Permalänk
Medlem
Skrivet av Networker:

Brukar vara så med "gummibelagda IT-prylar". Även new old stuff, som LGR ofta unboxar i sin kanal, har "gummiytan" blivit kladdig/upplöst till gegga. Sker efter typ 10-15 år. Absolut efter 20. Gummiytan blir "kladdig" efter åren. Bryts väl ner till "dinosaurie-juice" som det var från "början", dvs. olja. Eller "kladd/gegga".

Undviker därför att köpa produkter med "gummerad yta". Om jag alltså tänker äga produkterna längre än kanske fem år eller så. Inget Logitech-problem egentligen, utan ett utbrett bransch-problem.

Du kan torka/gnugga av din mus med T-röd, så försvinner den kladdiga gummiytan. Enbart plasten kvarstår.
Klart inte samma "grej", men du slipper kladdet i alla fall.

Själv har jag bara upplevt det med just Logitechs möss, och ibland redan efter en månad, när musen på jobbet stått oanvänd över semestern. Har även hört andra berätta om samma problem (alltså specifikt Logitech), så jag är iaf inte helt ensam om det.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

Jag är extremt nöjd med mina Logitech-möss och har varit så sedan början. Har testat några andra tillverkare men aldrig känt mig nöjd. Förmodligen även en vanesak. Är ingen spelare och har alltså inget behov av en massa knappar.

Ett önskemål dock, att det krävs mindre kraft att trycka ner rullhjulet och tumknappen (på tex MX Master 2S).

En fråga är: Varför lade man ner tillverkningen av Squeezebox (musikströmmare, för den som inte vet)? En produkt som nu, mer än 10 år senare, fortfarande fyller sin plats. Men, Logitech ska ha ett stort plus i kanten för att det fortfarande finns support och det kommer uppdateringar!

/ B

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bill50x:

Ett önskemål dock, att det krävs mindre kraft att trycka ner rullhjulet och tumknappen (på tex MX Master 2S).

Håller med om detta, varför ska skrollknappen alltid vara så tungklickad?
Personligen använder jag den långt mer än jag använder andra knappar, ev med undantag av vänsterklick. Skulle gärna se att den var lika lätt att klicka med som de andra.

Sen är det ofta svårt att komma på direkta frågor, det mesta går ju att hitta svar kring på nätet. De frågor som ev kunde vara intressanta, kring produkter, är mer vad som kommer osv vilket de ju inte svarar på.
Alternativt rena förslag på förändringar el produkter.

T ex vore det bra med någon bättre styrenhet för användning till HTPC; K400 som finns nu har en rentav värdelös pekplatta med dåliga knappar och inget vidare tangentbord, K830 som var hyfsad verkar inte finnas kvar och inte heller den är riktigt bra.
Finns det några planer på att utöka sortimentet med fler styrenheter som inte kräver ett bord för användning?

Mest intressant för mig personligen, till mitt arbete, skulle vara att få tag på någon bra kontakt hos Logitech. Jag arbetar bl a med att sälja/rekommendera utrustning till företag och när det gäller kringutrustning väljs nästan enbart Logitech.
Har en bra sådan kontakt hos Lenovo kring workstations (du vet vem du är).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Enviro:

Detta är förstås lite tråkigt, jag själv vill veta varför i hela helsike företaget inte får tummen ur och släpper en ny version av DiNovo Edge, men det är som det är.

Dinovo-tgb't var samma teknik som Ultra-X Flat, VI SAKNAR DET!

Visa signatur

Ingenting bara fungerar, det går att gräva i precis alla settings.

Permalänk
Medlem

Fråga när de tänker släppa ett nytt vitt/ljust rubberdome sladdat fullsize mediaknapp-tangentbord utan rgb igen?

Deras senaste i den kategorin är från ~2006.. "internet navigator" y-bf37 även i sig.

Sen kom en baziljon svarta mekaniska variationer.

Permalänk
Medlem

Kommer det någonsin en ny variant på V550?
Dvs en liten trådlös mus som är avsedd att fästa direkt på t.ex ett laptop lock.

