Hjälp att få ut data från USB-sticka som inte registreras i Windows

Permalänk
Medlem

Hjälp att få ut data från USB-sticka som inte registreras i Windows

Har problem med att läsa data från en USB-sticka, 8gb minne (Win10).

När jag sätter in USB-stickan i någon USB-port på någon dator jag har, så syns den ingenstans. Windows ger ifrån sig det karaktäristiska systemljudet som Windows gör när en ny enhet anslutits till datorn och (jag antar) kan kommunicera med datorn.

Men USB-stickan tilldelas ingen enhetsbokstav. Den syns inte heller som lagringsenhet i Kontrollpanelen > "Computer management" > Disk management Console. Det dyker inte upp någon dialogruta som säger att USB-stickan är oläsbar och frågar om jag vill formatera den. USB-stickan syns inte heller i BIOS eller i CrystalDiskInfo eller i Diskpart.

Det enda som händer är att systemljudet för ny enhet som anslutits ljuder, och sen efter ca 1 minut så kommer Windows-ljudet som säger att en enhet kopplats bort från systemet. Och efter ytterligare 1-2 minuter så kommer 'anslutit ny enhet'-ljudet igen. Och sådär håller det på.

Det är relativt viktig data som sparats på USB-stickan, så det vore fördelaktigt att kunna dra ut den datan. Men eftersom disken inte registreras i systemet på något sätt så kan man ju inte ange vart datan som man vill göra en ISO av finns.

Jag står lite handfallen i det här. Finns det andra program som skulle kunna se disken på ett djupare plan än operativsystemet kanske kan? Eller på något sätt forcera läget att antingen visa att disken kan vara åtkomlig eller inte alls (totalt felande)?
Vad kan man annars göra för att på något sätt komma åt datan?

Tackar för tips och hjälp

Permalänk

Skulle säga att det är fullt möjligt att stickan är skadad i hårdvaran.

Du kan ju testa linux i valfri variant det kanske kan gå runt problemet.

Men annars är det nog öppna plånboken och börja kasta tusenlappar på ibas som gäller om datan är tillräckligt viktig.

Usb minnen ska inte användast mer än högst tillfällg förvaring som finns uppbackad på iaf 2 andra ställen då de allt som oftast är tillverkade av det billigaste skräpchippen som var för dåligt för att få kallas pålitlig lagring.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows