Ikea släpper ny stickpropp för 99 kronor

Permalänk
Medlem
Skrivet av superapan:

I vardagsrummet har jag 7 lampor. Dom ska inte bara lysa, utan med olika styrka beroende på tid på dygnet. Så förutom jobbet att tända/släcka alla 7 ljuskällor, finns heller ingen lösning att köra dimmer på farmors golvlampa från 70-talet. Smart belysning är otroligt smidigt, och Ikeas är riktigt bra.

Men visst, har du bara lysrör i taket i varje rum och en knapp på väggen hade jag inte heller använt smart belysning.

Finns inte ett lysrör i mitt hem så nej, jag kan gå runt och tända de lampor som behövs. Det går precis lika fort som att fippla med en app.

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Medlem

Perfekt för saker man vill kunna sköta när man inte är på samma plats

Men den fysiska formfaktorn får mig att fundera på om den verkligen är så smart som den borde

Permalänk

Man undrar vad en del bakåtsträvare gör i detta forum?
Varför använda internet och el? Skriv en insändare till papperstidningen istället. Allt var ju bättre förr?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alphahanne:

Finns inte ett lysrör i mitt hem så nej, jag kan gå runt och tända de lampor som behövs. Det går precis lika fort som att fippla med en app.

Går det snabbare än att trycka på en lampknapp?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mowev:

När jag läste det där så tänkte hur kan man garantera ens egna säkerhet till 100% För jag misstänker ju att då också skulle aldrig åka i något fordon som hade en hastighet som överstiger 30 km/h. Aldrig befinna mig mer 2 än meter ovanför marken, man kan ju fantastiskt trilla ner och göra illa sig.

Inte att förglömma jorden kan när som helst bli träffad av en oupptäckt astroid eller komet som är stor nog att ta sig hela vägen ner till jorden.

Bäst är att alltså bo sådär ca 50 meter ner i marken, och aldrig någonsin gå ut. Allt för att undvika att man ska råka ut för något.

Det är farligt att leva.. man kan faktiskt dö!

Och så bor han i lägenhet också! Är ju fullt med folk med wish laddare inkopplade 24/7 😂

Dessutom finns risk att han motarbetar sig själv, automatsäkringar är inte menade att användas som strömbrytare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alphahanne:

Nej, det har jag inte påstått heller. Tycker bara detta är ännu ett symtom på hur mänskligheten försoffas.

Jag skulle säga att saker som att tända lampor manuellt hamnar extremt långt ner på listan av vad som gör en person driftig och aktiv. Det framstår snarare som det måste vara en riktig soffpotatis i övrigt som tycker denne är duktig för den går och tänder en lampa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Evil Peter:

Jag skulle säga att saker som att tända lampor manuellt hamnar extremt långt ner på listan av vad som gör en person driftig och aktiv. Det framstår snarare som det måste vara en riktig soffpotatis i övrigt som tycker denne är duktig för den går och tänder en lampa.

"Jag behöver inte träna, får gott med vardagsmotion av att springa runt och tända lampor"

Permalänk
Medlem

Någon som vet hur dessa funkar när det kommer till appar or registrering? Måste man skaffa ett konto på "X" sida eller hos företag "X"

Visa signatur

4770k still going strong.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alphahanne:

Finns inte ett lysrör i mitt hem så nej, jag kan gå runt och tända de lampor som behövs. Det går precis lika fort som att fippla med en app.

Med din inställning är jag imponerad av att du ens tar dig tid att skriva så pass mycket i denna tråd.

Det är ganska vanligt att man vill ha ljuskällor i och runt sitt hem, inte minst om man har en familj och bor i hus. I vårt hem ser det ut något i stil med detta:

- fönsterlampor på varje våning som tänds/släcks vid vissa tidpunkter
- lampor runt huset där hälften styrs av ljussensorer och resten av tid
- belysta träd som styrs av tid
- styrning till motorvärmaren på en äldre bil
- styrningar till 3 olika akvarier på olika platser i huset
- växtbelysningar för större inomhusväxter
- uttag kopplade till olika underhållningssystem, dels för att hålla koll på förbrukningen men även för att se hur mycket de faktiskt används av familjen.

