PizzaClockers - pizzans hemligheter!

Permalänk
Inet
Skrivet av fetakniven:

Jag deltog i @Inet julkalendertävling där man skulle laga julmat med nördigt tema. Efter att AMD har snäppat upp sig ordentligt tycker jag inte att det blir mycket nördigare än så. För att få till julkänslan kompletterade jag med en basilikagran och mozzarellasnö.
https://i.imgur.com/Fdnm0tV.jpeg
https://i.imgur.com/n0Dm26j.jpeg
Gasen tog slut halvvägs in i baket.

Det var så många roliga och snygga bidrag, kommer vara svårt att välja
Men pizzan ser riktigt god ut. Vad kör du för deg? Du får dela med dig av dina hemligheter!

MVH
Inte alls hungrig just nu

Visa signatur

Frågor? info@inet.se | 031-65 27 00 | Facebook | Discord
Instagram

Permalänk
Medlem
Skrivet av Inet:

Det var så många roliga och snygga bidrag, kommer vara svårt att välja
Men pizzan ser riktigt god ut. Vad kör du för deg? Du får dela med dig av dina hemligheter!

MVH
Inte alls hungrig just nu

Nu blev det ju ingen vinst så jag får nog hålla på mina deghemligheter.

Nej, det är inte mer spännande än att jag utgår från detta recept: https://www.svt.se/recept/pizzadeg

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk
Medlem

Ooni koda 16 gasdriven beställd till mig själv som tidig julklapp.

Hoppas att detta tar mitt pizzagame till nya nivåer. Riktigt taggad.

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk
Samsung Sverige

En fråga till er pizzaclockare.

Varför är det så otrolig skillnad på pizzasallad?

Vissa pizzerior erbjuder blöta glasfibersträngar medans andra faktiskt har väldigt bra pizzasallad. Vadfasen är det som gör skillnaden? Följer man helt enkelt inte bara samma recept?

Dethär håller mig vaken om nätterna, hjälp mig med detta dilemma!

//Pontus

Visa signatur

» Betalt samarbete och medlemmarnas länk till Samsung Sverige (företräder inte bolaget Samsung)
» Bidrar med kunskap och expertis inom Samsungs telefoner, plattor och wearables
» Behöver du hjälp? Pinga mig genom att skriva @samsung

Permalänk
Föredetting
Skrivet av Samsung:

Följer man helt enkelt inte bara samma recept?

Jag tror du är något på spåren, Sherlock.

Visa signatur

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.

Permalänk
Samsung Sverige
Skrivet av Meantek:

Jag tror du är något på spåren, Sherlock.

Why thank you, Mr Watson.

Nejmen det är ju ett så extremt simpelt recept. Hur kan det bli så stor skillnad? Asså der är sådan skillnad i kvalité så det blir ju olika maträtter.

//Pontus

Visa signatur

» Betalt samarbete och medlemmarnas länk till Samsung Sverige (företräder inte bolaget Samsung)
» Bidrar med kunskap och expertis inom Samsungs telefoner, plattor och wearables
» Behöver du hjälp? Pinga mig genom att skriva @samsung

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Samsung:

Why thank you, Mr Watson.

Nejmen det är ju ett så extremt simpelt recept. Hur kan det bli så stor skillnad? Asså der är sådan skillnad i kvalité så det blir ju olika maträtter.

Förutom receptet så tror jag också det handlar mycket om hur färskgjord den är. Ibland känns det ju som salladen har stått i flera dagar i sin plastburk och då blir den ju sladdrig och inte så god, medan en som är hyfsat nygjord smakar mycket bättre, dock inte helt nygjord förstås för då har den ju inte hunnit få smak. Detta hör nog också ihop med hur kallt de har i sin salladskyl och så.

Edit: Sen tror jag mycket beror på hur tunt de skär vitkålen. Ju tunnare desto sladdrigare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MuLLvaD3n:

Ooni koda 16 gasdriven beställd till mig själv som tidig julklapp.

Hoppas att detta tar mitt pizzagame till nya nivåer. Riktigt taggad.

