Permalänk

Mp4 till avi konverterare

Hej.

Jag har en hårddisk med massor av gamla filmer och serier i olika format och storlek.

Jag vill konvertera filmer/serier till avi eftersom enheten som skall spela upp filmerna är playstation 2 (som jag har för mig efter google skall endast kunna spela upp divx och avi format.

Har googlat och provat en hel del gratisversioner dock har dom olika restriktioner som tex filstorlek (max 50mb) och specifikt xxx till mp4.

Är nybörjare i denna smörja. Helst vill jag ha ett program som konverterar de flesta filmerna/format till både mp4 och avi. Gärna att man kan konverterar flera filmer i följd så jag slipper göra det fil för fil.

Såklart föredras gratisprogram men är villig att betala en slant för mjukvaran.

Tacksam för tips och förslag för att göra mitt liv lättare.

Sitter på windows 10.

Tack så länge 😀

Permalänk

HandBrake tänker jag främst på: https://handbrake.fr/downloads.php

Läs sedan här: https://handbrake.fr/docs/en/1.3.0/advanced/queue.html

Mvh,
WKL.

Visa signatur

<WKL:"En kodrad i taget!";/>

Permalänk
Medlem
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Dock skall valet att göra AVI vara försvunnet sedan en tid tillbaka. Men kan man hitta version 0.9.3 eller tidigare så skall det vara möjligt.

Permalänk
Rekordmedlem

Avi är en container som tex kan innehålla video i divxformat men den kan ha andra format också.
MP4 är modernare och erbjuder bättre bildkvalitet än divx så du borde vara försiktig med hur du kodar om för att inte sänka kvaliten och det är kanske dags att skrota PS2an som mediaspelare för den är mer retrospelkonsol än användbar som mediaspelare för det är den olämplig som.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Bildexpert 📺

Finns nog många ordspråk som passar på den här idén. Gå över ån efter vatten till exempel.

Playstation 2 är 23 år gammal nu. Som skrivet är det retro. Blir en enorm omväg av tid, förmodligen pengar och stor försämring att göra på det sättet.

Ifall syftet är att bara se filmerna borde vilken mediaspelare som helst från senaste tio åren eller så fungera. Räcker förmodligen med att flytta mp4-filerna till en USB-sticka (eller rentav kör in hårddisken direkt) och plugga in en vanlig någorlunda modern TV och spela upp dem direkt därifrån.

Permalänk
Medlem

FFmpeg är bra (om inte GUI är ett absolut krav): https://ffmpeg.org

Dokumentation: https://ffmpeg.org/ffmpeg.html

Permalänk
Medlem

Skaffa en Chromecast med Google TV eller nåt istället. Det är inte värt att sitta och konvertera filmer.

Permalänk
Medlem

Ett gratisprogram som använder FFmpeg med en massa presets (går att lägga in egna), går att köra portable utan att installera.
https://vidcoder.net/

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.

Permalänk
Medlem

Har du en laptop eller dator, varför inte köra Plex Server (gratis program) och bara streama materialet med DLNA ?

Eller det kanske inte går på PS2 ?

Det är inte värt sitta och konvertera en massa filmer, bättre hitta en annan lösning som fungerar. VLC kan t.ex. spela upp saker över DLNA, går att köra på Chromecast också, tror det funkar med DLNA där också.

Permalänk
Bildexpert 📺

Från Wiki-sidan om DLNA: "The group published its first set of guidelines in June 2004.". Så det hann med till PS3:n ett par år senare. PS2:n var redan då en produkt som teknologiskt och andemässigt hörde hemma i 90-talet snarare än 00-talet.

PS2 som mediaspelare är nog en återvändsgränd på alla sätt och vis. Jag förstå om man är ute efter något slags konceptuell idé att kunna använda en PS2 till något den aldrig var tänkt för. Man jag gissar att TS intentioner är att bara titta på mp4-filerna som finns på hårddisken. Där finns det tonvis med betydligt enklare vägar att gå.