Jag ser inte någon fördel i att springa runt och tända och släcka detta dagligen. Självklart kan man argumentera för huruvida det är nödvändigt eller ej, men det är en fråga vi får lämna till gemene man, eller hur? Precis som med frågan om det är nödvändigt att köpa en ny bil var tredje år eller vad det nu kan vara

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Skrivet av glad_katt:

Vad är det för fel på Philips Hue?

Kanske priset, jag fasar ut de fem Philips Hue samt IKEA jag haft, och ersätter med Philips Wiz samt Tapo.

Då kör jag allt på Wifi, vilket jag haft i decennier, och kan då slippa ha igång en Zigbee hub också.

Och de fungerar för mig lika bra.

Och lPhilips Hue börjar bli dyrt, och även om man köper IKEA eller Tuya(Lidl, deltaco osv) med ZigBee, så är de alltmer dyrare än Wifi. För mig är det inga fördelar o hålla sig kvar vid ZigBee, även smarta "stickpropp" för Wifi går nedåt i pris.
(Kör Phlips Wiz smartplug för Wifi , inte mkt skillnad mot samma Philips Hue ZigBee variant, nästan samma pris)

Kortat ned
Permalänk
Medlem
Skrivet av Johan^junior:

Finns en smäckrare variant https://plejd.com/sv-se/produkter/spr-01
Som alternativ finns även en svart variant.
Klarar laster upp till 16A, alltså 3680W

Sen är det väl ingen nackdel att tillverkaren inte tillverkar bokhyllor och värmeljus, utan håller på med enbart elprodukter, det borgar för lite mer kvalité.

Sen har de alltid varit smidiga vid eventuella reklamationsärenden.

Har ett par av denna modell från Plejd, formfaktorn är betydligt bättre där man faktiskt utan bekymmer kan använda kontakten intill. Förstår inte varför så många av dessa smartpluggar behöver vara så stora i jämförelse?

Typo
Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizccc:

Hur är säkerheten på IKEAs smarta prylar? Tumregeln är väl att dom billigare smartprylarna brukar tumma på just säkerheten, men detta kanske inte gäller IKEA?

Tummar billiga zigbee-prylar på säkerheten i själva prylen, eller är det i hubben och/eller molnlösningen det är större risk för säkerhetsbrister?

Jag har har inga zigbee-prylar från IKEA (än), däremot från Philips och Lidl. Har tidigare använd första versionen av Hue-hubben men nu kör jag Home Assistant och zigbee2mqtt med en zigbee-sticka. Men jag kör inte Home Assistant Cloud utan egen WireGuard VPN, så den delen tror jag har hög säkerhet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mowev:

Priset i sig berättar ju ingenting om vilka kompenter dom har monterat i produkterna. Det säger inte ens något om tillverkningskostnaderna.

Jag börjar kolla efter CE märkning och inte heller då är man 100% säker.

Sen är det ju kanske säkerheten han pratar om själva cyber säkerhet.
Men om man ser till produkter och dess elektriska säkerhet så kan man kolla efter S märke för semko, n märke för nemko (t.ex. plejd spr-01 och schnider wiser plugg CCT711119 är certad med nemko för 3860W ), finns fler, danskarna har ett och finns fler i kontinenten som är riktiga testhus och gör de tester ESV hade frågat om.

Sen kan ikea också göra sådanna tester utanför sådana testhus för det är billigare och de vet att de kan klara kraven ändå, de har säkert lite utrustning för att göra tester själva och känna de är bra nog.
Sen finns det produkter som har testats hos testhus men inte ville gå hela vägen och testa om efter de fixat brister och har då inge cert. Kommer de någonsin till esv eller annan instans så är chansen väldigt stor att de går igenom ändå.

Men de flesta produkter i detta segment har jag fått info om från en som gjort en sån här plugg. Att de flesta inte klarat kraven och behövt säljstoppas om de hade gjorts en genomgång i segmentet. Speciellt de fysiskt mindre pluggarna som många vill ha, men även många större, han tyckte dock ikeas förra (den stora klumpen) såg ut att klara sig bra.

Men tyvärr få som går igenom allt jobb för att få märke och cert. Mest installations industrin som ställer sådanna krav, vanliga konsumenter köper oavsett.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 5800x3d | Asus B550m TUF Gaming Wi-Fi | G.Skill TridentZ Neo 2x16GB 3600MHz CL16 (hynix djr) | In Win 301 | Scythe Fuma 2 I Asus RTX 3070 Dual OC | Seasonic GX750 | Lots of unicorn vomit Laptop: Thinkpad E14 G2 4700U Kringutrustning: Cooler master Quickfire TK MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Sony WH1000XM3 | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Rift CV1 | Audio Pro Addon T14

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fläskan:

Har inte en enda smart-pryl hemma. Drar ur sladdar när jag inte använder något. Alltid gjort, kommer alltid göra efter åskan dödade nästan allt elektroniskt hemma när jag och frugan var och handlade en gång. Så är nog ingen pryl för mig.

