Helgsnack: Erfarenhet av begagnathandel?

Permalänk
Medlem

Haft bäst erfarenhet av Tradera då det är ganska automatiserat och lätt att hitta bra säljare visa omdöme, dock varit med om någon som budade hem ett grafikkort för att sedan komma till insikten att de hade budat över sin egen budget och gärna ville dra sig ur affären utan att få negativt omdöme..

Många smidiga affärer via Facebook Marketplace, dock även störst andel ufon att ha och göra med; Folk som slutar svara utan anledning (troligen sålt på annat håll), folk som tar en affär som kan vara gjord på 10 minuter och drar ut den över två veckor genom sega svar och bäst av allt: Folk som säljer någonting till sitt eget pris (inget som helst prut) och sedan kommer tillbaks månader senare och menar att varorna var värda mer än jag betalade(?). Men som sagt, minst lika många smidiga affärer med vettiga människor där.

Blocket är ganska bökigt för mindre affärer då samhällsgruppen av människor som inte har mailkonto år [nuvarande år] bestämde sig för att börja köpa och sälja där med "lånad mail". Även mängder av människor som tror att 2000kr egentligen betyder 450kr. Sorterar man bort dessa två grupper så fungerar Blocket helt ok om än på ett sätt som känns mer tidigt 2000-tal än konkurrenterna.

Ebay är tveklöst bäst. Aldrig haft problem bortsett från när en Tysk säljare skickade via en kurir vars paket hanterades av Postnord i Sverige men vars ordernummer inte var kompatibla med Postnords system så det knappt gick att hämta ut, tror dock att det mer hade att göra med att jag själv stötte på någonting nytt så hade det hänt igen hade man ju vetat hur det skulle hanteras.

Visa signatur

Define XL R2 || CM Silent Pro M1000 || Asus Z490-F || Intel i9 10900k || Noctua NH-D15 || RTX 2080 || 64GB DDR4 || 1TB 970 Evo Plus M.2 + 1.5TB SSD + 2TB HDD || Win10 Pro

Permalänk
Medlem

Köpt en hel del bildelar som är lite udda och några Nintendo DS på Tradera och har bara bra erfarenheter där då det inte handlar om stora summor.
Handlat lite saker på blocket men alltid så man kan hämta och göra affären IRL.
Handlat en hel del stereogrejer beg också på Hifitorget där det känns som mer seriösa är.

Överlag så försöker jag ha regeln att handla saker som har garanti, kvitto och originalförpackningom när det handlar om dyrare saker. Sen kollar jag bara så produkten inte har någon yttre påverkan för att känna mig hyffsat trygg med att garantin ska vara giltig.

Datorgrejer är det jag nog köpt minst beg av och oftast återanvänds mina gamla grejer inom familjen eller till något annat projekt.

Sälja är jag generellt dålig på för jag orkar inte med dryga människor. Men de gånger jag sålt så har grejerna alltid varit i mycket fint skick med allt nerpackat som det va från början till vettiga priser. Brukar inte bli något direkt prut och jag har sålt till folk som blivit nöjda när det känns som de köpt något nytt.

Permalänk
Medlem

När jag tänker efter så är det nog bara jag som har strulat, men det är för att jag inte tänkt tillräckligt.
Skulle sälja gammal telefon som visade sig vara operatörslåst när de kom och skulle köpa den.
När jag köpte min första bil så hade jag inte alla pengar redo på kortkontot. Trodde inte det skulle gå att göra så stor överföring och tog även för givet att banken var öppen. Men det löste sig.

Skrivet av TotalF:

I slutet av 2000-talet fick vi en hörnsoffa i grönt skinn av morsan och hennes gubbe. Den hamnade i ett rum vi inte använde och glömdes bort. Hade en period med mkt jobb och så en dag kom jag hem och av en slump råkade jag se att soffan var... borta....

Frugan kom glatt och sa att hon lagt ut den på blocket för 2k och inom loppet av dagen kom två killar o hämtade den.

