Promise Ultra 133 TX2 + Stora Hdd's

Permalänk
Medlem

Promise Ultra 133 TX2 + Stora Hdd's

Hej!

Jag har problem med mitt Promise Ultra 133 TX2 kontrollerkort. När jag pluggar i någon av mina 80, 120 eller 250GB diskar i kortet så startar inte Win XP. Jag kommer bara till XP-loggan med rullisten och sedan händer inte något mer. Pluggar jag däremot in en 20GB disk eller cd-brännaren startar XP utan problem och disken eller brännaren finns med i diskhanteraren. Kortet är installerat utan inkopplade diskar på befintligt OS med de senaste drivrutinerna från Promise's hemsida. Jag kan tillägga att jag testat att plugga in ensam disk på kortet byglad som master och två diskar byglade som master/slave med samma resultat, dvs att XP inte startar upp.

Vore tacksam för hjälp, råd eller synpunkter!

Permalänk
Medlem

Uppgradera till senaste firmware från promise sida, funkar det fortfarande inte så testa att byta pci port och/eller installera om windows.

Visa signatur

854T

Permalänk
Medlem

Firmware? Menar du kortets bios så är det redan uppdaterat med det senaste. Att byta pci-platser har jag också testat med samma resultat. Att installera om OS skulle jag helst vilja slippa och tycker att om kortet funkar med 20GB disk så borde det ju även fungera med en större. Kan även tillägga att jag har SP2 så någon spärr borde det ju inte finnas. Har läst någonstans att diskarna ska vara byglade som cable select när man använder kontrollerkort, kan det stämma?

Permalänk
Medlem

Själv så använder jag alltid cable select för det är smidigt. Sista disken blir ju master och mittendisken blir slave. Och så skall de även sitta för att det skall funka optimalt. Du kan ju alltid prova.

Visa signatur

854T

Permalänk
Medlem

har ett likadant, och har haft samma problem!
det är bara som tonka också sa. du behöver bara ställa in dem rätt.
det är det ända som är fel....

Permalänk
Medlem

Hmm ursäkta men kan du utveckla ditt svar lite...
Vad ska jag ställa in?

Permalänk
Medlem

ställ in alla diskar till cable select så har jag funkar kanon

Permalänk
Medlem

Ok tack för era svar! Jag får mecka lite imorgon och hoppas på det löser sig.

Permalänk
Medlem

Jag har problem med samma kort som säger att mina två maxtor diamondmax 9 160GB är scsidiskar .

Detta gör att ovansagda diskar beter sig väldigt konstigt och fungerar lite när de vill.

Permalänk
Medlem

Ja det gör mina också men undrar om inte det ska vara så eftersom kontrollerkortet ligger under SCSI- och Raid styrenheter i enhetshanteraren. Nåväl mitt problem tycks vara att kontrollerkortet skapade konflikt med mitt nätverkskort (Intel Pro/100+). När jag tar ur nätverkskortet fungerar kontrollerkortet och hade alltså inget med byglingen att göra. Det fungerar lika bra med master/slave som cs. Dock har jag märkt att om man lyssnar på musik i winamp samtidigt som man flyttar filer eller liknande så hackar musiken. Läste någonstans att det kan hjälpa om man installerar en äldre drivrutin så jag får väl testa det...