Secret Lab Magnus Pro XL

Permalänk
Inaktiv

Secret Lab Magnus Pro XL

Detta e la gamingbordens kung för närvarande, och lär väl förbli så för en bra tid framöver. För de som inte vet, så är Secret Labs ursprungliga Magnus ett gamingskrivbord i svart stål med magnetisk yta täckt av en magnetsk konstläder-matta som accepterar magnetiska tillbehör, och har som fokus att se städad och prydlig ut med organiserad kabeldragning.

Pro-modellen är helt enkelt ännu större (särskilt i XL-utförande), och har ännu bättre kabeldragningsmöjligheter (inkluderat inbyggd elkontakt/strömförsörjning), stöd för ännu fler tillbehör, och kan även justeras elektriskt i höjd inom ett tämligen STORT spann, vilket gör den lämpad för både sittande och stående arbete/spelande. XL-modellen är cirka 80cm djup och 177cm bred inkluderat locket över den bakre kabelrännan. Själva bordsytan är cirkus 67cm djup, så det finns väldigt mycket plats här.

Materialet är huvudsakligen STÅL, med MDF-platta i bordsytan och i locket över kabelrännan. Vikten är nästan 70 kilo utan extra tillbehör, och de dubbla elmotorerna klarar en total last på 120kg (och då får man räkna in själva bordsskivan om ca 36 kilo eller därikring i den summan.)

Färgen är i huvudsak svart*, men inte emo-svart, utan COOL svart! Jojomän, det är skillnad! Jag lovar! *Modifieras i viss utsträckning av vad för matta till bordsytan man väljer; det finns ett otal motiv. Jag valde med flit en av de enklaste varianterna.

Åh, och RGB LED också... Får inte förglömmas (extra tillbehör dock, så den som hatar slipper.)

Skrev av mig i en annan tråd om att min leverans aldrig kom, men si det gjorde den. Och har ägnat hela halva eftermiddan och kvällen åt att sätta ihop allting också.

Står i bruksanvisningen att det tar 18 minuter att läsa bruksanvisningen (vilket man ombedes göra innan man börjar montera), och att monteringen tar 15 minuter. Tjo pyttsan! lol Kanske om man satt ihop 20 bord redan så...

Förvisso går det väl betydligt snabbare om man är två som hjälps åt, som manulen rekommenderar. Dock hade jag bara jag tillhands, så jag fick nöja mig med mig.

Allt** kommer i två stora paket. Eller tja, ett stort paket, och ett JÄTTESTORT paket... Med 190cm på längden och ungefär samma övriga dimensioner som Han Solos karbonit-kista (samma vikt också kan nämnas!) så är det stora paketet klart högre än mina 181cm. 60 kilo står det på boxen att den väger!

**: Inte tillbehören... Bara själva bordet.

Lite (mycke) unboxing:

Man inser inte på bilden boxens faktiska dimensioner, mobilkamerans vidvinkellins krymper den (notera DK64-bananen för storleksjämförelse!), men lådan är fan skitstor i verkligheten alltså.

Ingen Han Solo inuti... Däremot anvisningar, föreskrifter mm. Och mer stötdämpning!

Allt ligger inbäddat i fullkomligt kopiösa mängder packningsmaterial. Omslagskartongen har fyra lager papp med tre lager korrugering imellan. Aldrig sett så tjock/stark kartong förut någonsin... Den är mer som chobham-pansar typ, inte ens de värsta skadorna tog sig igenom alla lager. Notera de feta slagskydden för hörnen, av någon slags syntetgummi. Även profiler av superkomprimerad papp skyddar hörnen (även utmed långsidorna), materialet är nästan lika hårt som trä och flera millimeter tjockt. Man finner även papp i bikakeformation på flera ställen, ett material som är lätt och starkt och skyddar bra (billigt också - IKEA älskar det numera...) Måste vara närmare 20 kilo packmaterial inkl lådan för själva bordsskivan och tillhörande detaljer.

