Senaste klarade spel?

Permalänk
Medlem

Cocoon

https://store.steampowered.com/app/1497440/COCOON/

Spel #1 för 2023 (bättre sent än aldrig..)

Fin atmosfär och trevliga pussel, kunde dock fastna emellanåt så var tvungen att kika på youtube, men det behöver ju inte vara spelets fel :-). Kanske kunde bli lite repetivt ibland kring världsbyten men i det stora hela så väldigt bra spel, rekommenderas.

Recension från IGN (9/10)
https://www.youtube.com/watch?v=YdAkcOgk9kw&ab_channel=IGN

Tycker du om spel som Inside och Limbo så kommer du troligtvis gilla detta med. "Cocoon was directed by Jeppe Carlsen, who previously designed Limbo and Inside."

8 av 10 från mig.

Spelats med tangentbord på pc.
Speltid ca 4-5h

Permalänk
Medlem

Postade först i Alan Wake 2-tråden men inlägget hör lika mycket hemma här förstås.

Alan Wake 2 (PC)

Spelade klart storyn igårkväll. Funderat lite på vad jag tycker om helheten sedan dess, och även lite innan. Ett av årets bästa spel får jag nog säga men tycker orginalet fortfarande är det bättre spelet. Speciellt gameplayet och striderna, ficklamporna och hur de fungerar i strider. Alan Wake 2 gör intressanta saker här, gillar gameplayet betydligt mer än Control, gillar att man nu har ett Remedy Connected Universe och binder ihop deras spel. SCP-liknande FBC var något tematiskt jag gillade och uppskattade också mycket efter att i somras spelat om Control med DLC's denna gång och då AWE förstås.

Toksnygg grafik, mitt 4090 har fått kämpat bra. Ljud, musik och stämning har varit riktigt nice, härlig audiovisuell blandning som sugit fast en vid spelet. Många promenader i skogen med ficklampan, letandes saker. En remake av AW1 med denna motor hade jag verkligen gillat...

Mind Place-konceptet gillar jag skarpt. Påminner om något annat spel men kan inte placera det riktigt, kanske The Evil Within. Hur det används här har jag sett en del klaga på då det avbryter gameplayet men personligen gillade jag detta, även om det blev lite enformigt vid något tillfälle.

Vapenarsenalen och inventoryt gillas då jag är rätt svag för inventory-Tetris. Men gillar mer hur dessa används i AW1 då ficklampan fungerade något annorlunda, samt att man även kunde hitta och plocka på sig kraftigare sådanna. Vapenhanteringen är nog överlag bättre här. Båda bra, vilket nog är det viktigaste.

Storyn gillades även om den blev smått rörig i delar av spelet. Bättre än i Control i mitt tycke. Även om allt SCP-liknande runt om tilltalade extremt mycket där förstås.

Sedan är jag extremt tacksam över att vi tillslut fick en Alan Wake 2. Det har funnits flera tidigare prototyper som inte blev av, men att vi tillslut fick ett som blev så här bra? Gillas! Hoppas på mer framöver.

Nu blir det nog att försöka klämma in AW1 igen.

9/10

Visa signatur

Huvuddator: 7800X3D, 2x16GB G.Skill Flare X5 6000MHz CL30, Asus B650E-F, KFA2 RTX 4090 SG, 6TB NVMe/SATA SSD, 42" LG OLED C3 Evo
Spellaptop: Asus ROG Strix G15, 6800H, 16GB, RTX 3070Ti, 1TB NVMe
Övrigt: Dell XPS 13 modell 9310, Apple Macbook Air M1 8GB samt Samsung Galaxy S7 FE, Steam Deck
Dammsamlare: PS5, Switch och Xbox One X
Folda för Sweclockers! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1348460-faq-kom-igang-...

Permalänk
Medlem

Så där, nu har jag spelat klart!
Watchdog legions + DLC bloodline

Spelet har sina positiva och negativa sidor där de negativa är konstig bilfysik (man tar typ ingen skada med bilen) samt väldigt dum AI. samt att uppgraderingar enbart är via "tech points" och inte EOT (pengar) vilket gjorde att jag aldrig spenderade en EOT i hela spelet!

Det positiva är förbättrade boss fighter, flera följare med olika egenskaper, lite nytänkade pussel

Spelet får en 7.3/10 ihop med DLCn.
DLCn spelar man EFTER tutorial på main spelet, klarar DLC och sedan åter main story.