Hur länge sen var det? Om du bor i ett område där ditt hem riskerar att träffas av åska så kanske en åskledare + nån snabb säkring på huvudbrytaren vore lämpligt. All modern teknik idag har inbyggda skydd mot överspänning i form av säkringar, sitter då i vad måste kallar "batterieliminator" (SMPS transformatorn dvs den rektangulära grejen som kopplas till väggen och elprylen den ska driva) en snabb överbelastning orsakar att den eller de inbyggda säkringarna smäller istället för att överföra en överbelastning till elprylen. Samma gäller för stationära datorers nätaggregat och massa annat.
Dock om du inte har nåt åskskydd så kan det bli problem för sånt som drivs direkt av 230V som kaffekokaren, kylen, frysen och säg bla. värmepump och så vidare, vilket kan vara knepigt att koppla ur så fort det åskar.

Visa signatur

John

Permalänk
Medlem
Skrivet av dlq84:

Synd att den var så tjock, finns alternativ som tar mindre plats och dessutom har energimätning till skillnad från denna som inte är så mycket dyrare.

Exempelvis: https://www.m.nu/rela-zigbee/smart-plug-med-energimatning-zig...

Ja, precis! Jätte synd att den inte har energimätning och är för tjock!
Själv kör jag Tapo pluggar som man inte behöver någon hub till, utan bara kör wi-fi, jag varit jätte nöjd med dom faktiskt.

Visa signatur

Citera för svar!
ASUS X570-E, AMD 5950X, RTX4080 Super, 32gb B-die

Permalänk
Medlem

Som nån nämnt innan, jag har en för att kunna stänga av tv.n när en viss app hänger sig. Slippa krypa under tv-bänken.

Dator, TV, ljudsystem, routers, google home etc etc är kopplat till en UPS som automagiskt stänger datorn om den är igång och strömmen går. Är jag intresserad av energimätning har UPS all info.

Visa signatur

Corsair Obsidian 1000D* Corsair AX1600i* Asus Z790 Prime-A* Intel 13900K* 32GB G-Skill DDR5 7600Mhz/36* Asus RTX 4090* Corsair MP600 1TB* Samsung 980 Pro 1TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Karilaz:

Tummar billiga zigbee-prylar på säkerheten i själva prylen, eller är det i hubben och/eller molnlösningen det är större risk för säkerhetsbrister?

Jag har har inga zigbee-prylar från IKEA (än), däremot från Philips och Lidl. Har tidigare använd första versionen av Hue-hubben men nu kör jag Home Assistant och zigbee2mqtt med en zigbee-sticka. Men jag kör inte Home Assistant Cloud utan egen WireGuard VPN, så den delen tror jag har hög säkerhet.

Ingen aning, jag är sjukt oinsatt när det kommer till smarta prylar då jag inte funnit nån användning för dom. Och det är just därför jag frågar

Med "billigare smartprylar" syftar jag främst på grejer folk beställt från wish/motsvarande, tycker man läser nya artiklar stup i kvarten om att dessa prylar har rejäla säkerhetsluckor eller rentav kommer med malware förinstallerat.

Visa signatur

Chassi> FD Define S CPU> i7 10700 GPU>RTX 3070 MB> GB B460 Aorus Pro AC Ram> 32GB PSU> Corsair AX1200

"Server"> Enthoo Pro CPU> i7 5960x @ 4,2 Ghz GPU>GTX 760 MB> Asus x99 Deluxe Ram> 32GB 2666mhz PSU> Corsair CX650

Kringutrustning> Philips 70PUS7304, AOC AGON AG271QG, Roccat ISKU Fx, Logitech G502 Spectrum, MX 5500, MX Revolution, Arctis Nova Pro Wireless, Behringer Ms40, HP Reverb G2, MSI GF65 Thin 10SER, USB 990 Pro 2tb,

Permalänk
Medlem
Skrivet av infigo:

Men tyvärr få som går igenom allt jobb för att få märke och cert. Mest installations industrin som ställer sådanna krav, vanliga konsumenter köper oavsett.

Det är ju för att konsumenter helt enkelt inte vet eller förstår. Inom installations-industrin vill man inte hamna i sitsen där nån blivit skadad pga att man använt en tveksam produkt.

Visa signatur

AMD Athlon XP 2000+(Palomino) | 512MiB DDR333 | Gigabyte GA-7VRXP | Point of View GeForce 4 Ti4200 XP | 2x IBM Deskstar 80GB i Raid 0 | Chieftec Dragon | Win2k |

AMD Ryzen R7 5700X | 16GiB DDR4 3200 CL14 | MSI B450 Tomahawk II | Sapphire RX5700 Pulse | Intel 660p 1TiB | Nanoxia Deep Silence | AOC CQ32G1 144Hz 1440p | Win 10 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizccc:

Hur är säkerheten på IKEAs smarta prylar? Tumregeln är väl att dom billigare smartprylarna brukar tumma på just säkerheten, men detta kanske inte gäller IKEA?

Lika säker/osäker som alla andra Zigbee3.0 produkter då det är protokollet som styr det i det här fallet. I teorin sker all kommunikation med 128-bitar AES-kryptering men alla prylarna är helt öppna för en handskakningssignal som sätter ny nyckel, där de väl har tänkt att säkerheten sköts av att du måste vara ganska nära en propp för att den ska ta emot den signalen (och en angripare kommer aldrig att köra med förstärkare...).

Så tänk dig WPS i en router men där enbart hubben behöver ha WPS-knappen intryckt för att de andra prylarna ska synka mot att kräva att man håller in WPS-knappen på båda produkterna samtidigt.

Visa signatur

|Ryzen 5800x3d|RX 7900XTX Hellhound|Asus Prime X370 Pro|32GiB Corsair 2400MHz CL16 Vengeance|Corsair HX1000i|Fractal Define R5|LG 45GR95QE|Corsair K100|Razer DeathAdder V3 Pro|Ubuntu 23.10|

Permalänk
Medlem

Alla ni som klagar, ni behöver inte köpa dessa produkter.

Jag har själv smarta lampor hemma, jag skaffade dom dock bara för RGB:ns skull men fyfan va skönt det är att bara slänga sig i sängen och stänga av där eller sätta på och dimmra därefter innan man kommit ut. Knappar i all ära jag föredrar att ha det så här. Precis som ni som inte förstår grejen föredrar vanliga knappar, inget konstigt med det.

Visa signatur

Chassi: Antec GX500 / HDD: WD blue 1TB / SSD: WD Blue 250GB / CPU: R5 3600 @ 4,2 Ghz / GPU: XFX Radeon RX 5600 XT THICC II PRO / Kylning: Wraith Stealth och 3st i chassit 2xpush 1xpull / PSU: Seasonic Core GC 500 / MB: B450A Pro Max / RAM: Corsair Vengance 2x8GB 3200 Mhz / OS: Win10 Home / Mus: Logitech G300 / TB: HP PR1101U / Ljud: Logitech Z906 och Arrogant bastard hurricane / Skärm: BenQ GW2470HE / Macbook late 2006 med Ubuntu /

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kwirek:

Går det snabbare än att trycka på en lampknapp?

Eh, va?

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neon:

Med din inställning är jag imponerad av att du ens tar dig tid att skriva så pass mycket i denna tråd.

Det är ganska vanligt att man vill ha ljuskällor i och runt sitt hem, inte minst om man har en familj och bor i hus. I vårt hem ser det ut något i stil med detta:

- fönsterlampor på varje våning som tänds/släcks vid vissa tidpunkter
- lampor runt huset där hälften styrs av ljussensorer och resten av tid
- belysta träd som styrs av tid
- styrning till motorvärmaren på en äldre bil
- styrningar till 3 olika akvarier på olika platser i huset
- växtbelysningar för större inomhusväxter
- uttag kopplade till olika underhållningssystem, dels för att hålla koll på förbrukningen men även för att se hur mycket de faktiskt används av familjen.

Jag ser inte någon fördel i att springa runt och tända och släcka detta dagligen. Självklart kan man argumentera för huruvida det är nödvändigt eller ej, men det är en fråga vi får lämna till gemene man, eller hur? Precis som med frågan om det är nödvändigt att köpa en ny bil var tredje år eller vad det nu kan vara

Har som sagt aldrig påstått något annat. Man har självklart som man vill och jag ser inte alls poängen med detta. Får man inte skriva i tråden då menar du?