Kul! Härifrån går det bara utför.

Edit: Repris av min första pizza gräddad i Ooni koda 16.

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fetakniven:

Kul! Härifrån går det bara utför.
https://i.imgur.com/nxeyV8m.jpg
Edit: Repris av min första pizza gräddad i Ooni koda 16.


Om vi bortser från din förmåga att kasta in och grädda pizzan (som jag är säker kommer bli skitbra snart! ) - vad är grejen med små ostbitar lite här o lite där? Tycker ni inte det är tråkigt med bara bröd o tomatsås över större delen av pizzan? Ser många som gör så här

Visa signatur

'Three things are infinite. The universe, human stupidity and Winrars trial period.' - Albert Einstein

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zachtionman:


Om vi bortser från din förmåga att kasta in och grädda pizzan (som jag är säker kommer bli skitbra snart! ) - vad är grejen med små ostbitar lite här o lite där? Tycker ni inte det är tråkigt med bara bröd o tomatsås över större delen av pizzan? Ser många som gör så här

Hehe, har övat i ett halvår sedan bilden togs och förmågan att skicka in pizzan i ugnen är ännu inte skitbra, men tack för förtroendet! För det mesta har jag mozzarella fläckvis och kompletterar med någon annan ost tunt utströdd över hela pizzan, gärna pecorino eller parmesan.

Men pizzan ovan var inte i skarpt läge utan det handlade mer om att få lite tyngd och simulera "riktig" pizzagräddning. Efter ett par misslyckanden lär man sig att inte vara hungrig när det ska bakas pizza.

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fetakniven:

Hehe, har övat i ett halvår sedan bilden togs och förmågan att skicka in pizzan i ugnen är ännu inte skitbra, men tack för förtroendet! För det mesta har jag mozzarella fläckvis och kompletterar med någon annan ost tunt utströdd över hela pizzan, gärna pecorino eller parmesan.

Men pizzan ovan var inte i skarpt läge utan det handlade mer om att få lite tyngd och simulera "riktig" pizzagräddning. Efter ett par misslyckanden lär man sig att inte vara hungrig när det ska bakas pizza.

Väntar med spänning på min egna ugn. Tänkte kanske sätta en deg här i kväll så den får stå och jäsa i 3-4 dagar i kylen. Har du något tips? Har inget problem med att få in & ut pizzan i vanlig varm ugn, något jag ska tänka på här?

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk
Medlem
Skrivet av MuLLvaD3n:

Väntar med spänning på min egna ugn. Tänkte kanske sätta en deg här i kväll så den får stå och jäsa i 3-4 dagar i kylen. Har du något tips? Har inget problem med att få in & ut pizzan i vanlig varm ugn, något jag ska tänka på här?

Ja, att vänta på pizzaugn är nästan bättre än att som liten vänta på dopparedagen. Gällande jäsningen har jag inga tips direkt, mer än att längre tid i kylen sällan gör något positivt för degen eftersom så många processer ändå går på sparlåga i kylan. Ett plus är dock att det är lättare att få leopardprickar om degen är/har varit kyld vilket är ett ideal i vissa kretsar.

Annars angående själva bakningen så har jag ett par tips! Ta tempen på stenen. Skicka in pizzan när stenen är kring 430 grader i mitten. Många drar ner lågorna när pizzan ska bakas, jag gjorde det inte. Ha en snurrspade redo för du kommer behöva den.

Framförallt se till att ha kul för det här med att baka pizza är det bästa som finns!

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk
Medlem

Oj, oj oj vänner. Kolla vad som damp ner idag.

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk
Medlem

Nu har jag bara läst fem sidor, men här och bland bekanta som ramlat in på denna trenden så pratas det mest om degen och gräddningen. Men såsen är ju det som gör pizzan, gör ni egen eller köper ni en burk mutti och är nöjda så? Själv har jag alltid gjort egen och tycker jag fått till den ultimata 😉 men tips är alltid roligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av klantbo:

Nu har jag bara läst fem sidor, men här och bland bekanta som ramlat in på denna trenden så pratas det mest om degen och gräddningen. Men såsen är ju det som gör pizzan, gör ni egen eller köper ni en burk mutti och är nöjda så? Själv har jag alltid gjort egen och tycker jag fått till den ultimata 😉 men tips är alltid roligt.