Jag till frugan "Den var mindre än ett år gammal och kostade 70ish k i nypris..."

Men utöver egen felvärdering inom hushållet så har det sällan vart oöverskådliga problem med begagnatköp och sälj.

Skaffade du ny fruga efter det?

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem

Har nästan bara positiva erfarenheter av att både köpa och sälja här och på andra ställen. Råkade dock tabba mig här nyligen där det både tog evigheter tills jag fick iväg produkten samt att den skadades av att jag hade hjärnsläpp när jag "packade" det 😅 bortsett från det är det typ alltid kalas att köpa och sälja begagnat!

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem

Köpt och sålt mängder av begagnad elektronik och datorkomponenter, väldigt sällan med problem.

Permalänk
Medlem

Köper och säljer på Tradera och Blocket. Det har varit mer eller mindre smidigt, men några pengar har jag aldrig blivit av med och allt jag har köpt har fungerat.

Har sålt en del elektronik på Blocket, senast grafikkort och spelkonsoler, och jag klandrar inte den som inte mäktar med besväret. Det första som ska ske är ju anstormningen av alla som frestar med snabbt köp för halva priset. De är fattiga studenter, långtidssjuka, presentköpare till stackars småsyskon eller lider andra omständigheter och skit som gör att de måste akutpruta. Därefter kommer folk som knappt kan formulera en mening, allra minst på svenska, så det blir på någon trasig engelska och vill helst mötas ute i skogen vid fullmåne.

Det slutar oftast med att det dröjer en vecka eller två, och sen gör jag en smärtfri affär med småbarnspappan Lennart som får pruta en hundralapp eller två bara för att han är trevlig. Jag känner att det nästan alltid är värt att vänta på köpare som honom.

Visa signatur

RTX 4080 Super | Ryzen 5800X3D | B550 | 32GB 3600 MHz | 1000W | W.11

Permalänk
Inaktiv

Säljer ofta men undviker själv att köpa begagnat.

Har goda erfarenheter av sweclockers marknad men tyvärr inget jag kan använda längre i och med bankid kraven ni införde

Permalänk
Inaktiv

avskyr det mesta var det gäller blocket tradera och andra marknadsplatser både vad det gäller köp och sälj. Kan räkna på mina fem fingrar det jag köpt beggat de senaste 30åren och sålt existerar inte, här i hushållet ger vi bort allt som kan användas till andras barn, vänner el till erickshjälpen. Och det är allt från kläder, skidor, hjälmar, cycklar, elektronik, kameror, mobiltelefoner, möbler, tv osv osv osv

Permalänk
Bildexpert

Då jag har samlat på spel och film sedan stenåldern har Tradera alltid varit smidigast för köp samt sälj. Av ca 1000 affärer har jag endast haft problem fyra gånger. Har även köpt mycket elektronik på Tradden som alltid varit klanderfritt vad jag vet. Folk har vett och beter sig civiliserat där helt enkelt.

De få gångerna jag har försökt sälja något på Blocket möter jag en helt annan mentalitet hos spekulanter. Skambud och fix idéer till absurdum. Lyckas du nå ut till rätt köpare så visst, då kan du göra snabba pengar men i överlag är det en enda huvudvärk.

Permalänk
Medlem
Skrivet av str8forthakill:

Blocket för allt utom bilar är ren skit imo. Försökte sälja ett 280x160 bastant skrivbord med elmotor, riktigt lyx-skrivbord man hittar på påkostade kontor, bara skivan väger ca 60 kilo, för ca 2500:- . Nypris över 20 000:-.

Fick "bud" på runt 50:- och de hämtar. En erbjöd sig hela att jag betalar honom 800:- så hämtar han. En hon ville att jag skulle skicka skrivbordet med ett bud på 150:-, självklart inkluderade 150:- fraktpriset.

