Köpt hus och skaffat larm, vill nu ha utomhus kameror utanför larmsystemet. - eller?

Permalänk
Samsung Sverige
Skrivet av Puttefnasket:

"Inget generellt mått
Det är mycket svårt att ange ett generellt mått på hur stor hemfridszonen är runt ett bostads- eller fritidshus eftersom förutsättningarna varierar från fall till fall. Ibland finns givna, tydliga gränser för hemfridszonen såsom ett staket, en häck, en väg eller en gång- och cykelväg. I till exempel ett villaområde kan hemfridszonen i vissa fall bli mycket liten, några få meter från ett hus, om det finns en sådan tydlig gräns nära huset.

I andra fall finns det naturliga gränser som till exempel ett dike, ett skogsbryn, en åkerkant eller en väg på ett rimligt avstånd från huset. Om det finns tät vegetation eller är kuperat runt huset är risken för störning mindre, och då kan gränsen för hemfridszonen ligga närmare bostadshuset. Om huset ligger i ett öppet, flackt landskap kan hemfridszonen istället behöva vara större.

Staket runt hemfridszonen
Det är tillåtet att sätta upp ett staket runt hemfridszonen vid sitt bostadshus eller fritidshus. Men man får inte göra det runt den del av fastigheten som är belägen utanför hemfridszonen - om syftet endast är att stänga ute andra människor. Då kan man bli skyldig att ordna en grind eller övergång. Normalt finns det ingen hemfridszon runt ekonomibyggnader såsom ladugårdar och magasin eftersom ingen bor där."

Hemfridszonen gäller bara bostadshuset, inte övriga byggnader på tomten. Har du ett fristående garage så ingår inte det i hemfridszonen och som det står ovan det är mycket svårt att ange ett generellt mått på hur stor hemfridszonen är runt bostadshuset.

Vad i det du citaterar motsäger det jag skriver? Jag påstår ju specifikt att du inte får låta kameran fånga exempelvis en trottoar.

Visa signatur

» Betalt samarbete och medlemmarnas länk till Samsung Sverige (företräder inte bolaget Samsung)
» Bidrar med kunskap och expertis inom Samsungs telefoner, plattor och wearables
» Behöver du hjälp? Pinga mig genom att skriva @samsung

Permalänk
Medlem
Skrivet av Samsung:

Vad i det du citaterar motsäger det jag skriver? Jag påstår ju specifikt att du inte får låta kameran fånga exempelvis en trottoar.

Om det finns en trottoar ja men om det inte finns så är det ju högst oklart hur stor zonen är utanför bostadshuset och jag svarade i mitt första inlägg på ankmeisters påstående:

"Du får sätta upp kameror hur som helst och hur du vill så länge de endast filmar din egendom. Inne i ditt hus, din tomt, ditt garage osv. Men man får inte ens ha med en centimeter av annans egendom i bilden. Så länge man kontrollerar detta är det inga problem."

Det går inte att sätta upp övervakningskameror hursomhelst, hela tomten, garaget, förrådet ingår inte i hemfridszonen endast bostadshuset och även där är det högst oklart hur stor hemfridszonen är...

I och med detta så lämnar jag denna diskussion.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cruentusa:

Nu till den roligare lösningen, hade hem Verisure när jag köpte huset för snart tre år sedan, fick reda på att den normala användaren använde deras larm i 15år. Lite snabbt räknande och det skulle på 65,000kr i abonnemangskostnad och köp av hårdvara. Så det blev inget med det.

Bra att någon upp detta! Har själv sålt larm för nått år sedan och folk inser inte hur jälva dyra Verisure och Sector är. Om du har tänkt att bo på ett ställe med larm i åtminstone några år så ska du absolut undvika de tidigare nämda bolagen ur en ekonomisk synvinkel.

Största anledningen är att du bara hyr deras utrustning vilket och varje sak du lägger till gör att abonnemanget kostar extra. Var inte alls ovanligt med folk som pröjsade 400+kr i månaden på bara utrustning. Dock verkar de ha ändrat så att man kan köpa loss utrustningen men då kostar det en slant om man haft det i <5 år.

Skaffa larm som du kan koppla upp en valfri larmtjänst till. De som jag tyckte verkade bäst när jag sålde var företagen som i första hand hade ägaren som larmcentral. Dvs att om det kom ett larm så kunde ägaren se direkt i telefonen om det var skarp eller falskt larm, på så sätt undviker man 99% av alla falska larm och slipper onödiga utryckningar som i vanliga fall skulle kosta en del. Detta finns ibland som gratis mjukvara för en del av larmen. Om man vill kan man använda tjänster kopplade till väktare men ärligt talat så hade vet jag inte om det är värt det ens. Många har tanken att en väktare ska kunna ta brottslingar i akten (Något de verkligen inte gör) när deras egentliga syfte är att bomma igen fönster/dörrar etc och hålla koll på platsen tills anhöriga är på plats.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Puttefnasket:

I och med detta så lämnar jag denna diskussion.

Lite synd att du lämnar diskussionen. Jag är tämligen säker på att din tolkning är fel.

Permalänk
Medlem

Själv har jag netatmos kameror. Utekamerorna har öven inbyggd strålkastare vilket kan vara behändigt. Strömförsörjning via elnöt men dessvärre kopplas de till internet via wifi.

Fördelar som jag gillar är att den känner av om det är ett djur,en person eller en bil som rör sig, så man kan ställa in att den inte larmar på djur om man tex har mycket djur i trädgården. Kan även ställa in zoner den ska larma på. Strålkastaren kan också tändas automatiskt om man vill.

Framförallt så är den abonnemangsfri, när man väl köpt den så har man full funktionalitet. Datan sparas på sd kort i kameran men kan även laddas upp till Dropbox eller egen FTP (eller båda).

Hade den bara varit ethernetansluten med poe hade jag rekommenderat den.

Permalänk
Medlem

Frågan är varför du vill ha verisure? Om du ändå vill göra det själv så kan du lika väl använda dom pengarna att investera i ett eget system istället för att mjölkas på Verisure.
Jag gillar inte löpande kostnader som man aldrig kommer att äga dock kan förstå om man inte vill göra något själv så är det ju enkelt och smidigt men du verkar ändå vilja göra saker själv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Samsung:

Det står ju inhägnad trädgård som exempel, men även viss tomtmark och byggnader utan att inhägnad nämns. Huvudsaken som jag förstår det är att väg/trottoar och liknande inte får finnas med i kamerans upptagningsområde. Med andra ord borde området närmast garage, husets ingångar och dylikt vara helt okej.

Ja, det är lite så jag tolkar det också. Har svårt att se att man skulle åka dit för IMY så länge man inte mer eller mindre övervakar sin granne eller dom som passerar på gatan utanför.

Visa signatur

SPELA: 13900K - Gaming X Trio 4090
LEVA: OnePlus 12 - MacBook Air M2 13"
PLÅTA: Canon C70, R3, 1DX mkII, BMPCC6K
LYSSNA: KRK Rokit RP8 G4, Beyerdynamic DT 1990 PRO
FLYGA: DJI FPV, Avata