Hur ser ditt recept ut då? Vi har provat lite olika metoder men nu mera kör vi Mutti pizza sås med lite modifiering.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neon:

Hur ser ditt recept ut då? Vi har provat lite olika metoder men nu mera kör vi Mutti pizza sås med lite modifiering.

Mixar en sås på tomater. En skvätt soja, sirap, vitlök, basilika, chilipasta och smaka av med salt&peppar. Enkelt men blir kanon.

Permalänk
Medlem
Skrivet av klantbo:

Mixar en sås på tomater. En skvätt soja, sirap, vitlök, basilika, chilipasta och smaka av med salt&peppar. Enkelt men blir kanon.

Tack men de var ett vagt recept, ser mer ut som ingredienser beteckning. Hur mycket sås? Och vad innebär en skvätt i relation till detta? Tesked? Matsked?

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem
Skrivet av klantbo:

Mixar en sås på tomater. En skvätt soja, sirap, vitlök, basilika, chilipasta och smaka av med salt&peppar. Enkelt men blir kanon.

Gör detsamma, men kör bara med San Marzanotomater. Sen i med en skvätt sherryvinäger, en skvätt olivolja, oregano, basilika, lite socker och en vitlöksklyfta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neon:

Tack men de var ett vagt recept, ser mer ut som ingredienser beteckning. Hur mycket sås? Och vad innebär en skvätt i relation till detta? Tesked? Matsked?

😁 Det får man smaka av så det blir bra. Börja med tomatsåsen och rör i resterande medan du smakar av 👍

Permalänk
Medlem
Skrivet av tarado:

Gör detsamma, men kör bara med San Marzanotomater. Sen i med en skvätt sherryvinäger, en skvätt olivolja, oregano, basilika, lite socker och en vitlöksklyfta.

Kanon, sherryvinäger ska jag prova nästa gång.
Farinsocker har jag tagit istället för sirap ibland.

Permalänk
Medlem

Pizza på sveriges största pizzadag!
Ser något mörk ut på bild men den satt bra idag.. ungefär som en NY-pizza vilket jag föredrar över napolitansk.

Visa signatur

Ryzen 3700x, ASUS PRIME X370-PRO, 32GB ram, RTX 2080, Acer XN253Q 240Hz, MSI G241 IPS 1080p 144Hz, Varmilo VA88M (MX Brown), Cooler Master MM710.

Permalänk
Medlem

Jag har nu testkört min ooni för första gången! Vilka jäkla pizzor man kan få till.

Nu börjar spelet kring att få till toppingar, ostar och allt annat kul, men vi har en start! Det blev inga köpes-pizzor dagen efter nyår, om vi säger så.

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk
Skrivet av MuLLvaD3n:

Jag har nu testkört min ooni för första gången! Vilka jäkla pizzor man kan få till.

https://imgur.com/OH44k3h.jpg
https://imgur.com/WPZYBmS.jpg

Nu börjar spelet kring att få till toppingar, ostar och allt annat kul, men vi har en start! Det blev inga köpes-pizzor dagen efter nyår, om vi säger så.

Riktigt fin pizza! Hur gör du degen och vad har du i den?

Visa signatur

Fractal Design R5 vit, i7 7700K, Noctua NH-D15, Corsair 2x16Gb 3200 MHz, Asus Strix Z270F Gaming, Corsair Force Series MP500 480Gb, EVGA Supernova G2 750W, Gigabyte Auros Extreme 1080 Ti, Asus Xonar STX Audio Card.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Miniklumpen:

Riktigt fin pizza! Hur gör du degen och vad har du i den?