På blocket finns bedragare och bilar. Sweclockers för allt annat.

hade en härom dagen vill skicka en fedex brevbärare hade ett akvarium på 450 liters til salu. Tänkte stackars brevbärare bära ett akvarium som är på 450 liters det väger över 40 kg.. Skrattade när läste det men förstod det bedragare tog bort han och anmälde han. Facebook finns där också bedragare.

Permalänk
Medlem

Jag gillar att köpa nytt, oftast inget stök och man fpr det man förväntar sig.
Hobbyrelaterade saker köper jag ibland begagnat, men då enbart från specifika forum eller FB-grupper. Har ändå hänt att man fått en kantstött eller misskött produkt, men det var många år sedan jag åkte på en riktig blåsning.

Säljer av prylar någon gång om året och likaså då via specifika forum/grupper.
Om något skulle gå extremt segt att bli av med då kan det åka upp på Marketplace eller Blocket, men då vet jag med mig att jag kommer få sjukt mycket ”brevvänner” och skambud.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ELF:

Skaffade du ny fruga efter det?

Underskatta aldrig värdet av att kunna plocka fram en bra "Kommer du ihåg när du..."

Visa signatur

Ryzen 7 7800x3d | MSI 650 Tomahawk Wifi | Corsair Vengeance RGB 2 × 16 GB 6000 MHz | GWD GeForce RTX 4090 Phantom GS | 3x SSD 256+512+512GB | ASUS TUF Gaming 1000W Gold | Corsair 7000D Airflow | Samsung Neo G9 240Hz HDR/LG 27GN950 4k 140Hz | Oculus Quest 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon201296:

Säljer ofta men undviker själv att köpa begagnat.

Har goda erfarenheter av sweclockers marknad men tyvärr inget jag kan använda längre i och med bankid kraven ni införde

Vad är det för fel med BankId?
Klockrent sätt att minimera risken för tröttmössor.
Bästa beslut på länge anser jag 👍🏻

Permalänk
Medlem

Den har blivit sämre med åren om ni frågar mig då folk har svårare att lita på andra, själv har jag klarat mig från att bli scammad på större summor men de senare åren när jag sålt har det varit köpare vid flertals tillfällen som förväntar sig produkter i nyskick med garantier likt i butik... för 1/3 av nypriset.

Sen har vi Tradera där jag lyckats få sålt saker för mer än vad det kostar nytt då folk budar som galningar.

Jag har bestämt mig för att efter jag har lyckats sälja av allt jag har liggandes i lådorna här hemma så kommer jag sluta konsumera som förr och bara köpa när saker är obrukbara / trasiga.

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.

Permalänk
Quizmästare Gävle 2022

Köper och säljer ibland lite prylar här på sweclockers. Använder blocket för annat som inte passar in här. Hifiprylar brukar gå åt på hifitorget. Tradera tycker jag är smidigt för konsol/datorkomponenter Så blandar lite..

Det går liksom inte att slänga allt…

Generellt så måsta jag säga att jag har mestadels positiva erfarenheter. Man märker ju ganska fort om man har att göra med en rövhatt eller bara någon som bara söker vänner och avfärdar dom då ganska fort. Sedan jag flyttade till Stockholm så har det blivit betydligt enklare att handla med beggade prylar. Fler köpare/säljaresäljare som man kan trätta face to face helt enkelt.

Har aldrig blivit blåst eller blåst någon vad jag vet. Har jag sålt något som inte varit som förväntat så har jag altid erbjudit mig att fixa till felet eller backa köpet. Det hör till ovanligheterna dock. Har hänt ett fåtal gånger under 20 års tid! Något som förvånar mig ibland att hur triggerhappy endel är på att swisha hela beloppet i förskott! Samtidigt så är det lite skönt att inte alla går runt och förväntar sig att alla andra är ute efter att blåsa folk på pengar!

Träffat många trevliga swec-medlemmar på detta sätt!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Köpte ett par ram-minnen av en här på forumet en gång. Dom kom i ett vadderat postnord-kuvert, ingen ESD-påse eller så utan bara instoppade i kuvertet och skickade till mig. Dom funkade men fick en del skumma blåskärmar lite då och då. Lessnade och köpte nya ram-minnen och då försvann problemen. Sålde minnena som defekta här på forumet för lite och ingenting till nån snubbe som ville testa dom. Berättade hela storyn om dom för honom men han sa att det var lugnt ändå eftersom dom var så billiga.

Blev blåst på en uppsättning fälgar och däck på blocket också. Hade som tur var bara betalat för frakten så gick bara back drygt en tusenlapp. Polisanmälde och utredaren sa att han kände till den där killen väl och att han är ett jävla rövhål och det är inte första gången han håller på och lurar folk. Trots att det fanns massor med bevis till min fördel så lades utredningen ner. Lite besviken över det faktiskt.

Annars bortsett från dessa två händelser så har det gått bra. Köper/säljer en hel del begagnat. Senaste köpet var ett par Polyver vinterstövlar. Halva nypriset, rätt storlek, såg knappt använda ut, och säljaren bodde ungefär en kilometer bort bara. Köpet innan det var en MiniDSP SHD ljudprocessor från Storbritannien. Inte hunnit få hem den ännu för det tar tydligen en jäkla tid att skicka saker från Shetlandsöarna men den kom till Sverige i fredags så jag borde få den om några dagar. Var lite skeptisk först men eftersom säljaren bodde på Shetlandsöarna där jag har en hel del kontakter så frågade jag runt lite innan. Typ ifall personen existerar, vad det är för typ av person, osv. Flera av mina vänner på öarna känner till säljaren och kunde säga att det är en vettig person. Gjorde en banköverföring på lite drygt 9000kr till honom och sen var det bara att hoppas på det bästa. Får väl se till veckan ifall det är en ljudprocessor eller en tegelsten som jag får hem.

Visa signatur

O2+ODAC - Denon AH-D2000
MiniDSP SHD - Emotiva UPA1 - Had Oy högtalare

Permalänk
Medlem

Sajter jag säljer på;

* Tradera (allt möjligt förutom möbler)

Sajter jag köper från/via;

* Tradera (böcker och samlarprylar främst)
* Bokbörsen (böcker)
* Blocket (främst fordon)

Det där med sälj går i perioder. Jag säljer inget så fort jag har något över, jag lägger ut tre till fem grejer på en gång - alltid till högstbjudande. Visst det händer att jag får sålt för underpris (något jag räknat med att få en femhundring för kanske jag får tvåhundra för) - men eftersom jag inte har behov av det jag säljer av olika anledningar så är ett sälj alltid ett lyckat sälj - jag har åtminstone blivit av med det.

Möbler och inredning;
Försöker kränga på familj/vänner/vänners vänner eventuella möbler och inredning - får jag inte sålt eller bortskänkt så lämnar jag in det på Erikshjälpen.

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Quizmästare Gävle 2022
Skrivet av Kalium:

Köpte ett par ram-minnen av en här på forumet en gång. Dom kom i ett vadderat postnord-kuvert, ingen ESD-påse eller så utan bara instoppade i kuvertet och skickade till mig. Dom funkade men fick en del skumma blåskärmar lite då och då. Lessnade och köpte nya ram-minnen och då försvann problemen. Sålde minnena som defekta här på forumet för lite och ingenting till nån snubbe som ville testa dom. Berättade hela storyn om dom för honom men han sa att det var lugnt ändå eftersom dom var så billiga.

Blev blåst på en uppsättning fälgar och däck på blocket också. Hade som tur var bara betalat för frakten så gick bara back drygt en tusenlapp. Polisanmälde och utredaren sa att han kände till den där killen väl och att han är ett jävla rövhål och det är inte första gången han håller på och lurar folk. Trots att det fanns massor med bevis till min fördel så lades utredningen ner. Lite besviken över det faktiskt.