I och för sig är det ju inget egentligt slöseri om det skyddar innehållet från att förstöras under frakten - vilket det gjorde i mitt fall; inte en skråma eller buckla någonstans. Mycket går ju också att återvinna, jag vet dock inte om skumplasten de använder är återanvändbar, men pappen är det ju definitivt, även de där stenhårda papp-profilerna lär väl kunna nyttjas igen, tror inte de är impregnerade med epoxy eller nått sånt. Känns som ren pappersfiber, bara extremt kompakt helt enkelt. Finns också vad som förefaller misstänkt likt neopren i några av de mindre boxarna, det är väl lite mer suspekt ur återanvändningssynpunkt skulle jag tro... Kanske utrymme för bättring där.

Vi gräver oss nedåt...

Kartongen innehåller andra kartonger, där allt är inplastat i plast, och mera plast. Sedan plast runt det också, för säkerhets skull.

Verktygssats, skruvar och fästblock för kabelrännan och skyddslocket över densamma. Blocken är i helgjuten aluminium för övrigt, stadigt och fint! (Min äkta DK64 banan för storleksjämförelse...)

Närbild på de stötdämpande gummibuffertarna. De är rejält tilltagna, ordentligt mycket material i dem som sedan aldrig används mer. Men vafan ska man göra när så tunga grejer ska skickas ända från fjärran östern utan att gå sönder?

Låda nummer två... "Bara" 30 kilo, och större än en fullstor resväska.

Inga ombyten härinne! (Ingen Han Solo heller för den delen...) Däremot ben och fötter av STÅL... Svingedigna grejer som inte går av för hackor.

Och simsalabim, här är en jag förberedde tidigare! (Ljug... Det är samma skrivbord, bara typ två timmar senare bara. lol) Lådan för magnetisk täckmatta framplockad och redo! Notera att detta är skrivbordet på sin lägsta inställning - 65cm höjd.

Mer skyddsplast... (Och banan, såklart...)

Två välpacketerade stålskidor gömmer sig inne i mattrullen. De flankerar ändarna på mattan i färdigmonterat skick.

Subtila detaljer dekorerar allt. Mattans färgkombo är med andra ord "Signature Stealth".

Mattan på plats! Eller, tja - hjälpligt iallafall! Var ett himla meck med att få den rak när hela mattan är magnetisk och "klistrar" sig fast i underlaget, det ska gubarna veta... Ska göra om det igen. Sen, nån gång...

Smågodis-samling! Från V till H, bakre raden, dubbla VESA-armar (EJ fjäderbelastade tyvärr, vilket jag trodde - man måste istället ändra höjd med en insex-skruv nära "armvecket"...), RGB belysning med Thread-stöd (numera kallat Matter) och kompatibel med Nanoleafs app/belysningsprodukter, och en PC-hållare som inte gick att montera (suck! Måste alltid vara något...)

Främre raden: Medföljande sats med magnetiska kabellås (röda) och magnetiska kabelgömmor, och såna där moderna kardborreband som inte är så håriga som de var på 70-talet! lol), samt extra magnetiska kabellås (svarta) och magnetiska kabelgömmor och kardborreband. Därför att...jag vet inte. Tänkte det kanske kommer till användning någongång, på något vis.

Resterande unboxningsbilder för de som är intresserade:

Här är skrivbordet med nedsläckt ljus... Rummet är i själva verket nästan helt svart, bilden blir ljus pga Apples AI-förbättringsteknik, men man ser iallafall färgspelet bra. RGB-listen hamnade fel för övrigt; den ska inte sitta med sladden uppåt sådär. Ska flytta på den sen.

Fett skön känsla i LED-listen för övrigt. Den är bred och väl tilltagen, och tillverkad i något extremt följsamt silikonliknande material. Dock utan att vara klibbigt på något sätt alls, och hålls på plats med magneter såklart. Intressant är att ljusutsläppet sker uteslutande på en sida av listen. De andra sidorna täcks av ett mattsvart lager av samma material listen är gjord av, vilket effektivt dämpar bort ströljus.

Notera de glödande kontrollerna för höjdjustering! Knappsatsen lyses upp när knapplås-omkopplaren längst till höger i knappraden skjuts till höger. Knapparna är kapacitiva - räcker att lägga ett finger på dem. Snitsigt, men de har "tjuvaktiverats" två gånger redan. Hoppas det inte händer för ofta så bordet sänker sig ned i låren... (Nej - benpiporna knäcks inte av 70 kilo stål + datorutrustning; det finns någon slags säkerhetsfunktion som stoppar motorerna om motstånd stöts på. Har inte kollat hur tillförlitlig den funktionen är dock.)