Tog ca 30h med båda spelen samt lite sidemissions, gör man alla sidemissions får man lägga på 30h+

Visa signatur

Intel i5 12600k OC 5.2GHz | Arctic Freezer II 240 | MSI Pro Z690 A | 2x 16Gb Corsair LPX 3200MHz | Asus Tuf 4070 Ti | Corsair Rm850x V3 | 2x 1Tb Samsung 980 m2 | 7x Noctua A14x25

Permalänk
Medlem

Forspoken (PS5).

Över lag ganska okej. Main storyn och dom förhållandevis få side quests (detours) som fanns var väl spelets starkaste sida. Men efter man var klar med det så kändes det rätt meningslöst att spela vidare. Jag brukar gilla öppen värld spel, men i det här så var sid aktiviteterna väldigt fattiga. Världen är extremt stor, med några få olika aktiviteter som klippts och klistrats så att man i princip gör samma sak om och om igen. Jag orkade bara köra dessa aktiviteter ett tag, sen gav jag upp och ansåg mig klar med spelet. Och då är jag en sån som normalt gillar att utforska och göra så mycket som möjligt i den här typen av spel. Striderna var väl helt okej och dom får ett plus i kanten för katterna.

Permalänk
Medlem

Efter flera år av att egentligen inte spelat igenom några spel eller känt något speciellt för något spel så spelade jag nyligen igenom...

Sniper Elite 4 till PC

Sjukt enkelt spel, inga direkt speciellt story att tala om (lika djup som ett glas vatten ungefär) men likt en riktigt bra actionrulle från 80'talet så känner jag ändå att det var värt varenda minut. Simpelt, tillfredsställande bullet time, kul att leka med smygmekaniken. Kommer garanterat ge Sniper Elite 5 ett försök också efter detta.

Permalänk
Medlem

Nu är iofs trådtiteln "senaste avklarade spel" förvisso men vill ändå ge lite utrymme för de tre spel jag nyligen spelat igenom:

Chants of Sennaar (PC)

I det närmaste ett "peka-klicka" spel där man pusslar fram och lär sig olika (påhittade) språk för att ta sig fram i spelvärlden. Riktigt mysigt och klurigt, speciellt i början och sent under spelets gång för min del.

Lite svårt att ge ett betyg i siffror här men lät något av det ovan intressant så rekommenderas det rätt varmt från min sida. Ett spel jag helt missade när det kom men snappade upp det i Giant Bombs podcast nyligen.

Westerado: Double Barreled (PC)
Westernspel modell simplare, spelade på min Steam Deck då det fungerade fint formatmässigt speciellt sett till grafiken. Skjutmekaniken gillade jag lite extra, ganska fritt hur man spelar. Ganska mycket att göra.

Något som var lite störande var att spelet är låst till 30 FPS vilket för mig som föredrar 90+ FPS ger ett extremt oflyt. Vi snackar ett extremt lättdrivet spel så lite udda med den begränsningen.

7/10 tycker jag inte är helt orimligt.

Och till sist: Dredge (PC)

Hört mycket gott om spelet under året så hade kanske lite för höga förväntningar. Finns mycket att gilla, man börjar enkelt sitt fiskande strax utanför hålan man börjar spelet vid. Man får ganska snart börja med en av mina favoritmekaniker, inventory-Tetris, för att få in fångst och annat krafs man ska transportera. Båten, motorer, fiskeredskap och belysning uppgraderas för att nå längre ut på havet och få in nya fångster. Finns en del sidouppdrag att göra, men också något som jag antar räknas som ett main-uppdrag där man ska leta reda på prylar till en mystisk person.

Spelet känns lite litet i mitt tycke, nu tog det nog runt 15-17 timmar för mig att spela igenom med vädligt hög andel avklarade mål. Mysigt, delvis tack vare spelets tema. Tror jag ska försöka klämma in Zelda: Wind Waker framöver då spelet påminner en del om detta gameplaymässigt.

Sett till helheten så är detta nog en 7/10 med.

Visa signatur

Huvuddator: 7800X3D, 2x16GB G.Skill Flare X5 6000MHz CL30, Asus B650E-F, KFA2 RTX 4090 SG, 6TB NVMe/SATA SSD, 42" LG OLED C3 Evo
Spellaptop: Asus ROG Strix G15, 6800H, 16GB, RTX 3070Ti, 1TB NVMe
Övrigt: Dell XPS 13 modell 9310, Apple Macbook Air M1 8GB samt Samsung Galaxy S7 FE, Steam Deck
Dammsamlare: PS5, Switch och Xbox One X
Folda för Sweclockers! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1348460-faq-kom-igang-...

Permalänk
Medlem

Baldurs Gate 3. Fantastiskt spel.

