USA stämmer Apple för monopolposition

Permalänk
Medlem

Lägg till oförmågan att uppdatera sin hårdvara i stämningen också. Både ram och ssd borde vara uppgraderingsbart, men framförallt ssd borde vara utbytbar. Ram är kanske svårare men ssd finns inga som helst anledningar att löda fast på moderkortet.

… eller åtminstone en m.2 plats med stöd för en nvme-disk. Apple hade sålt betydligt fler datorer.

Visa signatur

WS: Mac Studio M1 Max | 32 GB | 1TB | Mac OS
WS: Intel i5 12600K | 64 GB DDR4 @3600 Mhz | 2x1TB nvme 2x1TB SSD SATA | Windows 11 & Manjaro Linux
Bärbar: Macbook Pro 14" | M1 Pro | 16GB RAM | 512GB SSD | Mac OS
Servrar: Intel i7 10700K | 64 GB DDR4 @3600Mhz | 3 TB SSD + 22TB HDD | Unraid |
4x Raspberry pi 4b 8Gb | Dietpi |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Spiffman:

Vilket sjukt slöseri med skattebetalarnas pengar. Mer absurd stämning får man nog leta efter.

Absurd är den ju inte. Nu använder inte jag apple, men tillåter apple andra applikationer utanför deras egna apple store? Samt byte av OS, där är inte bara apple skyldiga utan hela android klungan också.

Tar man admin/root rättigheter på sin egen samsung telefon så bryts garantin som bestraffning. Förr i tiden så fick man försämrat batteri också. Telefonen vart i princip helt värdelös.
Tänk dig att du har köpt ett hus men du har inte huvudnyckeln till alla rummen. Och skulle du ta dig in i din egen källare så gäller inte försäkringen längre. Tycker du då att det är du som äger ditt hus, eller din samsung enhet?

Dessa företag behöver ha sig en rejäl tilltryckning och det är inte en dag försent.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aser:

Menar du statens finansiering av utvecklingen av fusionsreaktorer?

Edit: skämt åsido (kanske hade varit bättre med partikelacceleratorer?), så är inställning att konkurrensmundigheter inte behövs eller att dylika stämningar inte behövs ganska ogrundade. Tvärtom är konkurrenslsgstiftningen ofta tandlös då brotten är lönsamma även vid dryga böter.

Mm det där behöver ändras till någon procent av bolagets värde.

Permalänk
Medlem

Vi har spännande tider framför oss!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wiggin:

Det ironiska är att du tänker exakt likadant som Apple här. Apple har sitt eget ekosystem i form av hård och mjukvara på samma sätt som EU har sin egen marknad och regler...precis som ett ekosystem. Det blir lite konstigt när en del argumenterar för det ena men inte de andra. Varför ska EU ha rätt att diktera hur de vill att deras marknad ska se ut men inte Apple?
Nu förstår jag att EU och Apple inte är samma sak, jag har hört folk förklara det förut, ungefär som att det var det jag hävdade, så jag vill försiggå den "diskussionen" med att påminna om att jag jämför dem i perspektivet av marknad och ekosystem, inte företag och samling länder.

Anledningen är enkel. Om det står i lagen att du inte får göra si eller så då är det bara att lyda. Dessa företag opererar under lagen inte ovanför den. Och dom får gagga på bäst dom vill om att dom har ekosystem hit och dit. Det är ingen som säger något emot att dom har ett ekosystem. Det folk vänder sig emot är att dom aktivt låser alla andra ute genom dessa ekosystem. Dom kan göra ekosystem som är öppna där folk kan byta ut en produkt eller mjukvara mot någon annan. Men dom väljer att gå den här vägen för att när du väl har råkat valt en eller ett par apple produkter och sedan köper in en tredje produkt ifrån något annat märke så stöter du på problem. Då väljer kunder istället att byta den produkten mot en av apples istället och således så tvingas folk att använda sig utav apple mer och mer. Dom sitter fast i det där ekosystemet och för att kunna bryta sig loss så behöver folk spendera en hel del pengar på ett bräde för att åstadkomma det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Goedendag:

Apple försökte köra över amerikanska bilföretag med Carplay och får nu reda på vad som händer när man bråkar med fel personer och stora företag med inflytande.

Hur tänkte du nu? Carplay är väl helt valfritt, både för biltillverkaren och användaren?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jolu:

1% av företagets omsättning om det gäller svenska Konkurrensverket. För ett bolag som Apple blir det kännbart.
I eu har ju tex. Google betalat 30-40 miljarder per bot, och de har fått flera. Klart kännbart.

kännbart visst, men de har haft 25-40% i vinst per år sist jag kollat så det händer inte så mycket mer för dem än att de får mindre pengar.

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Crucial 4TB Pcie5 m.2 / Corsiar Pcie4 4TB, Samsung 57" G9

Permalänk
Datavetare

Likt viket annat framgångsrikt företag som helst: Apple gör inget för att vara din vän, de gör saker för att det gynnar dem själva.

Hoppas bara nu att de åtgärder som både USA och EU tar på något sätt leder till att konkurrerande produkter blir bättre, inte att man straffar Apple så pass att deras produkter blir sämre.

Tycker mycket av Apple framgångar bottnar i samma grundläggande orsak som Nvidias: total teknisk överlägsenhet över konkurrenter på områden som många kunder bryr sig om.

Både Apple och Nvidia fattar ju hur överlägsna de är, och tar betalt därefter

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Phod:

Också galet hur pass känslomässigt ämne detta är för Apple-hatarna. Trådarna om Apple på SweClockers skulle ju kunna försörja Sverige med salt.

Men jag tycker inte det vore något problem om Apple öppnade upp litet, så länge som alternativa malwareapp stores är opt-in. Och möjligheten att installera andra OS känns ju helt vansinnigt, varför skulle man vilja tumma på säkerheten för några kids som tycker det är coolt att köra homebrew? Telefonen är den enhet jag vill ha så pass säker att detta inte ska vara ett alternativ.

Vad är problemet med att ge konsumenten valmöjlighet? Det låter som att en smartphone inte är något för dig bara om du tycker funktionerna känns farliga. Tipsar om Doro, de kan i princip bara ringa och skicka meddelanden precis som förr men man blir ju lite fundersam på om du har en dator, den är ju verkligen livsfarlig och du borde göra dig av med den direkt eftersom det går att installera och få in nästan vilka filer som helst, hemskt!

Permalänk
Medlem

Går inte bra för Apple just nu. Men varför har inte sweclockers nappat upp detta?
"'GoFetch' flaw in Apple's M-series chips can leak hidden encryption keys"
https://www.macworld.com/article/2276399/gofetch-flaw-m1-m2-m...

Visa signatur

AMD 5900X|ASUS X570-E|Corsair 32GB 3200Mhz|Samsung 990 PRO 4TB + 980 Pro 1TB|ASUS TUF 3080 OC |LG 38GN950-B|Fractal Design Define R6 USB-C|Corsair RM1000X v3|Noctua NH-D15 SE-AM4|Corsair K70 RGB LUX|

Permalänk
Medlem

Tycker det alltid är så ironiskt hur många älskar att pissa på Apple. Microsoft och deras monopol regerar fortfarande. Som dom dessutom klarade sig ur, dom behövde bara "modifiera lite av sin affärsverksamhet". Vilka dödade netscape? Microsoft eller hur när dom tvingade IE på användarna i operativsystemet som fanns i princip varenda dator som såldes oavsett om man ville det eller inte.

Hur många av oss som byggde hemsidor förr i tiden minns inte vilket jävla helvete det var med IE och få hemsidorna att lira i den webbläsaren, för att MS bestämde att använda egna standarder som ingen annan gjorde. Och det var bara att rätta sig efter det.

Deras skit mail exchange är fortfarande helt värdelös och lirar inte bra med någon annan klient. För att dom ska göra det på sitt sätt. Var det någon som sa låsa in?

Hur många procent av marknaden har Microsoft nu igen? Är inte det ett monopol?

"Use Apple gadgets, and you get some extra goodies, but Apple isn't about forcing everyone else to follow their lead. They do their thing in their own universe, letting the rest of us live in peace, while Microsoft seems to be all about getting others to adopt their playbook, ignoring the open-source standards the tech world's been rallying around."

