Vilken film såg du senast?

Permalänk
Redaktion
Nyhetsredaktör

The Regular Show Movie (2015)

Växte upp med serien Regular Show. Jag gick in i långfilmen med typ inga förväntningar, annat än att det skulle vara samma komiska berg-och dalbana som serien. Visar sig att saker man garvade åt som tioåring är fortfarande lika roligt och ibland, ännu roligare. Enda jag reagerade på är att filmen är ganska kort (bara en timme!) men det var en riktigt bra timme. En film för skön avkoppling med en trevlig dos nostalgi!

4 av 5

Permalänk
Medlem
Skrivet av killawife:

Blade runner - En otroligt välgjord film som i princip skapar en hel värld, trovärdig och riktig. Den kompletterar med en riktigt bra story med tänkvärt innehåll. Även rent filmiskt är den mycket välgjord där karaktärerna beter sig verkligt och de actionscener som finns är trovärdiga. 10/10

Glöm inte bort Vangelis musik.

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Medlem

Bullet Train, rekommenderas.

Permalänk
Medlem

About My Father
3.5/10

En stereotypisk komedi man vant sig av att se med Robert De Niro och Ben Stiller. Ett rätt stort problem; Ben Stiller är inte med i denna utan det är Sebastian Maniscalco, som även har skrivit filmen. Jag har svårt för hela Chicago/New Jersey stilen själv och är av meningen att den som tycker Sebastian är roligast är han själv då jag inte finner hans komedi rolig, rätt dålig skådis och har noll kemi med De Niro... eller någon annan i casten. Tyvärr gör han även en "berättarröst" som ligger som en dålig lukt över hela filmen. Så inget blir direkt roligt utan känns mer som man hasar sig fram i lera och något fjantigt här och där skall "make up for it" och ge den Ben Stiller/De Niro effekten... vilket den aldrig lyckas med.

Extremt dålig "pacing" och Maniscalco gör denna till ett riktigt bottennapp.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

The Marvels

Som flera redan skrivit, vad fan är detta för skit?
Snabbspolade mig igenom skräpet för att iaf ge den en chans.

Tydligen kommer en ny X-Men också, Multiverse…

Permalänk
Medlem

Nimona

Skulle se film med barnen, hittade denna på Netflix som vi inte sett.
Hade inga förväntningar men blev positivt överraskad, stundom väldigt rolig men även mycket allvar i den.

Ger den 7/10

Permalänk
Redaktion
Nyhetsredaktör

Children of Men (2006)

Velat se denna juvel länge nu och är extremt nöjd. En unik dystopifilm som känns mer aktuell nu än när den släpptes för snart 20 år sedan. Filmen är en masterclass i "show don't tell" och låter tittaren sätta ihop pusselbitarna interaktivt. Det ger mig även behovet att se den igen för att se om det var något jag missade vid första visningen, länge sen en film fick mig att känna så sist!

5 av 5

Permalänk
Medlem

The Zone of Interest.
5/5
Jag visste inte mer än att det handlade om en familj som bor bredvid ett koncentrationsläger under andra världskriget och att A24 var med i produktionen. Bara A24 gör det hela intressant...och filmen var verkligen bra.
Jag vill inte spolia någonting, utan säger att det är en riktigt bra film.
https://www.imdb.com/title/tt7160372/

Permalänk
Medlem

Dredd - Film i Judge Dredd universumet med Karl Urban i huvudrollen som Judge Dredd. Rå och brutal och i linje med serietidningen den baseras på. Handlingen är väl egentligen sisådär men känslan i filmen är riktigt bra. 8/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem
Skrivet av killawife:

Dredd - Film i Judge Dredd universumet med Karl Urban i huvudrollen som Judge Dredd. Rå och brutal och i linje med serietidningen den baseras på. Handlingen är väl egentligen sisådär men känslan i filmen är riktigt bra. 8/10

Bra rulle som respekterar källmaterialet!
Samtidigt kanske lite överskattad i vissa kretsar?
Stora massan verkar se den som ren popcorn-underhållning men å andra sidan verkar en del entusiaster se den som den perfekta serietidningsfilmen som det är förolämpande att den inte fick någon sequel... Jag är väl nånstans i mitten.

Håller med handlingen är ok men inte världsomvälvande, och pacingen och vissa actionsekvenser är lite "filler". (det blir lite mycket generic smygande och skjutande i korridorer, även om vissa actionsekvenser ÄR rätt episka!)

Skurken Mama funkar bra, även om hon inte har något med Dredduniversumet att göra egentligen. Men det tycker jag nog är rätt OK: vissa av skurkarna i Dredduniversumet är lite väl "over the top" egentligen. (jag är ingen specialist eller finsmakare i Dredd lore men tycker tex Judge Death är lite väl överdriven som skurk-karaktär)

Klart sevärd film i det stora hela även om det nog är en 7/10 för min del.

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Redaktion
Redaktör

Till slut såg jag Oppenheimer.
Lång film helt klart, men tycker inte att den kändes särskilt lång.
Älskar Hoyte Van Hoytema och har varit ett stort fan av hans arbete sedan Låt den Rätte komma in. Varenda bildruta är genomtänkt och vacker. Det finns så otroligt mycket liv i bilden och det är verkligen vackert.

Filmen är väldigt välskriven och har Nolans signatur av berättande i ett bitvis rasande tempo ackompanjerat av musik som hela tiden ligger i bakgrunden och spär på stämningen. Den tillåts ett fåtal tillfällen av tystnad och det är när det verkligen behövs. När tystnaden faller in slår det hårt.

Ett väldigt Nolanskt mästerverk som i mina ögon får högsta betyg.
10/10.

Permalänk
Redaktion
Nyhetsredaktör

The Shape of Water (2016)

Andra gången jag ser den, sist var nog när filmen precis släpptes. På något sätt kände jag att den var bättre vid första visningen, men fortfarande en speciell berättelse med fläckfritt skådespel, bra soundtrack och fantastiska effekter.

Permalänk
Medlem

Vi försökte se Poor Things (2023), men wtf?!? 0/10
såg istället Eileen (2023), lite knepig men ok 6,5/10

Visa signatur

i9 13900KS, RTX 4090,64GB DDR5 7000MHz CL34, 2 + 2 TB NVMe Gen4 x4 - Win11 @ LG OLED42C3 💦 - kyld
Lenovo Legion 5 Pro - 16" | Ryzen 7 5800H | 32GB | RTX 3070 | 1 + 2 TB NVMe | 165Hz | QHD
Xbox Series X - 3 TB intern, Nintendo Switch <- dammsamlare
HTPC - Mac mini M1 | 16 GB | 2 TB SSD, sovrum: i7 2600K 1080 Ti

Permalänk
Medlem

Napoleon. 0/10
Sämsta "storfilmen" jag sett på länge. Kanske någonsin.
Kanske ok bakfyllefilm när man hellre sover än ser på film.

Permalänk
Medlem

Poor Things - 2023
Hade bara sett få få klipp o hintar om den här filmen, men jag var nyfiken på den samtidigt som jag inte alls visste vad jag skulle förvänta mig.
Ganska direkt förstog man att det är en film som inte riktigt är som alla andra. Den är väl lite åt fantsyhållet med vibbar åt filmer av Jean-Pierre Jeunet (Amelié, Delicatessen, The City of Lost Children).
Vill inte ge bort nånting från vad den egentligen handlar om, men jag kan säga att det är en väldigt speciell känslomässig, bild o ljudupplevelse. Emma Stone, Marco Ruffalo o William Dafoe gör väldigt bra insatser o miljöer, kostymer o looken på filmen är även den speciellt artsy men ändå av hög kvalitet. Möjligt att filmen har liite besvär med oklar pacing stundvis, men i det stora hela var det en klart sevärd rulle, en av dom absolut bästa filmerna från 2023!

8 hjärnor av 10 möjliga

Permalänk
Redaktion
Nyhetsredaktör

The Breakfast Club (1985)

En riktigt mysig film dör vi följer en grupp gymnasieelever bestående av helt annorlunda personligheter som visar sig ha mer gemensamt med varandra än de tror. En riktig eloge till manuset! Dialogen var fläckfri och flöt på så himla naturligt. Himla meta också att tonåringar på 80-talet gick runt och bekymrade sig över liknande saker som jag och mina jämnåriga gjorde när vi var tonåringar - hela 30 år senare. Men det borde inte vara så överraskande egentligen. Dock är det fortfarande en high school-drama film och med det följer även några klyschor.

3 av 5 - helt okej!

Permalänk
Medlem

Dune 2

Såg denna filmen den 27/2 på en smygpremiär på IMAX.
Kan inte annat än att säga att detta är en grym biofilm, framförallt på IMAX.

Sånt mäktigt ljud och grymma scener.

Handlingen i sig är väll inte lika mycket i linje med betyget.

Bild/Ljud 10/10
Handling 6/10

Överlag 7,5/10.

Alla som har möjligheten att se den på IMAX bör göra det

Visa signatur

And Jesus said "Come forth and I will grant you eternal life!" I came fifth and won a blender.
| MSI X99A Raider | i7-6850K | 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz | Palit GTX 1080 Super Jetstream | ASUS ROG Swift PG279Q |

Permalänk
Medlem
Skrivet av SunQ:

Dune 2

Såg denna filmen den 27/2 på en smygpremiär på IMAX.
Kan inte annat än att säga att detta är en grym biofilm, framförallt på IMAX.

Sånt mäktigt ljud och grymma scener.

Handlingen i sig är väll inte lika mycket i linje med betyget.

Bild/Ljud 10/10
Handling 6/10

Överlag 7,5/10.