Visa signatur

För övrigt anser jag att Capitán General borde visa bilder på sina pellets...
Skippy R.I.P. 17/7 2006

Permalänk
Medlem

Alan Wake's American Nightmare. Kul med lite mer Alan Wake. Lite kort, men bra iallafall.

Permalänk
Medlem

Robocop: Rogue City.

Asså, sicket spel! Verkligen inte världens bästa voice acting(Peter Weller som Robocop gjorde ett lysande jobb dock!), lite sådär animationer. och sega side missions.

Men oj, resten gillade jag verkligen. Att bara gå runt och skjuta bad guys är lite charmigt på sitt sätt och att göra det som en av sina favoriter gör det inte sämre(för att inte glömma Auto-9, ljudet är något alldeles extra)
Nej jag hade verkligen grymt kul med detta
8/10

Visa signatur

ROG Strix Z790-E/Intel i7 13700K/Noctua NH-D15 Black/MSI RTX 4080 Suprim X/32GB Corsair vengeance 6200mhz/Lian Li O11 Air Mini/Seasonic Vertex 850/Kringutrustning: Keychron Q2
Alienware AW3423DWF/Klipsch R-41PM/G-Pro X Superlight/Fidelio X2HR

Permalänk
Medlem

Stray - PS5

Blev ett köp för dryga 200kr och absolut inget jag ångrar! Riktigt kul och mysigt äventyr.

Visst, sällan speciellt svårt eller utmanande men inget jag hade förväntat mig heller. Snyggt som attan och fick ibland lite vibbar av Inside och det är minsann inget dåligt betyg!

Permalänk
Medlem

Dave the Diver (PC)

Spelat detta sedan sensommaren. Kom av mig när jag blev sjuk men har nu under december återigen fastnat för spelet och spelat vidare. Var ganska nära slutet så ville pusha och bocka av denna bland mina avklarade spel för året.

Ser ut som ett indie-spel men har storutgivaren Nexon bakom sig. Inget problem för min del men spelet kallas emellanåt för en indie-titel trots allt.
Upplägget i spelet hookar iallafall mig snabbt, dyka och fånga diverse läckerheter under havsytan i ett mystiskt undervattenshål som ändrar sig flera gånger om dagen hur den är uppbyggd. På kvällen tillagas bytet i sushi-haket intill och där är hela spelloopen med diverse utvecklingar och breddande av gameplay på vägen.

Nu var det ett tag sedan jag började men jag har för mig spelet var lite trögt att komma in i då man är extremt begränsad med vad man kan göra inledningsvis. Men allt eftersom man uppgraderar sin utrustning och klarar av diverse (sido)uppdrag så öppnas spelet upp rejält. Jag har nu närmare 70 timmar spelat och är klar med storyn men fortfarande in för att bättra på mitt sushi-utbud och utveckla mina anställda i sushiriet. Jagar de kvarvarande fiskar jag har kvar att fånga samt högsta kvalitetsnivån på dessa. Samt lite andra delar som jag låter vara onämnda men som breddar gameplayloopen när man väl når dit.

Finns verkligen mycket att hämta här! Har mest avnjutit detta på min stationära dator men även en del portabelt. Steam Deck fungerar för mig inte alls då skärmen är för lågupplöst för att göra grafiken läsbar för mig. Men har också spelat spelet portabelt-ish med min Macbook M1 ihop med en PS4-kontroller vilket fungerat fint (betydligt högre upplösning på den skärmen).

En störande sak med spelet, och förmodligen det enda jag inte riktigt gillar, är att utvecklaren envisas med att alltid visa spelets versionsnummer i nedre högra hörnet. Bör tas i åtanke som OLED-spelare möjligen men samtidigt är mycket av UI't i övrigt alltid synligt. Sett till teoretisk inbränningssynpunkt. Men just versionsnumret är så sjukt jävla onödigt. Speciellt efter spelet lämnade Early Access.

Omdömmet då? Är nog en ganska given 9'a för mig. Ganska lätt att fastna, bara ett dyk till för att få tag i den där grejen man behöver till ett uppdrag eller uppgradering av utrustning. Eller jaga något speciellt man behöver få tag i inför någon specialkväll där det ska serveras något väldigt specifikt i sushi-baren. Finns mycket att göra och gilla om man fastnar och hänger med ner i djupet. Helt klart ett av årets bästa spel enligt mitt tycke.

Så 9/10 som sagt. Rekommenderas varmt!

Visa signatur

Huvuddator: 7800X3D, 2x16GB G.Skill Flare X5 6000MHz CL30, Asus B650E-F, KFA2 RTX 4090 SG, 6TB NVMe/SATA SSD, 42" LG OLED C3 Evo
Spellaptop: Asus ROG Strix G15, 6800H, 16GB, RTX 3070Ti, 1TB NVMe
Övrigt: Dell XPS 13 modell 9310, Apple Macbook Air M1 8GB samt Samsung Galaxy S7 FE, Steam Deck
Dammsamlare: PS5, Switch och Xbox One X
Folda för Sweclockers! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1348460-faq-kom-igang-...

