helt klart på Tiling-buggen, så det är just så du måste göra.

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Saken är den att jag inte kör med en SCART-växel än, men att jag planerar att göra det. Man kan förmodligen kontrollera potentialskillnaden med en multimeter? Vill ju helst inte göra något dumt; rätt dyra grejer det här.

Jo, det är förmodligen tilingbuggen. Det ser inte riktigt likadant ut i min Powerstripversion som du visar i FAQ, men jag har redan från början lagt till upplösningen i Powerstrip. Jag har alltså inte gått via Rage3D-vägen, och därmed borde väl tiling vara avstängd? Jag testade även med Rage3D, utan bättre resultat.

Tack för dina svar!

Visa signatur

[size="1"]Signatur raderad, max två färger. Se reglerna. - Vicotnik[/size]

Permalänk
Medlem

Jo Jeinhor, om du vill vara på den säkra sidan ska du kolla med multimeter. Det är tråkigt att felaktiga el- och kabeltv-installationer kan ställa till så mycket problem!

Tiling avaktiveras inte automatiskt när du lägger till en upplösning, du måste verkligen dubbelklicka på det där fältet. Lägg till upplösningen igen...
Jag använder Powerstrip 3.54, testa den versionen om du inte lyckas.

Visa signatur

...

Permalänk

efter att jag bränt min TV-ut sladd så har jag tittat på detta forum i ca ett halv år och nu har jag köpt hem delarna. Efter diverse problem med både lödning och inställningar fick jag igång det och jag säger bara WOW vilken bild det blev!

Tack MrJonas!!

Visa signatur

E6750, p5k, 8800gtx, 2gb 6400 corsair dominator, antec case precformance 182p, 500+200 HD.

Permalänk
Medlem

Men för helvete varför skall det funka för alla andra medans jag sitter med världens surigaste TV som gör som den vill och visar olika (eller inget) med samma inställnigar i powerstripp...

Visa signatur

Burken: Asrock ION 330HT, med moddad kylning.

Permalänk
Medlem

Jag har lött ihop en sladd åt en kompis enligt MrJonas guide.
Vi har kopplat in sladden och gjort som det står i guiden.
Men bilden är nästan helt svart, man ser bara konturerna på skrivbordsbakgrunden.
Det är en Nokia 100hz tv.
Någon som vet vad som är fel ?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marcus89
Jag har lött ihop en sladd åt en kompis enligt MrJonas guide.
Vi har kopplat in sladden och gjort som det står i guiden.
Men bilden är nästan helt svart, man ser bara konturerna på skrivbordsbakgrunden.
Det är en Nokia 100hz tv.
Någon som vet vad som är fel ?

Prova installera Ultramon och välja mirror på skärm 2 av skärm 1. Så får du alla ikoner o grejjer..

Annars om det är ett allvarligare fel (förstår inte riktigt hur det ser ut) så kan du prova ändra lite timings i Powerstrip och kolla lödningarna..

Visa signatur

//JARLEN :: ANTEC 3000B :: ASUS P5B :: Q6600 :: 6GB PC6400 :: GTX560Ti DCII TOP :: 2TB

Permalänk
Medlem

Lödningarna är rätt. Det har vi mätt.
Om man kollar riktigt noga på tv'en så kan man se bakgrunden med bilden är VÄLDIGT mörk.

Permalänk
Medlem

Har sett en del i den här tråden att powerstrip spottar ur sig modelines för linux men är det någon som har testat en sån här kabel med linux och ett radeon-kort?
Vore skitkul att veta då jag inte är helt nöjd med mitt radeon 9200se och dess svideo-utg...

Visa signatur

Livet e en hora å ja e pank.

Permalänk
Medlem

Är lite sugen på att skapa mig en sådan här kabel.

1. Hur lång kan själva kabeln vara utan att bilden försämras? kan jag köra med en 25meters sladd?

2. När jag löder in ljudet löder jag ihop vänster resp höger kablarna direkt på en av sladdarna i TP-kabeln i ena änden?? Jag ska inte ha en lika lång audio-kabel som TP-kabeln va? Är inte så hemma på det här med el, men lite lödande har man väl gjort..

Permalänk
Medlem

Jag har 10 m med "lika" bra bild

Visa signatur

Stationär: Asrock Dual VSTA | AMD Opteron 170 | Sapphire X800XT | 2*1024 MB Corsair XMS | 1*Raptor 74 Gb | 2*Seagate 250 Gb | 1*Seagate 500 Gb | NEC 3540 | Logitech MX1000 | Icemat Black Second Edition |
Laptop: IBM 600X
Telefon: W880

Permalänk
Medlem

Jag har också problem, när jag precis startat tvn och aktiverat secondary... så är bilden bra, men efter en stund så börjar det komma dubbelbild och någonting liknande blödning (färgerna bluras vid högkontrast övergångar, om ni förstår) jag har 15 meters kabel.
finns det nått jag kan göra ? vad kan det bero på dåliga motstånd eller nått liknande ?

Permalänk
Medlem

Varför måste man ha Radeon g-kort? Kan man inte ha Nvidia?

Permalänk
Medlem

om du läser de första sidorna tråden står de typ nån förklaring på de.. de har å göra med nån signal som radeon kort skickar ut, som inte skickas ut av nvidia..

Permalänk
Medlem

Har köpt en en TFT med DVI-ingång och försöker få 1024*576 upplösningen att funka men det går inge bra! Får inte dit upplösningen, nån som nått tips? Rage3D har inte den upplösningen alls, ska det vara så?
Hur fan ska man göra? Blir tokig snart!