Annars bortsett från dessa två händelser så har det gått bra. Köper/säljer en hel del begagnat. Senaste köpet var ett par Polyver vinterstövlar. Halva nypriset, rätt storlek, såg knappt använda ut, och säljaren bodde ungefär en kilometer bort bara. Köpet innan det var en MiniDSP SHD ljudprocessor från Storbritannien. Inte hunnit få hem den ännu för det tar tydligen en jäkla tid att skicka saker från Shetlandsöarna men den kom till Sverige i fredags så jag borde få den om några dagar. Var lite skeptisk först men eftersom säljaren bodde på Shetlandsöarna där jag har en hel del kontakter så frågade jag runt lite innan. Typ ifall personen existerar, vad det är för typ av person, osv. Flera av mina vänner på öarna känner till säljaren och kunde säga att det är en vettig person. Gjorde en banköverföring på lite drygt 9000kr till honom och sen var det bara att hoppas på det bästa. Får väl se till veckan ifall det är en ljudprocessor eller en tegelsten som jag får hem.

Lite ot men..
Gissar att det är varianten av SHDn med DAC inbyggd du köpt? Jag slog till på varianten utan DAC och det är en riktigt fräck liten pryl! Kan göra underverk om man använder den rätt.

Känns som ett lite risky köp du gett dig in på med tanke på att du inte sparar sååå himla många pengar men jag hoppas det går väl för dig. 9000 för den med DAC beggad är nog rätt pris men som sagt risken att det blir noll finns där..

Visa signatur
Permalänk

Har både köpt o sålt begagnat hela livet, jag är 50+ nu, och bara blivit blåst 1 gång, och med facit i hand var det min egen girighet som låg bakom att det gick vägen för den som blåste mig, (läxa lärd)

När jag bodde utanför Sverige använde jag mig av ebay mest, här i Sverige gillar jag Tradera bäst och blocket minst, förutom då det gäller bilar, då vinner blocket.

Jag antar att 95% av folk i allmänhet är ärliga och reko personer, precis som jag, och det är troligtvis mest dem jag haft att göra med genom livet och därför heller i princip aldrig haft problem med att både köpa o sälja begagnade artiklar. Talar alltid varmt om att handla begagnat av flera olika anledningar, och kommer säkert fortsätta med det tills jag själv blir begagnad

Visa signatur

Får får får? Nej! Får får Lamm.

Permalänk

Har stor egen erfarenhet och har näthandlat beggat sedan före blocket (hette det qbasar??)
Alltid halvångest när jag säljer eller köper via nätet.

På senare år upplever jag ett skifte i hur man beter sig. Min känsla är att de skrikiga barnen i multiplayerspelen har blivit äldre men beteendet kvarstår.

Man har budat på fel grej. Man har budat över budget. Jag som säljare har gjort något fel osv.

Sådant beteende fanns inte förr i lika hög grad.

Ett annat otyg är alla experter som ska kommentera ens annonser. Ofta inte alls intresserade av det som säljs.

Man har fel pris. Det går att köpa liknande från Kina för halva priset osv. Ingen konstruktiv kritik, mestadels attack.

Trots allt ovan har jag en Traderahistorik med ett väldigt stort antal unika affärer och betygsmedel på nära 5.
Betyg används alltid felaktigt. Finns inget bra system med betyg.
Man ger alltid toppbetyg för att inte riskera att själv få dåligt betyg. Om någon varit långsam med exvis frakt så kan man få nån tiondel lägre än 5 så betygen 1-3,5 kan i praktiken tas bort.

Permalänk
Medlem

Ebay: Köpt ca 150-200 saker, aldrig sålt. Inga problem, förutom import senaste åren. Står att det inte ska tillkomma avgifter då man betalt moms, men det verkar inte kommuniceras till säljaren, som måste veta hur man ska skicka på rätt sätt.