Permalänk
Medlem

God of war

Helt okej

Permalänk
Medlem

Assassins Creed Mirage

Helt klart tillbaka till grunderna för Assassins Creed, även om där är lite udda val som att om man ska smyglyssna så måste man hitta en bänk att sitta på.

Största problemet var nog ändå att jag helt saknade någon sympati för huvudkaraktären, när motiveringen för hela spelet är att man typ vill vara en assassin så känns det typ som man frågat nån praktikant. Men kan hoppas att detta är vägen dem fortsätter på med framtida spel även om jag älskade Valhalla också.

Permalänk
Medlem

Seven Enhanced Edition.

Ganska bra, trots en del saker som drar ner helheten en del.

Det finns en del saker med spelet som är riktigt trevliga, som t.ex. den grafiska stilen/designen. Plus ett tema (sci-fi, smyga, assassin m.m.) som man inte ser allt för ofta i den här typen av spel. Det fanns en hel del potential till att det här spelet kunde ha varit riktigt bra. Men tyvärr är det en del grejer som drar ner helhetsintrycket, tycker jag. Kontrollerna är ganska klumpiga och oresponsiva ibland, svårt att se vart man kan ta sig fram i vissa fall o.s.v.

Jag tycker att aktiviteterna i spelet över lag var ganska varierade och kul, men det är inte allt som känns väl genomfört eller riktigt färdigt. Det är en del jank och delar som kändes tunna. Men trots alla bristerna så tycker jag att spelet var helt okej. Är nog värt en 7:a av 10 för egen del.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anders190:

Dave the Diver (PC)

Spelat detta sedan sensommaren. Kom av mig när jag blev sjuk men har nu under december återigen fastnat för spelet och spelat vidare. Var ganska nära slutet så ville pusha och bocka av denna bland mina avklarade spel för året.

Ser ut som ett indie-spel men har storutgivaren Nexon bakom sig. Inget problem för min del men spelet kallas emellanåt för en indie-titel trots allt.
Upplägget i spelet hookar iallafall mig snabbt, dyka och fånga diverse läckerheter under havsytan i ett mystiskt undervattenshål som ändrar sig flera gånger om dagen hur den är uppbyggd. På kvällen tillagas bytet i sushi-haket intill och där är hela spelloopen med diverse utvecklingar och breddande av gameplay på vägen.

Nu var det ett tag sedan jag började men jag har för mig spelet var lite trögt att komma in i då man är extremt begränsad med vad man kan göra inledningsvis. Men allt eftersom man uppgraderar sin utrustning och klarar av diverse (sido)uppdrag så öppnas spelet upp rejält. Jag har nu närmare 70 timmar spelat och är klar med storyn men fortfarande in för att bättra på mitt sushi-utbud och utveckla mina anställda i sushiriet. Jagar de kvarvarande fiskar jag har kvar att fånga samt högsta kvalitetsnivån på dessa. Samt lite andra delar som jag låter vara onämnda men som breddar gameplayloopen när man väl når dit.

Finns verkligen mycket att hämta här! Har mest avnjutit detta på min stationära dator men även en del portabelt. Steam Deck fungerar för mig inte alls då skärmen är för lågupplöst för att göra grafiken läsbar för mig. Men har också spelat spelet portabelt-ish med min Macbook M1 ihop med en PS4-kontroller vilket fungerat fint (betydligt högre upplösning på den skärmen).

En störande sak med spelet, och förmodligen det enda jag inte riktigt gillar, är att utvecklaren envisas med att alltid visa spelets versionsnummer i nedre högra hörnet. Bör tas i åtanke som OLED-spelare möjligen men samtidigt är mycket av UI't i övrigt alltid synligt. Sett till teoretisk inbränningssynpunkt. Men just versionsnumret är så sjukt jävla onödigt. Speciellt efter spelet lämnade Early Access.

Omdömmet då? Är nog en ganska given 9'a för mig. Ganska lätt att fastna, bara ett dyk till för att få tag i den där grejen man behöver till ett uppdrag eller uppgradering av utrustning. Eller jaga något speciellt man behöver få tag i inför någon specialkväll där det ska serveras något väldigt specifikt i sushi-baren. Finns mycket att göra och gilla om man fastnar och hänger med ner i djupet. Helt klart ett av årets bästa spel enligt mitt tycke.

Så 9/10 som sagt. Rekommenderas varmt!

Jag får vänta ett tag till då att dyka ner i det här liret tills de fixat buggen med versionsnumret.

Har spenderat tre dygn nu med fallout 4 vr. Första svängen med oculus Rift drabbades jag av konstanta krascher och buggar men nu många år senare är det stabilt. Tror inte själva liret patchats dock.

Bethesda liren är fantastiska för vr inte mycket att klaga på annat än storleken... I början var man lite frustrerad över att inte dlc:erna ingår men det finns fortfarande mycket att göra

Lite tragiskt så känns det som ett bättre spel än starfield. Nu har starfield bättre fps:ande absolut men för vr så är det bra med klumpigare ai. Åh andra sidan är smygandet helt trasigt i starfield. Fungerar bättre här.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem
Skrivet av oqvist:

Jag får vänta ett tag till då att dyka ner i det här liret tills de fixat buggen med versionsnumret.

Har spenderat tre dygn nu med fallout 4 vr. Första svängen med oculus Rift drabbades jag av konstanta krascher och buggar men nu många år senare är det stabilt. Tror inte själva liret patchats dock.

Bethesda liren är fantastiska för vr inte mycket att klaga på annat än storleken... I början var man lite frustrerad över att inte dlc:erna ingår men det finns fortfarande mycket att göra

Lite tragiskt så känns det som ett bättre spel än starfield. Nu har starfield bättre fps:ande absolut men för vr så är det bra med klumpigare ai. Åh andra sidan är smygandet helt trasigt i starfield. Fungerar bättre här.

Dessvärre kommer de nog aldrig fixa det då utvecklaren ignorerar kritiken mot att versionsnumret alltid är synligt. Finns en lätt omständig fix, spelet uppdateras då och då men inte som i somras då spelet uppdaterades nästan dagligen. Lösningen är att med en hexeditor editera exe-filen för att på så vis få bort versionsnumret.

https://steamcommunity.com/app/1868140/discussions/0/38050274...

Utöver det finns det en till möjligt störande grej med spelet som jag faktiskt inte störde mig så mycket på då versionsnumret är tillräckligt distraherande. Bakgrunden uppdateras i 50 Hz (eller multiplar som 100, 150 osv) vilket gör att den ser lite udda ut när man spelar. Ska vara en Unity-grej enligt vad jag sett men värt att nämna iallafall.

Toppenspel i övrigt.

Vad gäller Fallout 4 VR så hade jag inga direkta problem när spelet kom (Oculus Rift i mitt fall, tror inte jag provat med min Quest 1 ännu) men bara en sån grej som att kunna föra sitt vapen runt ett hörn och skjuta loss från säkerhet minns jag att jag tyckte var riktigt kul bara som grej egentligen. Lite osmidigt gränssnitt och hantering av kontroller men överlag ett givet spel att spela. Håller med om DLC't med. Skyrim VR köpte jag med men har inte mer än startat det en gång, tänkte spela igenom Fallout 4 VR först men sen fastnade jag med något annat och åren har susat förbi.

Förr eller senare skaffar jag eventuellt ett nytt och bättre VR headset så blir att ta tag i dessa då. Rift med sin upplösning begränsade möjligheten att överlag se långt rätt mycket, Quest gör det bättre men sedan dess har det kommit bättre lösningar. Hade jag köpt idag hade jag nog troligen köpt en Quest 3 faktiskt. Men hade behövt motivera kostnaden sett till användning. Blir mest intensivare spelsessioner för mig sen blir det liggandes under ganska lång tid ofta. Speciellt sommaren, för varmt.

Visa signatur

Huvuddator: 7800X3D, 2x16GB G.Skill Flare X5 6000MHz CL30, Asus B650E-F, KFA2 RTX 4090 SG, 6TB NVMe/SATA SSD, 42" LG OLED C3 Evo
Spellaptop: Asus ROG Strix G15, 6800H, 16GB, RTX 3070Ti, 1TB NVMe
Övrigt: Dell XPS 13 modell 9310, Apple Macbook Air M1 8GB samt Samsung Galaxy S7 FE, Steam Deck
Dammsamlare: PS5, Switch och Xbox One X
Folda för Sweclockers! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1348460-faq-kom-igang-...

Permalänk
Medlem

Inte klarat något nytt spel jag inte klarat förut på länge, däremot har jag fastnat djupt i fallout 4 mod träsket och har klarat: The Fens Sheriff's Department - Bleachers 2 som är en gigantisk mod, som ett stort DLC. Även klarat xanders aid men letar efter flera spelvärda moddar.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Inte klarat något nytt spel jag inte klarat förut på länge, däremot har jag fastnat djupt i fallout 4 mod träsket och har klarat: The Fens Sheriff's Department - Bleachers 2 som är en gigantisk mod, som ett stort DLC. Även klarat xanders aid men letar efter flera spelvärda moddar.

Hört mycket bra om Whispering Hills, Grim samt någon mod jag inte minns namnet på eller än mindre lyckas hitta när jag söker (man förföljs hela tiden av något slags monster, man dör om den hinner ikapp eller något sådant).

Har inte spelat dessa själv men tänkte det kanske är värt att tipsa iallafall.

Visa signatur

Huvuddator: 7800X3D, 2x16GB G.Skill Flare X5 6000MHz CL30, Asus B650E-F, KFA2 RTX 4090 SG, 6TB NVMe/SATA SSD, 42" LG OLED C3 Evo
Spellaptop: Asus ROG Strix G15, 6800H, 16GB, RTX 3070Ti, 1TB NVMe
Övrigt: Dell XPS 13 modell 9310, Apple Macbook Air M1 8GB samt Samsung Galaxy S7 FE, Steam Deck
Dammsamlare: PS5, Switch och Xbox One X
Folda för Sweclockers! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1348460-faq-kom-igang-...

Permalänk
Medlem
Skrivet av anders190:

Hört mycket bra om Whispering Hills, Grim samt någon mod jag inte minns namnet på eller än mindre lyckas hitta när jag söker (man förföljs hela tiden av något slags monster, man dör om den hinner ikapp eller något sådant).

Har inte spelat dessa själv men tänkte det kanske är värt att tipsa iallafall.

Ja alla tips är bra dessa ska kollas upp tack!

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Spelade klart main storyn i Opus Magnum under julen, lagom pyssligt Zachtronics-spel. Lite mer relaxed att peka och klicka är de där man måste skriva sin egen kod i fejk-assembler, som Tis-100 och Shenzhen io.

Visa signatur

Data: B650 + 7800X3D + 4080 Super + 64GB (2x32) + 2TB T700 + 850W
Ljud: Cambridge Audio DacMagic + SPL Phonitor 2 + AKG K812
Bild: MSI MAG 274UPF (27" 4K)

Permalänk
Medlem

Senaste kompletterade spel var nog:

- Hogwarts
- Starfield
- Red Matter 2 (på Meta Quest 3 VR)

Permalänk
Medlem
Skrivet av anders190:

The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me (PC)

Fjärde delen i serien och den jag nog gillar minst, möjligen marginellt bättre än Little Hope. Inget dåligt spel men kändes inte så väl utfört speciellt med vad spelet iallafall delvis baseras på. Jag gillade House of Ashes mycket bättre då temat helt enkelt tilltalar mig mer. Och inkluderar jag Supermassives andra liknande spel, The Quarry och Until Dawn så vinner bägge dessa över Dark Pictures-spelen.

Personlig ranking av nämnda Supermassive Games titlar?

1: Until Dawn (PS4)
2: The Quarry (PC)
3: House of Ashes (PC)
4: Man of Medan (PC)
5: Little Hope (PC)
6: The Devil in Me (PC)

Kul att se att det är fler än jag som gillar Supermassives spel.
Until Dawn är fortfarande en av mina bästa spelupplevelser men tycker nog själv att House of Ashes varit den största överraskningen gällande deras spel. Sjukt spännande spel och finalen är en av de mest pulshöjande bitarna jag varit med om i ett spel. Också det enda spelet av alla där första gången jag spelade varenda kotte överlevde tack vare mina val under spelet.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sarato:

Kul att se att det är fler än jag som gillar Supermassives spel.
Until Dawn är fortfarande en av mina bästa spelupplevelser men tycker nog själv att House of Ashes varit den största överraskningen gällande deras spel. Sjukt spännande spel och finalen är en av de mest pulshöjande bitarna jag varit med om i ett spel. Också det enda spelet av alla där första gången jag spelade varenda kotte överlevde tack vare mina val under spelet.

Måste nog säga (eller skriva) samma sak faktiskt! Upplever det lättare att hitta folk som gillade Until Dawn än Dark Pictures titlarna, och många som helt missat The Quarry.

Håller med om House of Ashes med, tror jag spelade igenom den två gånger på raken då jag gillade den så skarpt hur den utvecklades under spelets gång. Mästerverk! Och sug efter mer inom samma spelvärld.

Nu har det gått en del tid sedan jag postade inlägget men idag hade jag nog flyttat upp Devil in Me till plats 4 och resterande hoppat ner ett steg. Lite osäker på hur jag skulle uppleva att Until Dawn åldrats sedan jag spelade det senast, lanserat 2015 och var nog strax efter lanseringen som jag spelade det senast. 3-4 gånger, tog platinum för ovanlighets skull.