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alphahanne:

Känner som Varg. Vad är det för något som är smart med detta? Låter mera som lata produkter för mig. Orkar inte folk gå ett par steg eller sträcka sig lite för att tända/släcka längre? Osmart tycker jag det känns.

Folk gör misstag, eller rent av glömmer ibland, är en enkel försäkring om man är orolig över något, har själv alltid varit ganska duktig på att stänga av saker men har likförbannat glömt ibland. Samt har sätt själv hur illa det kan gå och träffade flera som förlorat ALLT dom äger och en produkt likt denna hade kunnat göra att dom personerna inte förlorade hem och allt i hemmet.

Visa signatur

here we go!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alphahanne:

Känner som Varg. Vad är det för något som är smart med detta? Låter mera som lata produkter för mig. Orkar inte folk gå ett par steg eller sträcka sig lite för att tända/släcka längre? Osmart tycker jag det känns.

Finns en grej du kanske aldrig hört talas om men som är en stor del av befolkningen.

Gamla och sjuka.

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem
Skrivet av norrby89:

Folk gör misstag, eller rent av glömmer ibland, är en enkel försäkring om man är orolig över något, har själv alltid varit ganska duktig på att stänga av saker men har likförbannat glömt ibland. Samt har sätt själv hur illa det kan gå och träffade flera som förlorat ALLT dom äger och en produkt likt denna hade kunnat göra att dom personerna inte förlorade hem och allt i hemmet.

Det har nog mer göra med att folk är så jäkla stressade hela tiden. Men visst, vet man med sig att man har svårt hålla koll på sådana saker kan jag absolut se nyttan. Får mig inte ändra uppfattning rent generellt dock.

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Medlem
Skrivet av BergEr:

Finns en grej du kanske aldrig hört talas om men som är en stor del av befolkningen.

Gamla och sjuka.

Man kan dra allt till sin spets. Som sagt, vill man ha sånt här så är det självklart fritt fram för alla att skaffa och använda. Jag kan ändå tycka att det är rätt onödiga prylar rent generellt men visst finns det extremer där det kan göra nytta.

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Varg:

Ja, eller bara stäng av grejerna när du är klar med dem eller innan du lämnar hemmet. Har alltid funkat för mig, helt utan smarta produkter.

Ärligt talat hade detta varit en livsrädda i labbet. Jag har hört från kollegor att de vaknat 3 på morgonen och kommit in i labbet för att de inte var säkra på om de stängde av en potentiellt farlig maskin (som ej bör lämnas utan tillsyn). Det hade varit helt underbart att vara säker på detta från mobilen hemifrån.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vernt:

Ett användningsområde som jag kan tänka mig att folk skulle uppskatta är att sätta på kaffebryggaren automatiskt på morgonen, man preppar på kvällen och så är den klar när man går in i köket.

Typ som en timer då? Så hade mina föräldrar när jag var liten. Men det kräver en bryggare som har en brytare som stannar i slutet läge.

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb

Permalänk

Bra att ha, men synd att dom satsade på en variant som är för klumpig för att flera ska få plats bredvid varandra = att man måste ha dubbelt så mycket skarvsladdar. Samt att jag vill ha energimätning. Så tyvärr, blir andra fabrikat även i fortsättningen.

Visa signatur

pictorhayes

Permalänk
Medlem
Skrivet av faber:

Är det någon som har sett en liknande produkt, fast som mäter förbrukningen och man ser det direkt i mobilen?
Gärna med en app som man kan sätta olika larm så man vet när elprylen använder el och inte.

Min Deltaco har i appen man kan se förbrukning av el. Jag använder den till att automatiskt startar lampan till akvarium. Utomhus varianten använder jag till motorvärmare och där kan man också se förbrukning.

Visa signatur

PC1: P600s |ROG Z790-F Wi-Fi |14700KF |RTX4090 Aorus Master
PC2: H440W |H80i |i7 8770K 5GHz |RTX3070
PC3: Void X |i5 10400f |GTX3090 Super
VR: Valve Index |Oculus Quest 2 256GB
Konsol Setup: LG OLED77CX |Xbox Series X |Playstation 5