Permalänk

Bästa lågprofiltangentbordet för gaming?

Är ute efter ett tangentbord för gaming med "lägre tangenter", som också är "tyst".

Dessa två egenskaper har mitt urgamla Logitech-tangentbord (från 2009, typ...). Det är dock inte gjort för gaming, men fastnat för det ändå.

Nu har jag växlat upp mitt spelande och därför behöver jag ett liknande, fast som kan eliminera ghosting och dylikt.

Väldigt tacksam för hjälp!

Gratis kramar och popcorn till de som kan ge mig bra tips!

/ Andrea

Permalänk
Inaktiv

@SUPERFARLIG:
Ta en titt i följande tråd: #9549300 så ser du vilka tangentbord som har problem med ghosting. (allmän kommentar: ghosting torde inte vara ngt större problem på de flesta av dagens tangentbord)

Permalänk
Medlem

@SUPERFARLIG:

Razer Deathstalker

CoolerMaster har ju ett par ute nu och några andra på ingång. Typ SK650

Permalänk

Mekaniska tangentbord utan att använda push to talk borde vara olagligt, är vi överens om det?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av ziltharon:

Mekaniska tangentbord utan att använda push to talk borde vara olagligt, är vi överens om det?

Skickades från m.sweclockers.com

Äh, voice activated är ju roligt, bara en tidsfråga innan det blir aktiverat av årets brakskit, sambo som skäller om nåt privat, eller nån annan pinsamhet. Förr eller senare blir de alltid straffade

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon257891:

@SUPERFARLIG:
Ta en titt i följande tråd: #9549300 så ser du vilka tangentbord som har problem med ghosting. (allmän kommentar: ghosting torde inte vara ngt större problem på de flesta av dagens tangentbord)

Det testet säger tyvärr ingenting om hur bra ett tangentbord fungerar för spelande. Betrakta nedanstående tangentbord och deras resultat i testet.

Cooler Master MasterKeys Lite L RGB

THE QUICK BROWN FO JUMPS OVER THE LAZY DOG

Logitech G110

THEQCKBRWFXJVERTHELAZYG

Man skulle tro att Cooler Mastern är bättre att spela på, men faktum är att det går bet på ganska enkla kombinationer som Shift+S+4 (smyga bakåt och plocka fram granat i CS). Jag köpte ett sådant och blev tvungen att lämna tillbaka för att ghostingen gjorde det oanvändbart i spel. G110 som jag gått tillbaka till nu har jag däremot aldrig upplevt någon ghosting på vid spelande trots att det ser dåligt ut i det här testet.

Visa signatur

Spela Swemantle! Du vet att du vill.

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Permalänk
Inaktiv

@LemonIllusion:
Ah, jag missförstod dig.

Det låter som du letar efter ett tangentbord med "NKRO" (eller i varjefall 5-6KRO)

Dvs att hur många tangenter du kan hålla nedtryckta samtidigt.

(6KRO är f.ö. max för vad USB normalt klarar (utan att man "trixar"): vilket brukar vara fullt tillräckligt för de flesta 5-fingrade gamers (ena handen brukar ju vara på pekdonet)

(Jo, jag vet att en del tillverkare kallar detta "ghosting", men det är inte riktigt korrekt:
Ghosting är när någon _annan_ tangent än de man trycker ner registreras.
KRO (KeyRollOver) är den mer generella termen för fenomenet att tangenter _inte_ registreras (i.e. hur många tangenter som registeras vid samtidigt nedtryckning)

Kortare sagt:
Ett tangentbord med NKRO/6KRO är det du letar efter.

P.S. För att kommentera dina exempel så verkar G110 ha "fuskat bättre" (för gaming), men ingen av dem har NKRO(6KRO), så i mina ögon är bägge undermåliga D.S.

Permalänk
Medlem

Ja, det har blivit förvirring mellan "Tangentbordet har en bra teknik för anti-ghosting" och "Tangentbordet har fullt fungerande anti-ghosting". Det är inte samma sak.
Inget modernt tangentbord, hur billigt det än är har ghost keys. Bättre tangentbord med bättre teknik för anti-ghosting begränsar inte rollover.

Men sen kan rollover begränsas i hur tangentbordet snackar USB med värddatorn, men det är en annan komplicerad fråga. Det är skillnaden mellan 6KRO och NKRO.
(Förresten, om du ser ett tangentbord annonseras som 10KRO eller 14KRO så är det troligen samma sak som 6KRO, bara att tillverkaren inte använder gängse konvention där man inte räknar Shift,Alt,Control och Windows-tangenterna)

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Inaktiv

Fixen mot "ghosting" är att installera en diod per tangent, en diod kostar ett par ören (på sin höjd; i de volymerna som vi talar om); så på ett vanligt (fullstorlek) rör det sig om 1-2kr, och det är vad tillverkarna spar in pengar på och sen försöker sälja in som "gaming", istället för att låta oss få ett riktigt tangentbord.

Tillverkaren kunde gått "all-in" och kostat på tangentbordet ~1 krona extra och sen hade det varit fullt "anti-ghosting".

Permalänk
Medlem

Håll er till tråden gubbar

Jag själv letar också efter ett tbord efter att ha suttit och spelat med ett microsoft sculpt ergonomic (pinsamt nog).

De som jag har hittat är följande
Razer BlackWidow T. Ed. Chroma V2 [Razer Yellow]
Cooler Master SK630 Low Profile RGB TKL [MX Red]
Ducky One 2 Mini RGB [MX Speed Silver]
Havit HV-KB390L Low Profile Gaming Keyboard [Kailh Blue]

Vilket skulle ni ha föredragit?

Visa signatur

Ghost S1 Ash MKIII | Asus Strix B550-I Gaming | Ryzen 5 3600 | NH-L12 Ghost Edt.| 2060 FE| SF750 Plat. custom cables | Corsair LPX 16GB 3600MHz | Arctis 7 | G900/G604 | 2xPG279Q | HHKB Hybrid(Black)/Hybrid Type-S(White)

Nuvarande: S21 Ultra/S10+(PoGo)
Historik: Nokia: 3310, 8310 | LG: GD900 |OP: 6, 6T, 8 | Xiaomi: Redmi Note 5 |Apple: 3, 3G, 3GS, 4, 4S, 5S, 6, 6S+, 8+, 11 Pro Max| Samsung: S7 Edge, Note 8, 20 Ultra, S20FE

Permalänk
Medlem

Bumpar denna lite!

är också på jakt efter ett lågprofils gaming tangentbord som är tyst men har riktigt svårt att välja.
Nån som har förslag?

Visa signatur

In science we trust!

Permalänk
Medlem

Jag har använt Logitech G915 1år nu ungefär. Enda jag stör mig på är macro-tangenterna. Vill gärna trycka på en macrotangent istället för Ctrl. Ska man vara petig hade jag även föredragit endast svenska caps. Vissa caps ser direkt löjliga ut när alla nordiska varianter ska va med.

Permalänk
Medlem

ska ta och spana in det lite då 👍🙂

Visa signatur

In science we trust!