Visa signatur

Dator: i5 10600k w/ Scythe Mugen 2 rev.B @ Stock | MSI GeForce RTX 3070 Ti Ventus OC | MSI Tomahawk z490 | Fractal Design Newton R3 600W | HyperX Fury 3200MHz CL16 2x16 GB | Silverstone Fortress FT-02 | Crucial MX100 SSD 256GB | 2TB WD Green | Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dumbullen:

Det där är ju väl dokumenterat vid det här laget och drabbade i princip samtliga tillverkare i olika mån. AFAIK så har brytarna uppdaterats sen nåt år tillbaka för att vara tåligare (dock inte immuna) men kikar man r/mousereview så har det blivit en stor förbättring. Nya g502x med optiska brytare borde vara helt immun mot iallafall det specifika problemet.

https://youtu.be/v5BhECVlKJA

Skumt bara att den helt plötsligt började bete sig korrekt och har sedan gjort det i flera år.

Visa signatur

Dator: Lian Li O11 Dynamic, R9 5900X, MSI X570 ACE, Corsair H150i Pro, G.Skill TridentZ@3733MhzCL16, ASUS RTX 3090 TUF OC, Firecuda 530 2TB, 990 Pro 2TB, Corsair RM850x.
Skärm: LG OLED 42C2

Permalänk
Medlem

Jag har en Logitech mus M720 som går ner i något slags sömn-läge inom ett par tre sekunder. Då funkar inte scroll-hjulet längre, utan man är tvungen att röra musen några millimeter innan man kan scrolla igen. Jag vet att många tagit upp det här i support-forum etc, men ingen på Logitech verkar bry sig.

Min fråga då är, har ni några som helst argument för att jag någonsin mer skulle köpa en Logitech-produkt med tanke på att ni dels gjort så här otroligt dålig firmware till er produkt, och dels inte lyssnar på användarna och erbjuder en fix av något slag?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ase:

saknar g9 musen de nya mössen känns för lätta & för rappliga köpte en g9000 inte lika skön & som andra skrivit fjärrkontroller igen

Ja, bring back mössen G9x

Visa signatur

ASUS TUF Z390-PRO GAMING, Intel Core i7-9700K, Noctua NH-D15, 4x8GB Corsair PC4-24000, Palit RTX 3080 GamingPro 10GB, 1.1TB SSD + 4TB HDD, X-Fi Titanium HD, Corsair RM1000i, Fractal Design R4

Permalänk
Medlem
Skrivet av Markusas:

Skumt bara att den helt plötsligt började bete sig korrekt och har sedan gjort det i flera år.

Det kan räcka med rengöring av brytaren i en del fall, så kanske det bara var lite damm som tillfälligt satt där.
Isopropanol och tryckluft är bra verktyg.

Permalänk
Medlem

Vad är eran filosofi kring musmattor? Vad är en musmattas viktigaste egenskap enligt er och hur gör ni det så bra som möjligt utan att det ska kosta skjortan?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

USB C unifying adapter when

Visa signatur

Xeon E5450@3.2ghz
9800GTX+

Permalänk
Medlem

När släpper ni det bästa tangentbordet som finns!?

Jag talar så klart om k280e i TKL utförande och några grams mer lättryckta knappar med antighosting och nkeyrollover eller vad det nu heter.

Gissar att det borde heta G280e.

(Ett MX keys TKL med sladd kunde ju funka i värsta fall men jag tycker k280 är mer kvallitet, konstigt med tanke på att det kostar 1/5)

Visa signatur

| Ryzen 5500 | RTX3060 | HTC Vive | Steam deck/Gabe gear |

Permalänk
Medlem

Har logitech planer på en uppdaterad G Pro X Superlight inom snar framtid?

Alternativt några andra modeller och ifall de kommer att bli som ”Superlight”, typ som g305 eller g303 osv

Kanske lite lättare? Nya brytare?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Toarulle:

Jag undrar om de tänker sig något mer inom ergonomiska möss, något som inte är en vertikal mus men som trots det tillåter en bättre vinkel på handleden. Lite som Microsoft sculpt musen. När det börjar gå trögt i lederna finns det inte så mycket att välja på förutom vertikala.

Kan rekommendera att kolla på MX Ergo, som jag själv kört i ett antal år nu. Klart bättre enligt mig än vanliga track balls och inte riktigt lika "klumpig" som många vertikala möss är (åtminstone för mig), känns lite som man har en ölflaska i hallen

Permalänk
Medlem

+1 om y no uppföljare till G600, den enda MMO musen på marknaden som håller måttet, men finns gott om utrymme för förbbättringar ändock med tanke på dess ålder

Skrivet av D.:

Håller med om detta, varför ska skrollknappen alltid vara så tungklickad?

