Flimmer på tvouten på text och vissa färger :(

Permalänk
Medlem

Flimmer på tvouten på text och vissa färger :(

Hejsan, har ett litet störande problem med tvout. Har ett ATI Radeon 9000 nu, men det var i stort sett samma sak när jag hade ett GF 3 ti200.

Saken är den att när jag använder tvouten så flimmrar vissa färger och den mesta av texten flimmrar väldigt mycket. Ungefär som när man ser på tv och nån har en randig skjorta på sig.

Sätter man på svartvitt på tvouten så blir bilden perfekt så det måste vara nått med färgerna som gör att det flimmrar. Har en laptop med RCA-tvout och då får jag inte detta flimmer, så det är inte fel på tv:n(har testat två olika och det är samma problem).

Det spelar ingen roll vilket OS eller drivrutin jag använder. Min tvout går igång när man bootar och då får jag flimmer på bios-texterna. Se nedan ..

Fenomenet syns inte så mycket när man kollar på film, förutom om det är text på filmen, men det är ändå lite störande.

Någon som har nån aning om vad det kan vara och vad man kan göra åt saken? Kan det vara svideo kabelns fel, hårdvarufel?

Har pillat på de inställningar som finns i ATI's kontrollpanel men inget hjälper, förutom att sätta på svartvitt men det är ju lite trist.

Funderar som sagt på om det kan vara kabelns fel? Har äntligen fått en som funkar nu efter lite krångel. Det skumme är att jag inte får nån färg, eller utterst svag färg på svideokablar köpta på clas ohlsson eller biltema. Samma sak när jag testar dem på farsans burk, ingen färg alls eller mycket mycket svag färg. Har har ett ATI 9700 pro.

Så, nån som har tips på vart man kan köpa bra svideokabel, helst som man inte får svartvit bild av

EDIT: Kan ju säga att det är samma flimmer hos min farsa på hans 9700 kort. Kabeln där är inhandlad på en lokal datoraffär och den jag använder på min burk nu är den som kom med antingen mitt ati 9000 kort eller gf3 kortet. Så det bör ju inte vara kabeln som är problemet =/

Hade lite trist så jag filmade när jag bootar Debian-installen och bootar win2k med tvouten på. Bortse från att tvn flimmrar på grund av uppdateringsfrekvensen så ser ni nog att färgerna och texten flimmrar och ser helt skummt ut.

http://temp.donnex.net/upload/P5040002.MOV
http://temp.donnex.net/upload/P5040003.MOV
http://temp.donnex.net/upload/P5040004.MOV

Permalänk
Medlem

Hej!

Fick du någonsin svar på vad felet till flimmret var? Jag har EXAKT samma problem men kan inte finna lösningen. Jag skulle uppskatta om du svarade på din egen tråd!

Tack på förhand,

Mvh Fredrik

Visa signatur

| Abit NF7-S 2.0 | 2500+ (200*11) • 2x256 Twinmos Winbond | Sapphire Radeon 9800NP 128MB | Seagate 36GB 10k U160, Seagate 120GB 7.2k 8mb | NEC ND-1300 DVD+-R/RW | Eizo T960 21" CRT | M-Audio Delta Audiophile 2496 | Event 20/20bas |

Permalänk
Medlem

Har ett litet tips som är värt att pröva iaf, när ni ska se tex film från datorn, koppla ut antennsladden som går in i tv:n. Antennsignalen stör tydligen en hel del med följd att man får flimmer, vita streck som vandrar mm,
När jag gjorde det försvann mina vita svaga breda streck som vandrade uppåt hela tiden framförallt när bilden var mörk.
Såg detta tips i nån tråd på NH tror jag det var

Visa signatur

Asus TUF B450-Plus Gaming. AMD Ryzen 5 3600. Powercolor 5700xt.
Samsung SSD 970 EVO Plus 500Gb.

Permalänk
Medlem

Hmm , jag upptäckte att jag faktiskt oxå hade samma problem..
Ställde Composite dot crawl på Frozen minskade symptomen lite, men man kan fortfarande se det.

Inte för att det spelar så stor roll eftersom jag har en dedikerad filmburk med DXR3 för filmvisning , men det är störande att det beter sig såhär.

Använder Svideo förövrigt.

Permalänk

Det är väldigt stor skillnad från tv till tv också. Vissa apparater (inklusive min) presterar sådär.
Men när det gäller film så funkar det fint. I Windowsmiljö är min tv dock oanvändarbar, betydligt sämre än många andra tvapparater jag sett. Men vafan man har ju monitor till det :D.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av slackercore
Det är väldigt stor skillnad från tv till tv också. Vissa apparater (inklusive min) presterar sådär.
Men när det gäller film så funkar det fint. I Windowsmiljö är min tv dock oanvändarbar, betydligt sämre än många andra tvapparater jag sett. Men vafan man har ju monitor till det :D.

Ja jo, kan mkt väl vara så, men när mitt Radeonkort är det enda kort som beter sig så börjar man bli lite fundersam. Tillochmed laptopens Radeon Mobility beter sig inte så på samma TV