Visa signatur

Huvuddator: 7800X3D, 2x16GB G.Skill Flare X5 6000MHz CL30, Asus B650E-F, KFA2 RTX 4090 SG, 6TB NVMe/SATA SSD, 42" LG OLED C3 Evo
Spellaptop: Asus ROG Strix G15, 6800H, 16GB, RTX 3070Ti, 1TB NVMe
Övrigt: Dell XPS 13 modell 9310, Apple Macbook Air M1 8GB samt Samsung Galaxy S7 FE, Steam Deck
Dammsamlare: PS5, Switch och Xbox One X
Folda för Sweclockers! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1348460-faq-kom-igang-...

Permalänk
Medlem

Har betat av ett par spel ganska nyligen men är väl egentligen det senaste som räknas... men likväl!

Absolut senaste: The Final Station (PC)

Sidscrollande spel där man kör ett tåg mellan stationer där man dels förväntas hålla liv i resenärer man plockar upp på de stationer man stannar till vid under spelets gång. På stationerna behöver man främst leta en kod för att få fortsätta vidare. Men också leta proviant i form av mat och medicin men också ammunition samt lore som berättar mer om spelvärlden och varför den är som den är. Och, förstås, slåss mot skumma fiender.

Väldigt kort spel, 6 timmar från början till slut blev det för min del. Lite lätt enformigt så lagom längd på spelet. Storyn lämnar mycket obesvarat, och då spelet släpptes 2016 och ingen uppföljare ännu presenterats så lär de bli obesvarade.
Trevligt gameplay och stämning för övrigt.

8/10

Sedan lite bonusar "kortfattat":

Quake II Remastern (PC)
Spelade Quake II när det var nytt på 90-talet men aldrig spelat igenom spelet. Och med Nightdive-remastern som släpptes i höstas så var det dags. Egentligen så skulle jag spela igenom RTX-remastern men denna hade ju mer innehåll.

Huvudkampanjen var fokus men tog rubbet av bara farten. De två expansionerna som kom på 90-talet hade jag nog lika väl kunnat skippa. Tilltalade mig inte så mycket ärligt talat. Call of the Machine gillades skarpt och rekommenderar en genomspelning av denna. Quake II Nintendo 64-versionen är väldigt kort och kan vara värd att spela då kampanjen skiljer sig. PS1-versionens kampanj ska vara på gång tycker jag mig ha läst, får se om det blir att ta den också framöver.

8/10, önskar dock att jag spelat igenom detta tidigare än nu då gameplayet ärligt talat inte åldrats jättebra. Saknar lite den där underbara känslan som super shotgun har i DOOM II exempelvis. Eller typ alla vapen i Quake 3 Arena, eller Quake för den delen. Lite osäker på om jag uppfattar det fel.
Men mycket av omdömmet blir också pga vad spelet var och fortfarande är, men också kvaliteten i Call of the Machine-expansionen.

Mirrors Edge: Catalyst (PC)
Borde ha spelat tidigare, online-servrarna stängdes tydligen ner i december. Spelet fungerar fortfarande men allt som var online/internet-baserat har inaktiverats. Glöm detta spel om någon tänkt plocka achievements, fungerar inte riktigt längre då det är delvis beroende av spelets nu nedstängda servrar. Annars fungerar det bra.

I stort sett samma gameplay som orginalet men nu open world med diverse sidouppdrag och allt möjligt fippel att göra. Ganska stor del av min speltid (8 timmar) gick nog ärligt talat åt att ta mig från huvuduppdrag till huvuduppdrag i spelet. Allt som ofta i andra sidan av staden, typ oavsett vart jag var. Lite störande då fast travel-punkterna behöver låsas upp via uppdrag man gör, vilket jag inte kände för. Men samtidigt är Parkour-delen rätt trevlig med.

Nu var det längesedan jag spelade orginalet men upplever det som det bättre spelet även om Catalyst inte var dåligt. Olika spel men med story och gameplay någorlunda gemensamt. Värd att spela om man gillade orginalet? Ja skulle jag säga, såvida man inte är allergisk mot open world.

6/10, uppskattade inte spelet jättemycket men trevligt att bocka av denna i min backlog. Ganska tacksam spellängd, mot slutet av spelet var det rätt nära att jag gav upp. Sedan slutar spelet på ett vis som bygger upp mot en uppföljare, men då spelet lanserades 2016 och vi fortfarande inte sett något så är det nog rätt kört där.