Edit: har löst problemet, med nyaste drivisar så försvinner problemet och upplösningen kan läggas till utan probs. Nån som vet varför det är så?
Förra drivisarna var inte jättegamla :S

Visa signatur

Stationär: Asrock Dual VSTA | AMD Opteron 170 | Sapphire X800XT | 2*1024 MB Corsair XMS | 1*Raptor 74 Gb | 2*Seagate 250 Gb | 1*Seagate 500 Gb | NEC 3540 | Logitech MX1000 | Icemat Black Second Edition |
Laptop: IBM 600X
Telefon: W880

Permalänk
Medlem

Guru: Jag skulle säga att 15 meter är gränsen, den i tråden som försökte med 20 m fick en väldigt mörk bild (som förstås berodde på att signalstyrkan minskade för mycket).

ErQ: Det är några stycken som kör Linux ihop med den här kabeln, men lyckat resultat. Själv är jag ingen expert på Linux, så det är nog bäst att PM:a dem direkt. Vilka de är minns jag inte, det blir tyvärr att leta igenom hela tråden...

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Svart skjerm, men ser bildet såvidt

Hei,

Har nå loddet sammen kabelen, og jeg får bilde på en måte.... skjermen er nesten helt svart, trodde først ikke det var noe bilde, men når jeg så nøyere etter, så kunne jeg såvidt se skrivebordet. Prøvde med litt forskjellige instillinger fra guiden.
Noen ideer på hva som kan være galt?

Permalänk
Medlem

aulin: Är du säker på att du kopplat scart-kabeln till en ingång på tv:n som klarar RGB? Testa att koppla in en stationär DVD-spelare och se om du råkar ut för samma problem.
Är inte det problemet kan du också kolla på spänningarna på scart-sidan av sladden med en voltmeter.

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Vad använder ni för program för att köra just filmer i den exakta upplösningen som ni angett för denna skärm?

Jag kör med media player classic där jag justerar upp bilden med nummertangenterna för att få den i rätt proportion som tv'n.

Tänkte mest på om ni har något tips på något program som inte har en tendens att skala av allt när man kör "fullscreen-mode". Så som tex powerdvd gör, växlar jag till fullscreen så förlorar jag ca 3-4 cm på vardera sida..

Använder mig utav en 32" LG Lafinion 82W med 16:9 upplösningen på 1024x576.

Tack på förhand, Tomas.

Permalänk
Medlem

Som det sagts förut så är förlusten av av några cm på sidorna av bilden helt normalt pga overscanen som en TV har. Det blir så på alla bildkällor såsom tv-utsändningar och filmer från DVD & videoapparater så det är inte att bry sig om.

Visa signatur

Fractal Design Node 304, Asus Z170I Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Be-Quiet Pure Rock, Kingston HyperX Savage DDR4 300MHz, Gigabyte GeForce GTX1060 WF OC 3GB, 3st SSD + 1st 2TB WD Green, Corsair RM650x 650W

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrJonas
aulin: Är du säker på att du kopplat scart-kabeln till en ingång på tv:n som klarar RGB? Testa att koppla in en stationär DVD-spelare och se om du råkar ut för samma problem.
Är inte det problemet kan du också kolla på spänningarna på scart-sidan av sladden med en voltmeter.

Takk for info.
Har en Philips 28pw5407/01, og har prøvd å koble scarten til begge scart kontaktene. Skal da tro denne tv'en støtte RGB? Har testet litt mer nå, og på noen av instillingene så får jeg helt hvit bilde (også her kan jeg såvidt se windows skrivebordet)
Skal se om jeg finner et multimeter, så skal jeg få testet spenningen

Permalänk
Medlem

aulin: Försök att få tag på en stationär DVD-spelare för att se om det inte är något fel på dina RGB-ingångar. Det verkar faktiskt mer troligt än att kabeln är fellödd.

Visa signatur

...

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aulin
Takk for info.
Har en Philips 28pw5407/01, og har prøvd å koble scarten til begge scart kontaktene. Skal da tro denne tv'en støtte RGB? Har testet litt mer nå, og på noen av instillingene så får jeg helt hvit bilde (også her kan jeg såvidt se windows skrivebordet)
Skal se om jeg finner et multimeter, så skal jeg få testet spenningen

jag har en precis likadan TV. Kabeln ska sitta i den nedre scart-platsen för att fungera. Fast det antar jag att din gör för jag kunde inte ens aktivera vga-porten när den satt i andra platsen.

Följande fungerar perfekt för mig:

PowerStrip timing parameters:
1024x576=1024,68,48,132,576,6,6,37,19875,312

Generic timing details for 1024x576:
HFP=68 HSW=48 HBP=132 kHz=16 VFP=6 VSW=6 VBP=37 Hz=25

Linux modeline parameters:
"1024x576" 19,875 1024 1092 1140 1272 576 582 588 625 interlace +hsync +vsync

dock så hamnar bilden fel ibland men det är bara att byta till en vanlig tv-kanal sen tillbaka igen tills bilden är mitt på bilden.
1024x576 fungerar inte i nyare versioner av catalyst, jag kör med version 4.12

Hoppas du får ordning på det.

Visa signatur

Föredetta hårdvarubesatt

Permalänk
Medlem

Takk for tilbakemeldinger.
Scarten står i den nederste kontakten, så det er ikke der feilen er. Skal stille inn min dvd spiller på RGB, selv om jeg tror den står på det fra før av. Har hatt den i den nederste kontakten før uten problemer.
har også kjøpt meg multimeter idag, så da skal jeg få målt spenninger på scarten.

Kommer tilbake med mer info