Tradera: köpt ca 10 saker, sålt nån enstaka. Inga problem ännu.

Blocket: köpt flera fordon, möbler. Även sålt flera fordon, instrument och annat. På blocket är allt köpt/sålt på plats, har mest varit enstaka försäljare som försöker bortförklara tydliga fel:
Mc med fel färg på enasidan och stor spricka i plasten på andra, frågar om sprickan och får svaret: köldspricka för att den stog ute i vintras... Det är uppenbart att du vurpat med hojjen och bara lyckats hitta plast till ena sidan.
Bil med högt tickande ljud från motorn (bensin), oljefilter täckt med olja och lås bak är borta. Frågar först när olja och filter senast byttes, och vad som hänt bak: Det är bytt (om oljan), låset var fuktskadat så det var borttaget... Uppenbart att oljan och filtret inte var bytt på många år och det varit inbrott genom bakluckan, som nu inte går att låsa.
Kort efter båda konversationer så sa jag att jag inte var intresserad.

SweClockers marknad: Mest sålt teknikprylar och gamla datorkomponenter. Även köpt lite saker. Har bara haft en konstig person som bjöd över en annan och sen bara ville betala det han bjöd innan den andra började buda (han backa alltså ca 3 av sina bud). Sålde till personen med näst högst bud utan problem.

Permalänk
Medlem

Sweclockers: Köper och säljer. Funkar hur bra som helst, trevligt folk som vet vad de vill ha, och det går fort och smidigt. Enda stället jag skulle skänka grejer på då jag vet att det tas hand om av folk som har nytta av grejerna.

Ebay: Köper endast, mest från Asien. Långa leveranstider, men har aldrig haft några problem. Köper allt här som inte går att få tag på i landet, mycket småelektronik och vintage-prylar.

Blocket: Ytterst sällan. För många konstiga typer som antingen vill blåsa en eller som bara tjafsar. De få gånger jag köpt eller sålt så gör jag endast det med de som kan svenska språket. Dock inget sista året sedan jag blivit på publik plats hotad till livet för att jag vägrade pruta på ett redat överenskommet pris på en 1000kr-vara...

Tradera: Köper och säljer. Har inte haft några problem, men försöker begränsa mig till svenskspråkiga annonser av samma skäl som ovan. Relativt bra utbud, men folk vet ofta inte vad grejerna eg är värda...

Använder inga andra plattformar annars.

Permalänk
Avstängd

Har sålt bl.a bil och möbler på Blocket, står tydligt i mina annonser prutat och klart, inga sista priset kompisar, inga byten, ändå många vill byta, sista priset kompisar. Sålt möbler där dom kommer dagen efter och vill ångra köpet, trots att det är inget fel på möbeln, vägrade, uppstod nästan handgemäng.

Permalänk
Rekordmedlem

Har handlat en del beg men det är då oftast aldrig saker som ska fraktas utan affären sker med möte, har rest ca 40 mil som längst.
Småsaker för max nån hundralapp kan man ev skicka men jag handlar väldigt sällan sånt med privatpersoner utan riktigt billiga prylar handlas nytt eller i en secondhandbutik.

Jag har svårt att förstå de som ska handla dyra saker på distans och speciellt datordelar och ciss annan elektronik där det förekommer mycket bedrägerier, folk borde låta bli att handla om det inte kan ske via möte.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Sålt en del här på marknaden, skulle aldrig få för mig att sälja det på Blocket. Vill hellre ha en köpare som vet vad dom vill och inte strular.