Jag använder faktiskt denna kalkylatorn:

https://www.frenchguycooking.com/pizzadough

Men jag låter det jäsa i kylen i cirka 2 dagar istället för i rumstemperatur. Processen blir riktigt bra, och jag är nöjd. Det är framförallt en lättarbetad deg. Lite jäst, mycket tid, bra mjöl, (tipo). Knåda ordentligt. Har inte satt mig in i det här med "jästknådade" degar.

Det är detta mjölet jag kör:

https://www.ramlosakvarn.se/mjoltyp/tipo00/

Efter att jag har gjort det till 250 grams bollar:

När degen har jäst cirka 2 och en halv dag:

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk

Pizza gjord med poolish från Vito Iacopelli's recept här https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE

Kört med ett mjöl inköpt från lillanapoli som heter "Molino Piantoni Tradizionale “00 MD”" vilket har gett bra resultat än så länge.
Körs i ugnen med stål från gourmetstål.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ramengaijin:

Pizza gjord med poolish från Vito Iacopelli's recept här https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE

Kört med ett mjöl inköpt från lillanapoli som heter "Molino Piantoni Tradizionale “00 MD”" vilket har gett bra resultat än så länge.
Körs i ugnen med stål från gourmetstål.

https://media.discordapp.net/attachments/183246429450534912/927937335906168902/8129B366-A1D6-43E6-A56B-D6D7F4E1FFD0.jpg?width=688&height=917

Snyggt! Är kanterna härligt krispiga även om det görs i ugnen?

Permalänk
Skrivet av wilsontaylor:

Snyggt! Är kanterna härligt krispiga även om det görs i ugnen?

Yes, soft and crunchy!

Permalänk
Medlem

Jag känner att jag måste uppa mitt pizzagame detta år.
Vilken är eran go-to pizza affär för tillbehör och ingredienser?

Jag är ute efter bra mjöl (caputo 00), bra san marzano tomater samt en schysst låda/burk för kalljäsning i kylen.
Köper gärna i bulk för att få ner priserna då jag vägrar betala 35spänn för en burk med tomater.

Permalänk
Medlem
Skrivet av cosmo_k:

Jag känner att jag måste uppa mitt pizzagame detta år.
Vilken är eran go-to pizza affär för tillbehör och ingredienser?

Jag är ute efter bra mjöl (caputo 00), bra san marzano tomater samt en schysst låda/burk för kalljäsning i kylen.
Köper gärna i bulk för att få ner priserna då jag vägrar betala 35spänn för en burk med tomater.

Vilken affär för livsmedel beror ju på var du bor någonstans. Caputo 00 kan köpas online till bra pris i storsäck (megasäck) https://www.martinservera.se/produkter/287072/vetemjol-pizza-...

För jäsning tycker jag Ikeas höga runda matlådor i glas med snäpplock i plast är bäst!

Visa signatur

'Three things are infinite. The universe, human stupidity and Winrars trial period.' - Albert Einstein

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zachtionman:

Vilken affär för livsmedel beror ju på var du bor någonstans. Caputo 00 kan köpas online till bra pris i storsäck (megasäck) https://www.martinservera.se/produkter/287072/vetemjol-pizza-...

För jäsning tycker jag Ikeas höga runda matlådor i glas med snäpplock i plast är bäst!

Ja jag har sneglat lite på https://www.ikea.com/se/sv/p/ikea-365-matlada-med-lock-rund-p...
Är det bra size för en 260-300grams degboll?

Sen verkar det vara snålt med san marzano tomater i vanliga livsmedelsbutiker och råkar dem ha så är dem oftast svindyra. Jag skulle jag vilja köpa bulk för att få ner priset per burk men vart?
Caputomjöl är det bättre med, det brukar finnas på dem flesta större livsmedelsbutikerna. Hade gärna köpt 25kg säck men det blir knepigt med förvaringen.

Sen är frågan om caputos torrjäst är så mycket bättre än vanliga torrjästen vi har (gula förpackningen)?
Jäst har ju ett relativt kort bäst före datum (10 mån?) och det går ju åt väldigt lite för pizzor och caputos är väl 100gram vilket är typ 200 pizzor och så mycket äter jag inte på 10 månader