I vilket fall som helst, om de kapacitiva knapparna är överkänsliga så är det ju bara att återaktivera knapplåset. Man får ju inte någon knappglöd i dunklet då förvisso. Jajaja... Dock visar sifferdisplayen alltid bordets höjd så länge strömmen är inkopplad.

Kan nämnas att motordriften är rätt behagligt lågmäld. Man hör, men det är inget ljud som stör på något som helst vis.

...Och här är skrivbordet i sitt absolut HÖGSTA läge... 125cm över golvet. Helt stolligt. Jag (som som sagt är 181cm en bra dag) måste vinkla upp armbågarna ordentligt för att kunna vila armarna på bordet i detta läge. Så det räcker säkert gott och väl till även för Zlatan Ibrahimovic skulle då jag säga (han säger väl dock emot på ren reflex skulle jag tro), och säkert många basketspelare också.

Ingen bild på VESA-armarna pga att jag inte tyckte det var värt det då jag ändå måste demontera dem för att kunna sätta LED-remsan på rätt plats. Och ingen bild på PC-hållaren heller då den som sagt inte kunde monteras, då skruvhålen i snabbfästet inte stämmer överens med skruvhålen på bordets undersida... Är toleransfel på någon tiondels mm eller så, så man kan inte dra i skruvarna. *facepalm*

Kan ju ägna den här sektionen apropå problemet ovan med fästet att orera lite om byggkvalitet osv - generellt är den faktiskt riktigt hög. Inte SUPERhög, och kanske inte riktigt fullt vad man borde få med tanke på hur dyrt det här bordet faktiskt är (betalade dryga 17 papp med frakt för allt som visats här.) Satt lite träfiber-fnassel från MDF-skivan i några av skruvarna på undersidan av bordet, inklusive en skruv specifikt där man teoretiskt skulle kunnat riva upp huden eller fått flisor i skinnet om man hastigt dragit handen över skruven. Liten kvalitetskontrollbrist där kan man tycka. Annars är det mesta generellt väldigt gediget och väl utfört. Kabelrännan är väl den veka punkten, gjord i lite sladdrig millimetertunn stålplåt. I och för sig bär den ingen större last heller, så det gör väl inte direkt nånting i vilket fall som helst...

Har inte hunnit använda bordet något ännu då jag måste få ut mitt gamla datorbord först, har bara provsuttit litegrann och fusklädret känns riktigt skönt mot huden, men har en ganska trist kemisk doft tyvärr nu när det är nytt. Var samma med min Secret Lab Titan XL-stol som stank i veckor då den var ny. Vi får väl se hur den här sköter sig.

Svart, dock... Det är ju den traditionella "gamingfärgen", men dammkänsligt - och jag köpte bordet fullt medveten om detta - men minsta lilla skräp skriker ju på uppmärksamhet och får bordet att se ostädat som fan ut. Tämligen OCD-triggande alltså! Iofs - inte helt fel, om det får mig att städa bättre? Har ju köpt kompressor nu till hemmet också så jag kan blåsa ur PCn och göra den vårfin.

Några frågor? Bara infoga en replik!
(Undanber mig jox typ "öh vaffö köperu sånt dyrt skrivbord/det där kassa märket/etc för..." För att jag vill! Basta.)

Permalänk

Hur fungerar det när det är magneter i tex G Pro Wireless och Wooting 60HE 🤔

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon132576:

Några frågor? Bara infoga en replik!
(Undanber mig jox typ "öh vaffö köperu sånt dyrt skrivbord/det där kassa märket/etc för..." För att jag vill! Basta.)

Känns det gediget? Jag hade ett gigantiskt bord tidigare som var grymt stabilt men bytte till ett bord som hade minne då jag byter position 5-10 gånger om dagen och orkade inte stå och hålla in knappen. Problemet med det nya bordet är att det inte pallar min 49” skärm och lite annat. Hade ett litet träd stående på bordet och då kändes det som bordet knappt orkade upp. Jag stör mig även på att skärmen rör sig ganska mycket om man står och hänger på bordet.