Visa signatur

GTX 260 SC | GTX 280 SLI | GTX 280 Tri SLi | GTX 590 Quad SLi | GTX 980 ti | RTX 2080 Ti Strix OC | RTX 3090 Strix OC | RTX 4090 Strix OC
The Way It's Meant to be Played|NVIDIA

ASUS MAXIMUS Z790 APEX Encore | i9-14900KS (delidded/direct-die) | 2x24GB G.Skill 8000 M-die | Corsair AX1600i | Samsung 990 PRO 4TB | Corsair 7000D Airflow | 15x Corsair ML Pros (8x ML120 Pro, 7x ML140 Pro) | Rads 360+360+420 | LG C3 48" 120Hz

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Otori:

Vad är det för fel med BankId?
Klockrent sätt att minimera risken för tröttmössor.
Bästa beslut på länge anser jag 👍🏻

Inget fel med det annat än att det inte går att använda utan svensk bank

Permalänk
Medlem

Undviker i möjligaste mån Blocket. Det är så sjukt infekterat av idioter och bedragare att det inte är värt besväret. Tradera har fungerat bättre men det är förhållandevis dyrt. Små intressegrupper på Facebook brukar fungera hyfsat bra, dock inte köp- och sälj-grupper (där förlorar man istället allt hopp om mänskligheten). Sweclockers marknad har varit det i särklass bästa. Här har det aldrig varit något krångel utan folk är vettiga.

Permalänk
Medlem

Har sålt ganska många grejer när jag började tänka efter. Möbler, elektronik, vitvaror, bilar och konst.

Har inte köpt särskilt mycket begagnat, mest "hårda" möbler tror jag. Den här helgen var dock ett undantag. Hustrun ska plugga programmering och därmed uppstod behov av en hyfsad dator och då hon är i Apples universum fick det bli den banan. Ville helst komma åt en MBA M1 men de flesta annonser låg ganska dyrt, plötsligt dök en kortfattad annons 2-3k lägre än övriga i rätt län. Chansade trots min nervösa natur och det visade sig vara en i princip oanvänd dator (sju laddcykler) som de antagligen inte riktigt visste vad den var värd då de inte betalat för den själva. Följde upp med beggat Magic Keyboard och Mouse dagen efter till ca 25 % av nyvärdet - till synes helt oanvända. Har försökt vara okrånglig när jag köper, frågar helt enkelt om jag kan komma på en gång.

Säljandet har varierat stort i upplevelse. Många idioter som hört av sig, framförallt när jag sålt två bilar. Halva annonspriset direkt i telefon/Blocket-meddelande är standard. Slutade läggs ut mitt nummer efter bilförsäljningarna. Sälja soffa var en pärs också, dåligt med intresse tills man satte skänkes - då small det till. Någon hämtade 2,5 sitssoffa med en VW Beetle... När vi gick ut typ trekvart efter "affären" avslutats stod de fortfarande på parkeringen och höll på med lastning.

Har sålt några grejer via Sweclockers marknad, det har nog varit mest smärtfritt. Lagt upp några grejer på Facebook Marketplace men det har varit hyfsat dålig respons och ganska knepiga människor. Aldrig använt Tradera eller privatperson på Ebay. Blocket har varierat stort men har blivit ganska bra på att sålla bland köpare när det varit stort intresse, generellt har folk svårt för att vara tydliga och snabba...

Har alltid prioriterat att mötas upp i person, orkar verkligen inte skicka saker. Har fungerat för det mesta då jag bott senare delen av livet i Stockholm och Uppsala men några gånger har jag fått skicka iväg grejerna.

Ska snart sälja ett par äldre laptops och en skärm, blir nog Sweclockers för att få det smidigt.

Permalänk

Köper och säljer mycket på SweC/Tradera, tycker det är bra att återanvända.

Bilaffärer sköter jag dock bara från och till firmor, det har krånglat tidigare.

Visa signatur

"- rostat bröd är rostat bröd. Det är inte därför jag köpte brödrosten." - Quenya

Permalänk

Köper från det flesta ställen som Ebay, Marketplace, Blocket, Tradera och lite olika forum.

Säljer även nästan grejer varje vecka på Tradera och har hittills ett betyg på 5/5 i alla kategorier med en 60-70 betyg.

Tradera är av erfarenhet den mest seriösa och smidiga tjänst.