"A fully integrated platform with built-in apps for particular features like web browsing and videoconferencing is easy and convenient and customers choose it, and continue to choose it, because they prefer it, not because they’d like to switch to Android and are blocked by artificial barriers."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eclipse:

Tycker det alltid är så ironiskt hur många älskar att pissa på Apple. Microsoft och deras monopol regerar fortfarande.

Det ena behöver väl inte utesluta det andra? Man kan ogilla flera företags ageranden och strategier samtidigt men just denna nyhet råkar handla om Apple.

Permalänk
Medlem
Skrivet av qwertylol1:

Det är faktiskt helt sjuk detta drevet mot Apple som pågår just nu. Det finns en anledning till varför Apple-produkter är ÖVERLÄGSNA i hur deras olika produkter fungerar helt sömlöst och det är för att de har 100% koll på DERAS egna produkter och kan skräddarsy och bestämma exakt hur de vill att det ska fungera från början till slut.

Förstår inte varför utomstående ska ha något att säga till om hur Apple ska jobba? Gillar man inte deras produkter så låt bli att köpa de, svårare än så är det inte. Gillar man inte Apple och deras produkter så finns det ingen som hindrar en att köpa andra produkter.

Jag kan liksom inte gå till en AIK hemmamatch med ett säsongskort från MFF och klaga på att de har olika säsongskort, det ska ju gå att använda överallt?

Jag betalar för Netflix, så jag ska gå och klaga på Disney+ och säga att de kan ju inte ha olika separata abonnemang, jag vill ju köpa ett bara?

Du verkar vara ute och cykla nu, du förstår inte att om detta går igenom så är det bättre för dig som Apple-kund, oavsett vad Apple själva säger...

Tänk att öppna upp plattformen, kanske till och med ha möjligheten att byta reservdelar till dem när något går sönder.

Monopol är aldrig bra för slutkund oavsett hur mycket du gillar märket, de bryr sig inte alls om dig som kund, de vill bara att du betalar mer för... Allt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Likt viket annat framgångsrikt företag som helst: Apple gör inget för att vara din vän, de gör saker för att det gynnar dem själva.

Hoppas bara nu att de åtgärder som både USA och EU tar på något sätt leder till att konkurrerande produkter blir bättre, inte att man straffar Apple så pass att deras produkter blir sämre.

Tycker mycket av Apple framgångar bottnar i samma grundläggande orsak som Nvidias: total teknisk överlägsenhet över konkurrenter på områden som många kunder bryr sig om.

Både Apple och Nvidia fattar ju hur överlägsna de är, och tar betalt därefter

Precis som EU och USA gör, beroende på vem som styr för stunden. Det är väldigt liten skillnad på företag och statsmakter i den bemärkelsen. Både EU och USA är extremt pro-business, hela idén om att EU värnar om befolkningen som folk här verkar tro är skrattretande 😂

Du kan glömma att konkurrerande produkter blir bättre, vem ska lyckas skrapa fram hundratals miljarder dollar och börja bygga hårdvara i vår tid? Inom EU är det helt hopplöst, finns dessutom väldigt lite pengar här, därav att allt är US-baserat. Microsoft lyckas inte ens bygga en vettig laptop, trots i princip oändlig budget, så vem ska göra det?

Att iOS kommer bli sämre på grund av ändringarna är givet, själv förstå jag inte varför EU valde att göra walkover för Meta, Amazon och Google, DMA är en rak förstärkning av deras monopol, på bekostnaden av Apples ekosystem, knappast en gynnsam trade för dom faktiska användarna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Keneay:

Det ena behöver väl inte utesluta det andra? Man kan ogilla flera företags ageranden och strategier samtidigt men just denna nyhet råkar handla om Apple.

Jo visst, men det är ju alltid Apple det ska handla om. Det är fascinerande hur folk kan som sagt lägga sån energi på det. Hur orkar man bry sig så mycket om produkter som är helt frivilliga att använda? Det är ju enkelt, använd dom inte då.