Detta är min setup idag.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av krip77:

Känns det gediget?

Oh ja! Det här bygget är ju stabilt om något får man säga, så tjockt stål som det är i benkonstruktionen och i stommen under bordsskivan.

Motorerna verkar starka och pigga också kan nämnas. Klassade för 20.000 cykler för övrigt, så de lär hålla rätt länge.

Din bild vill för övrigt inte låta sig laddas (är väl iCloud som jäklas, även fast jag nu kör Safari på min Mac. Har inte orkat bygga ihop PC-härket igen än. ) Du kan ju ladda upp bilder till forumet direkt numera - jag kör Google Photos däremot, för det finns en gräns i forumet för hur mycket jox man får lasta in.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon132576:

Oh ja! Det här bygget är ju stabilt om något får man säga, så tjockt stål som det är i benkonstruktionen och i stommen under bordsskivan.

Motorerna verkar starka och pigga också kan nämnas. Klassade för 20.000 cykler för övrigt, så de lär hålla rätt länge.

Din bild vill för övrigt inte låta sig laddas (är väl iCloud som jäklas, även fast jag nu kör Safari på min Mac. Har inte orkat bygga ihop PC-härket igen än. ) Du kan ju ladda upp bilder till forumet direkt numera - jag kör Google Photos däremot, för det finns en gräns i forumet för hur mycket jox man får lasta in.

Såg en recension där dom tyckte den var ranglig men kan ju vara att dom skruvat ihop bordet dåligt.

Märkligt vidvinkel på denna bilden men svårt att få med hela skärmen.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av krip77:

Såg en recension där dom tyckte den var ranglig men kan ju vara att dom skruvat ihop bordet dåligt.

Kan inte uttala mig om dessa personer - mitt bord är gränsande mot sten stabilitetsmässigt. Jag väger en hel del, och får rycka och slita för att få bordet att röra sig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon132576:

Kan inte uttala mig om dessa personer - mitt bord är gränsande mot sten stabilitetsmässigt. Jag väger en hel del, och får rycka och slita för att få bordet att röra sig.

Nu har jag sett ytterligare ett antal tester och i ett test så visade han att bordet var väldigt vingligt i översta läget. Upp till 85cm så var det väldigt stabilt men när man höjde upp det över 100cm så blev det ordentligt vingligt. Han nämnde dock att han hade fått ett bord som var tillverkat väldigt tidigt så han uteslöt inte att det var en produktionsmiss. Är ditt bord lika stabilt vid 120cm som vid 80?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av krip77:

Är ditt bord lika stabilt vid 120cm som vid 80?

Nej, i ärlighetens namn det är det inte, men med tanke på hur teleskopben och hävstångseffekten fungerar är det svårt att föreställa sig hur bordet skulle kunna vara lika stabilt oavsett höjd. Använder det själv vid 73cm höjd.

Provade höja upp det till max, och visst, det vippar en del om man gungar fram och tillbaks på bordsskivan. Dock, om man bara vilar armarna på det som när man arbetar normalt är det inga problem.

Permalänk
Medlem

Hur känns skrivbordet så här dryga halvåret senare?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av fredl:

Hur känns skrivbordet så här dryga halvåret senare?

Tack för frågan!

Jodå, det känns rätt bra. Finish och magnetmattan har stått sig bra, inget synligt slitage, inga bitar har trillat loss, allt funkar fortfarande osv.

Den är ju helvetes tung förvisso - har behövt flytta skrivbordet ett par gånger och det är definitivt ett tvåmansjobb. Såvida man inte är värsta gymknutten är det svårt att få upp bordet helt från golvet när man har prylar staplat ovanpå (datortorn, högtalare, skärm, min macbook, en UPS, diverse tillbehör osv), så man får som släpa det över golvet, eller helt enkelt lyfta av allting. Jag har linoleummattor (och är lat), så jag valde det första alternativet. Har man parkett kanske man gör ett annat val, men då kanske man inte köper ett koreanskt svarthelvetes gamingskrivbord i stål heller, utan nog snarare något danskt i massivt trä eller dylikt. lol

Så summa summarum, jag är rätt nöjd.