Alla som har möjligheten att se den på IMAX bör göra det

Tipsar om Dune miniserien från 2000 om ni är intresserade av nånting med bättre handling och "ok" specialeffekter:
https://www.imdb.com/title/tt0142032/

Följs lämpligen upp av Children of Dune som kom 3 år senare:
https://www.imdb.com/title/tt0287839/
Bjuder även den på en lite trognare tolkning av böckerna, med en ung James McAvoy som sonen.

Båda dessa bjuder på mer av intrigerna och politiken som ju nästan är hela poängen med böckerna.

Permalänk
Medlem

Poor Things, eller ska jag säga Porr Things? Bra och sevärd. Snyggt foto även om jag störde mig en del på uppenbar CGI ibland. Speciell. En film som hänger kvar ett tag. Tyckte Emma Stone gjorde riktigt bra ifrån sig.

Kanske lite småseg stundtals. En film som inte är för alla.

7/10

Permalänk

Aquaman and the Lost Kingdo 2023 finns på HBO.

Många anser säkert filmen är superbra, den har det de flesta filmer av samma typ har.
Men jag tyckte den var ointressant, till den grad att jag ej såg klart den.
Grundproblemet är att första filmen av en karaktär om hur den kom till är spännande. Sedan blir det bara mer av samma sak.

Permalänk
Medlem

Midsommar av Ari Aster.

Gillar inte skräck, men hört en del om Aster och var nyfiken på estetiken. Också lite av nyfikenheten kring hur Sverige skildras i stora världen.

Så jag satte på den när den dök upp i flödet, tänkte mest kolla lite på hur midsommarfirandet skildrades.

Den skildrar inte särskilt traditionellt firande, jag hade väntat mig lite mer folkmusik och sådant. Men ganska kul ändå, kändes inte läskig utan mer som ett utforskande av tillhörighet. Jag blundade lite vid de blodigaste scenerna, men det var inte alltför mycket.

Sevärd om man tycker det är roligt med en genomtänkt estetik och kan ha lite roligt åt det absurda.

3/5

Permalänk
Medlem

Asteroid City av Wes Anderson

Riktigt tråkig film. Förstår inte storheten med Wes alls? Han kan göra visuellt tilltalande filmer men jag tappar intresset väldigt fort.

Permalänk
Medlem

Kandahar

Gillar Gerard butlers filmer annars, men den här var väl sådär.

Permalänk
Medlem

Dune part one, totalt missat denna film!

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D
Asus TUF 4080
HyperX 32GB DDR5 6000MHz
WD SN850 1TB
Alienware 34" QD-OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av tjobbo:

Dune part one, totalt missat denna film!

Grym film,musiken fotot och känslan är top notch tycker jag,handlingen med.

Permalänk
Medlem

Aquaman 2 och The Marvels.
Dock såg jag inte hela filmerna av dessa, då jag spola rätt mycket. Sämre skit får man leta efter.

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hondaxl:

Grym film,musiken fotot och känslan är top notch tycker jag,handlingen med.

Oja riktigt bra, grymt ljud med Atmos<3

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D
Asus TUF 4080
HyperX 32GB DDR5 6000MHz
WD SN850 1TB
Alienware 34" QD-OLED

Permalänk
Medlem

Avatar Way of the Water. Som del 1, fin att titta på, men inget innehåll.
1/5.

Permalänk
Redaktion
Nyhetsredaktör

John Wick: Chapter 4 (2023)

Det kanske är en kontroversiell åsikt, men jag har aldrig riktigt varit ett stort fan av John Wick-serien. Liksom många tyckte jag att första filmen var rätt bra och väldigt underhållande, men jag kände mig dock aldrig så investerad i handlingen. Andra filmen gillade jag faktiskt mer och tyckte att den hade mer slagkraft i sin story, världsuppbyggnad och den hade en bättre skurk. Tredje och fjärde filmen ser jag lite i samma stuk, de är för långa och försöker göra för mycket och actionscenerna var mer utmattande än underhållande. Fjärde filmen lider av alla tidigare nämnda punkter mest.

Det är inte lika underhållande längre att se John headshotta sin väg genom ytterligare 40 personer utan så mycket som en skråma. Och jag vet inte hur många gånger John blir skjuten (skottsäker kostym jag vet men ändå) faller från en höjd eller blir påkörd av en bil men lyckas ändå klara sig fläckfritt. Filmen tappar greppet på verkligheten med att repetera dessa saker om och om och om igen.

Skurken, är bara en fransk ompaketering av andra filmens skurk, bara utan charmen, den emotionella kopplingen och den generella känslan att han faktiskt är (hör o häpna) ett hot. Men jag ger ändå filmen ett stort plus för just skådespelet. Alla spelade sina roller perfekt och dialogen var välskriven. Trots det är filmen tyvärr det enda en actionfilm aldrig får vara: tråkig.

2 av 5

Permalänk
Medlem
Skrivet av ryeshack:

Avatar Way of the Water. Som del 1, fin att titta på, men inget innehåll.
1/5.

Ren skit tyvärr,mycket sämre en 1a.