Men varför man ska påtala för dom som använder produkterna att det är fel är en gåta. Varför bryr sig folk? Uppenbarligen gör dom ju många rätt för väldigt många användare. Annars skulle ju inte företaget sälja några produkter. Varför ska folk som inte använder dom vilja ändra på produkterna? Det är ju helt obegripligt. Det är ju inte direkt så att det är Apple användare som gråter om deras produkter.

Om man som användare inte har något intresse av att använda deras produkter, varför är man så oerhört kåt på att Apple ska ändra på produkterna? Det är ju det som är helt grejen att det är olika produkter. Valfrihet.

Ska vi implementera det tänket på alla andra produkter med? Nope ni som gillar Volvo och deras sätt att göra bilar är dumma i huvudet. Och Volvo ska ändra på sina bilar omgående, dom ska vara mer som Seat. Vi bestämmer det nu att alla bilar ska följa Seat och deras sätt att göra bilar. Okej, vad är det då för mening ens med andra märken? Och varför ska dom som föredrar Volvo helt plötsligt tvingas att använda Seaolvo?

Att folk ska ha så fruktansvärt svårt att förstå att det faktiskt finns andra människor som har helt andra krav, syn och preferens kring något än dom själva.

Permalänk
Medlem
Skrivet av GuuFi:

Du verkar vara ute och cykla nu, du förstår inte att om detta går igenom så är det bättre för dig som Apple-kund, oavsett vad Apple själva säger...

Tänk att öppna upp plattformen, kanske till och med ha möjligheten att byta reservdelar till dem när något går sönder.

Monopol är aldrig bra för slutkund oavsett hur mycket du gillar märket, de bryr sig inte alls om dig som kund, de vill bara att du betalar mer för... Allt.

Men fattar du inte, folk som använder deras produkter ÄR INTE INTRESSERADE av den s k öppenheten. Alltså det behovet som ni kallar öppenhet finns inte.

Nej, och det finns inga andra företag som bryr sig heller. Eller du tror Microsoft bryr sig om dig? Eller LG? Eller ens din lokala ELON handlare. Du är bara en siffra i deras statistik så det argumentet är så tomt så det finns inte.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rågren:

Hur tänkte du nu? Carplay är väl helt valfritt, både för biltillverkaren och användaren?

Citat:

Apple has told automakers that the next generation of Apple CarPlay will take over all of the screens, sensors, and gauges in a car, forcing users to experience driving as an iPhone-centric experience if they want to use any of the features provided by CarPlay.

Jag tänker att biltillverkare och Apple inte alltid kommer överens när det kommer till implementationen av Carplay i bilar.

Visa signatur

“The dollar is our currency, but it's your problem.” -John Connally, President Nixon's Treasury Secretary to a group of European finance minsters
"Keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down" -NATO Secretary General, Lord Ismay

Permalänk
Medlem
Skrivet av Goedendag:

Jag tänker att biltillverkare och Apple inte alltid kommer överens när det kommer till implementationen av Carplay i bilar.

Citat:

That’s misleading, said Sam Abuelsamid, principal analyst at Guidehouse Insights and an expert on vehicle software. “Even with the next-gen system, OEMs [original equipment manufacturers] don’t actually have to let Apple take over all the screens,” he said in an email. “They can limit the interface to whichever screens they want.”

Automakers still need to build a basic software interface so vehicle owners can adjust their air conditioning, change the radio station, or operate native navigation maps, Abuelsamid said. They can’t assume every vehicle owner has a smartphone, let alone an iPhone, that they’ll project on their car’s infotainment screen. And the car needs to be able to function in the absence of a smartphone.

https://www.theverge.com/2024/3/21/24107976/apple-carplay-doj...

Verkar vara något sorts missförstånd om den här snubben har rätt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Keneay:

Vad är problemet med att ge konsumenten valmöjlighet? Det låter som att en smartphone inte är något för dig bara om du tycker funktionerna känns farliga. Tipsar om Doro, de kan i princip bara ringa och skicka meddelanden precis som förr men man blir ju lite fundersam på om du har en dator, den är ju verkligen livsfarlig och du borde göra dig av med den direkt eftersom det går att installera och få in nästan vilka filer som helst, hemskt!