Nu är ju inte jag Logitech men svaret är ganska klart "så man inte klickar oavsiktligen när man använder hjulet som faktiskt scrollhjul"

Visa signatur

Post-and-run foruming
GeForce GTX 1070 ;~; Intel 4790k ;~; ASUS Z97M-PLUS ;~; Cooler Master Hyper 212 EVO ;~; ADATA 16GB 1600MHz RAM ;~; 840 EVO 500GB + 1TB WD Blue + 4TB WD Green ;~; Seasonic Platinum 660w ;~; Fractal Design Define Mini ;~; G910 "Orion Spark" ;~; U2415 x2 ;~;

Permalänk
Medlem
Skrivet av TheSlicker:

Nu är ju inte jag Logitech men svaret är ganska klart "så man inte klickar oavsiktligen när man använder hjulet som faktiskt scrollhjul"

Det må vara, men då måste man skrolla rätt kraftigt.
Däremot om musen även har sidoskroll finns risken för att man gör det istället el samtidigt som man klickar på det.
Som G502 (oavsett variant) verkar rätt ok, frånsett att den har sidoskroll som gör hjulet mindre stadigt.

Permalänk

Varför har era möss/tangentbord som annars håller så förbaskat bra kvalite så otroligt värdelösa brytare? Senaste 2 mössen och senaste tangentbordet har samtliga fått problem med brytare som antingen dubbelklickar eller inte registrerar alls.

Permalänk
Medlem

Lightspeed med usb-c

Skrivet av bacardi_avt:

men det är ju USB-C på de nyare mössen!

Nje.
När kommer lightspeed dongle med usb-c?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yatagarasu:

@Enviro Har ett gäng frågor till Logitech:
[ul]
[li]Finns det några planer på att släppa något mer plånboksvänligt alternativ till G915 Lighspeed?[/li]

Kolla in G715. om du kan leva med ett TKL så verkar det vara ett alternativ. Hade satsat på ett sådant om jag inte redan hade ett G815 Sen har du ju G613...

Permalänk

Fråga 1/2: När kommer sidoskrolls inställningar i logitech options för MX-master?

Fråga 2/2: Kommer det någonsin komma en till G600? Kanske en trådlös version?

Visa signatur

Ryzen 5 3600X. 32GB Ram. Gtx 1070.

Permalänk
Medlem

När skall Logitech göra så att man faktiskt kan köpa reservdelar till Logitech G Pro X Superlight.
Jag behövde nya pads på undersidan av musen, blev hänvisad till Amazon. Jag vill ha de som är original inte några tredjepartstillverkade som förändrar friktionen som jag vant mig vid, jag är nog inte den enda.

Tittar man föregångaren G Pro Wireless så finns massa reservdelar till denna.

Visa signatur

10900K @ 5.3GHz || Asus Maximus XII Hero || Custom Loop || EK-CoolStream RAD XE 360 + Alphacool Nexxos XT45 || EK Quantum Velocity CPU Block || EK FLT 360 D5 || Asus Strix RTX 3090 OC || 32GB g.skill Trident-Z CL16 @ 4000MHz || 1TB Samsung 970 EVO Plus - 1TB WD SN750 || Phanteks Enthoo Pro 2 || Seasonic Prime TX 1000W || Asus PG27VQ ||

Permalänk
Testpilot
Skrivet av cheesen:

Kolla in G715. om du kan leva med ett TKL så verkar det vara ett alternativ. Hade satsat på ett sådant om jag inte redan hade ett G815 Sen har du ju G613...

Tyvärr inte samma sak, helt andra tangenter, design o.s.v.

Har dessutom ett G613 som agerar skrivplatta i soffan, dög inte att ha som primär bräda vid skrivbordet tack vare de otroligt hemska brytarna ihop med såsig stabilisering, något Logitech verkligen envisas med att använda..

Vill ha något i stil med Corsair K100 Air (närmaste Logitech har är G915), fast som inte kostar en femtedel av CSN-betalningen

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | Leobog Hi75 | Deathadder V2 Pro >

Permalänk

Är det inte meningen att Logitech ska svara på frågorna? 🤔

Permalänk
Redaktion
Redaktionschef
Skrivet av StuntmanMike:

Är det inte meningen att Logitech ska svara på frågorna? 🤔

Poängem var att ställa frågorna till Logitech i samband med veckans event, men planerna blev ändrade. Intervjun fokuserade mer på G Cloud, så vi använde tiden för att prata mer om den.

Men jag försöker leta fram ett annat tillfälle och medium att ställa frågorna till Logitech.