Permalänk
Medlem

Spel som kraschar vid start

Hej, vet inte om detta är rätt forum men tänker att det har med support att göra (tror dock detta är mjukvarurelaterat men men).

Har ett spel som kraschar varje gång jag försöker starta det, får inte heller något felmeddelande av Windows. Har återställt datorn utan framgång, samt felsökt hårddiskarna men det visar inget fel. Dock vet jag att när jag försökt göra en SFC scan så får jag Error 23 Cyclic Redundancy Error. Någon som vet hur jag kan lösa problemet? Tack på förhand.

Permalänk
Medlem

Spel som kraschar vid start

Hej, gjorde inlägg i ett annat forum men tänker att det kan passa här också.

Har ett spel som kraschar direkt när jag startar det, får inte heller något felmeddelande av Windows. Kan tillägga att spelet har fungerat tidigare, kanske är något annat program jag laddat ner som spökar till det? Kan dock ej minnas vad jag laddat ner runt tiden det slutade funka. Har både felsökt mina hårddiskar men får inga fel där, har även återställt hela datorn men det funkar ändå inte. När jag frågade om hjälp på spelets hemsida så fick jag som svar att prova en SFC scan, men när jag gör den får jag Error 23, Cyclic Redundancy Check(?), vet ej vad det är eller hur man åtgärdar det. Är det detta som kan vara problemet?

Är tacksam för all hjälp jag kan få. mvh

Permalänk
Medlem

Vad är det för spel? Vad har du för spec? Vad menar du med "återställt datorn"?

Lite mer info får du nog ge. Om jag inte minns fel har väl CRC med korrupta filer att göra. Om du inte formaterat datorn, har du installerat om spelet?

Permalänk
Medlem

Spelet heter osu. Vad gäller specs har jag inte koll rakt av förutom grafikkort, processor och hårddisk. Har ett GTX 1660 Ti, Ryzen 7 5800X 3.8 Ghz, samt en ”vanlig” hårddisk på typ 180Gb och en SSD på 220, vet inte märke. Har provat att installera om spelet och på vardera disk men funkar inge vidare.

Med återställt menade jag att jag ominstallerat Windows, sorry för formuleringen

Permalänk
Medlem

Låter ju som trasigt filsystem eller hårddisk. Försök verifiera filerna. Går tex i Steam och säkert andra klienter.

Permalänk
Hedersmedlem

*Trådar sammanfogade i enlighet med §3.3 (korspostning)*

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem
Skrivet av varget:

Låter ju som trasigt filsystem eller hårddisk. Försök verifiera filerna. Går tex i Steam och säkert andra klienter.

Yes tyvärr kan jag ej göra det då osu’s ”klient” också kraschar efter nån sekund då jag öppnat den