Du blir alltså kränkt av att jag, ehh... håller med om att Apple kan öppna upp litet att du måste lägga ord i min mun? Att jag skulle tycka att några funktioner är farlig har du ju tagit helt ur luften.

Apple for life!

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Medlem

Det är ju en avvägning. Personligen värderar jag den tajta integrationen som Apples slutna ekosystem möjliggör. Men smaken är som baken.

Permalänk
Medlem

Jag har svårt att tro att upplevelsen, säkerheten eller annat skulle försämras om Apple blir tvungna att efterleva kraven från USA och EU, det är bara någonting som de vill tuta i oss konsumenter och det verkar de ju i stor mån lyckats med...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Eclipse:

Tycker det alltid är så ironiskt hur många älskar att pissa på Apple. Microsoft och deras monopol regerar fortfarande. Som dom dessutom klarade sig ur, dom behövde bara "modifiera lite av sin affärsverksamhet". Vilka dödade netscape? Microsoft eller hur när dom tvingade IE på användarna i operativsystemet som fanns i princip varenda dator som såldes oavsett om man ville det eller inte.

Hur många av oss som byggde hemsidor förr i tiden minns inte vilket jävla helvete det var med IE och få hemsidorna att lira i den webbläsaren, för att MS bestämde att använda egna standarder som ingen annan gjorde. Och det var bara att rätta sig efter det.

Deras skit mail exchange är fortfarande helt värdelös och lirar inte bra med någon annan klient. För att dom ska göra det på sitt sätt. Var det någon som sa låsa in?

Hur många procent av marknaden har Microsoft nu igen? Är inte det ett monopol?

"Use Apple gadgets, and you get some extra goodies, but Apple isn't about forcing everyone else to follow their lead. They do their thing in their own universe, letting the rest of us live in peace, while Microsoft seems to be all about getting others to adopt their playbook, ignoring the open-source standards the tech world's been rallying around."

"A fully integrated platform with built-in apps for particular features like web browsing and videoconferencing is easy and convenient and customers choose it, and continue to choose it, because they prefer it, not because they’d like to switch to Android and are blocked by artificial barriers."

Skillnaden här är dock att MS redan har haft sin runda, och för slutanvändaren så tar inte MS 30% extra av ALLT du köper via en dator med Windows, MS har inte gjort det omöjligt att installera program från andra ställen än Microsoft store, sure dom lite vagt försökte ta den vägen med Windows 8 men blev bara några få steg sen gick dom tillbaka och tog en annan väg.

MS är långt ifrån perfekta eller oskyldiga, men dom är ljusår ifrån Apple när det kommer till detta.

Visa signatur

here we go!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sysop:

Jag har svårt att tro att upplevelsen, säkerheten eller annat skulle försämras om Apple blir tvungna att efterleva kraven från USA och EU, det är bara någonting som de vill tuta i oss konsumenter och det verkar de ju i stor mån lyckats med...

Skulle inte vara någon skillnad alls för dom som specifikt vill ha just den upplevelsen och säkerheten, låt användaren själv välja istället för att välja åt användaren.

Apple vet dock att enormt många av användarna är inte ett dugg intresserade av det till en kostnad av 30% av allt dom spenderar. Och således kommer förlora hutlösa mängder pengar om dom inte kan göra en fuling likt lösningen dom försökt med här inom EU vilket bara är löjligt och desperat.

Visa signatur

here we go!

Permalänk
Medlem
Skrivet av qwertylol1:

Jag kan liksom inte gå till en AIK hemmamatch med ett säsongskort från MFF och klaga på att de har olika säsongskort, det ska ju gå att använda överallt?

Men om det var så att du endast hade möjlighet att välja ett säsongskort till MFF eller till AIK och AIK ägde 80 procent av alla arenor då?

Permalänk
Skrivet av XPerion:

Går inte bra för Apple just nu. Men varför har inte sweclockers nappat upp detta?
"'GoFetch' flaw in Apple's M-series chips can leak hidden encryption keys"
https://www.macworld.com/article/2276399/gofetch-flaw-m1-m2-m...

Det var inte bra, men krävs i alla fall fysisk tillgång till datorn och dess operativsystem för att kunna ställa till med något:

DMP-based attacks aren’t common, and they require a hacker to have physical access to a Mac.

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Medlem
Skrivet av Phod:

Du blir alltså kränkt av att jag, ehh... håller med om att Apple kan öppna upp litet att du måste lägga ord i min mun? Att jag skulle tycka att några funktioner är farlig har du ju tagit helt ur luften.

Apple for life!

Haha nu har du missförstått eftersom du uppenbarligen tror att alla som klagar på stora företag (i det här fallet Apple) är kränka så frågan är ju vem som egentligen blir kränkt.

Jag har inte lagt några ord i din mun, det var du själv som påstod att det är farligt och då nämnde jag bara att det finns bättre alternativ för dig och andra som är rädda för tekniken. Det kanske kommer som en chock men Apples produkter är inte helt säkra utan en lögn som Apple fans intalar sig själva för att man inte förstår eller vill förstå att man blir utnyttjad. Att företag som Apple regleras är bara bra för alla, speciellt för alla kunder som inte förstår det själva.

Permalänk
Datavetare
Skrivet av Sysop:

Jag har svårt att tro att upplevelsen, säkerheten eller annat skulle försämras om Apple blir tvungna att efterleva kraven från USA och EU, det är bara någonting som de vill tuta i oss konsumenter och det verkar de ju i stor mån lyckats med...

Hoppas verkligen du har rätt här!

Men betyder inte det samtidigt att Apple har en integration och säkerhet som överträffar konkurrenterna p.g.a. att man löser motsvarade uppgift långt bättre, inte p.g.a. att begränsning av möjligheter minskar scope och därmed gör det enklare att leverera på det som innefattas av scope?

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sysop:

Jag har svårt att tro att upplevelsen, säkerheten eller annat skulle försämras om Apple blir tvungna att efterleva kraven från USA och EU, det är bara någonting som de vill tuta i oss konsumenter och det verkar de ju i stor mån lyckats med...

Säkerheten drabbas definitivt till det negativa. Spelar ingen roll om du använder funktionerna eller inte, ökad komplexitet leder alltid till större risk för buggar.

Du kan göra en enkel övning själv, vad är lättast att komma ihåg, tre siffror eller trettio?

Ju fler funktioner (tex side loading) ju fler ytor för attacker, oavsett om du använder funktionen eller inte, koden finns där. Det är inte som att Apple har en lysande situation sedan innan när det gäller säkerheten och detta kommer inte hjälpa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Hoppas verkligen du har rätt här!

Men betyder inte det samtidigt att Apple har en integration och säkerhet som överträffar konkurrenterna p.g.a. att man löser motsvarade uppgift långt bättre, inte p.g.a. att begränsning av möjligheter minskar scope och därmed gör det enklare att leverera på det som innefattas av scope?

Jag har inget svar på din fråga, tiden får utvisa vad som händer i alla fall.

Skrivet av tozz:

Säkerheten drabbas definitivt till det negativa. Spelar ingen roll om du använder funktionerna eller inte, ökad komplexitet leder alltid till större risk för buggar.

Du kan göra en enkel övning själv, vad är lättast att komma ihåg, tre siffror eller trettio?

Ju fler funktioner (tex side loading) ju fler ytor för attacker, oavsett om du använder funktionen eller inte, koden finns där. Det är inte som att Apple har en lysande situation sedan innan när det gäller säkerheten och detta kommer inte hjälpa.

Alla andra operativsystem är öppna och fungerar tillfredställande, det är väl inget reellt problem på Android-sidan heller?

Permalänk
Medlem
Skrivet av talonmas:

På vilket sätt känner du att Apples produkter är försämrade?
Och konkurrens finns, bara att välja Linux/PC och Android. Vad är det som skaver egentligen?

Apple försämrar tyvärr hela branschens produkter genom att visa att kunder inte förstår bättre. De bygger mobiler vars skärmar spricker bara man tittar på dem, De bygger in batterier, tar bort stöd för minneskort, tar bort hörlursportar för att sälja airpods, slutar skicka med laddare och skickar samtidigt med en sladd som inte passar de äldre laddarna. Detta är bara ett fåtal exempel som tyvärr andra tillverkare följer eftersom konsumenter bevisat är lättlurade.