Kena: Bridge of Spirits (PC)
Spelet ser helt underbart ut, byn man stöter på hade jag gärna sett användas på andra vis. Men gameplayet och framförallt striderna känns väldigt opolerade och tråkiga i mitt tycke. Eller är det jag som bara tappat smaken kanske. Finns mycket att gilla men helheten fungerar inte riktigt för mig. Ganska kort, 11 timmar totalt för mig och då är det nog säkert iallafall 1 timme när spelet varit igång när jag gjort annat.

Har inte så mycket mer att säga om det. För mig fungerade det inte och blir ett i mitt tycke för lågt 5/10. Väldigt nära att jag gav upp flera gånger men hade spelat lite för långt och spelet var kort att jag ville ge det en seriös chans. Hoppas på mer, speciellt i samma grafiska stil men med annat gameplay från studion.

Dold text
Visa signatur

Huvuddator: 7800X3D, 2x16GB G.Skill Flare X5 6000MHz CL30, Asus B650E-F, KFA2 RTX 4090 SG, 6TB NVMe/SATA SSD, 42" LG OLED C3 Evo
Spellaptop: Asus ROG Strix G15, 6800H, 16GB, RTX 3070Ti, 1TB NVMe
Övrigt: Dell XPS 13 modell 9310, Apple Macbook Air M1 8GB samt Samsung Galaxy S7 FE, Steam Deck
Dammsamlare: PS5, Switch och Xbox One X
Folda för Sweclockers! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1348460-faq-kom-igang-...

Permalänk
Medlem

Senaste utklarade spel för mig är The Last of Us Part 1 för PC . Köpte under vinter-rean på Steam . Körde det runt två gånger , underbart spel och underbar story . Ett spel jag lär återvända till igen inom kort .

Utöver det , Starfield och Hitman 3 . Båda två underbara spel och kan rekommenderas varmt .

Visa signatur

PC Specialist Valeon | AMD Ryzen 9 5900HX 3.3 Ghz | 64 GB DDR4 3200Mhz | 2TB WD Black SN850X NVMe , 2TB Corsair MP400 NVMe , 1 TB | nVidia GeForce RTX 3070 8 GB GDDR6 | 17.3" WQHD IPS 165Hz | Windows 10 Pro 64-Bit |
OnePlus 7T Pro McLaren Limited Ed 6.67" 3K

Permalänk
Medlem

Körde klart Alan Wake 2.
Bra story, bra grafik, ok gameplay men ibland var det lite svart att förstå vart man skulle och vad man skulle göra för att ta sig vidare.
Jag ger spelet ett 3,5/5.

Visa signatur

i9-12900K | Z690 HERO | RTX 3080 | PG279QM 240Hz | 32GB DDR5 | H150i ELITE | PSU 1200W | SN850 2TB | SSD 1TB | HDD 1TB | WIN 11 | Meshify 2 Black | Kringutrustning: Logitech MX Keys | Razer Naga Pro | Razer Nari Ultimate
TV: LG 65" OLED65C8 | PS5 & Pulse 3D Wireless Headset, Series X & Xbox Wireless Headset & Elite Series 2

Permalänk
Medlem

Oof klarade måste vara förra året när jag körde igenom titan fall kampanjerna, utan tvekan dom bästa fps kampanjerna som finns!

Visa signatur

here we go!

Permalänk
Medlem

Måste ta tag i det där jag tappade oförklarligt bort titanfall 2 kampanjen inte för att det någonsin var dåligt

Kört igenom Fallout 4 VR nu. Blev brotherhood slutet bara för att jag ville göra något annorlunda. Blev ju lite mäktigt med deras bossunit i VR. Så här i efterhand rätt skönt dlcerna inte ingår känner mig övermätt på universat. Allt pangande blir tröttsamt elderscrolls passar bättre

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Kanske inte gills, men klarade precis Ion Fury: Aftershock. Fantastiskt trevlig DLC, kan skarp rekommendera om man gillade originalspelet.

Visa signatur

Intel i7 10700KF (Noctua NH-D15) | Asus RADEON RX 7900 XTX TUF | 32 GB DDR4 HyperX Fury | Corsair RM1000X | Fractal Design R3 | Arch Linux, Win11

Permalänk
Medlem

Goldeneye är väl typ det enda spelet jag klarat. Brukar njuta i början och tråkas ut med ökad svårighetsgrad, varvid spelen landar på hyllan.

Å andra sidan bästa spelet som gjorts, så varför inte

Sports Car GT (PC) och Mario 64 vore riktigt kul att någon gång klara.

Visa signatur

i7-3930K @stock | Fortfarande tillräcklig, slänger ut Windows nästa år