Allt om Cyberpunk 2077 – nästa storspel från CD Projekt Red

Permalänk
Medlem
Skrivet av andreasanders:

Vad för DLSS lirar du med då? Sjukt vad raytracing är krävande... Tuggar själv strax över 60 FPS i områden med mycket npcs i 1440p med ett 3090 och 10850k. Raytracing på max då såklart.
Har du kommit in i Night City eller är du kvar på "landet"?

Jag kör på den högsta inställning på dlss (performance eller nåt - längst till höger dvs).

Jag är inne i Nightcity och där får jag fortfarande över 100 fps. Ibland upp mot 120 så jag känner att allt flyter på

Dock skulle jag nog få kanske max 30-40 fps med rtx på :/

Permalänk
Medlem

Väntar nog på steam rean..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Entash:

Samma för mig. Frågade samma innan, en frågade support som sa att de fick leveransen idag och att spelen skulle skickas inom 72 timmar. Dock sa en annan på support att de inte visste något så aja, vi får se om något hinner hända närmsta veckan.

Ska ta och fråga dem imorgon så får vi se vad de säger. De hanterar inte det bra måste jag säga..
Skulle ju tekniskt sett kunna beställa det igen på faktura, får jag den innan min första leverans så har dem med avsikt valt att inte hantera mitt köp för att den var rabatterad. Så får jag helt enkelt returnera det bara i efterhand..

/M

Permalänk
Medlem
Skrivet av Komplett:

Enormt tråkigt att ditt spel inte kom i tid. Vi brukar vara snabba och noga med att spel når våra kunder senast på releasedagen.
Kan du skicka ditt ordernummer som PM så följer vi upp det.

//Erik

Done!

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233

Permalänk

Fick spelat nån timme eller två på Playstation innan nästa bluescreen. Även denna gång utomhus i bil. Kör med SSD men tror inte det hjälper. Det är för mycket grejer som behöver fixas med spelet inte bara laddning. Att köra bil känns som att köra motorbåt i ett gammalt GTA med input lag och framerate som känns typ som 10-15 fps stundtals när det är som värst. Klarat ett antal uppdrag annars men inte värdigt.

Jag har försökt få till inlevelse genom att sitta nära och spela ”mjukt” för att inte reta upp spelet. Kan inte komma på något som förstör inlevelsen mer än att få en bluescreen rätt i ansiktet.

Kommer spela igenom det här sakta en endaste gång i nuvarande save och sedan får det bli PC-bygge.

Ägnar en tanke åt de konsolspelare som trodde att spelet på skiva skulle fungera och som inte har bra uppkoppling och ens kan ladda hem stora patchar ordentligt av olika anledningar.

Permalänk
Medlem

Råder alla som inte köpt det än att vänta. Ta en titt på Youtube-videor och reddit, särskilt gällande PS4 och Xbox. Ligger runt 15 FPS i vissa miljöer. På PC verkar inställningarn kajkovajko, rapporteras t.ex om högre FPS med höjda inställningar, dock ostabilitet.

Hann spela några timmar innan spelet slutade fungera. Crashar vid laddning av ett save game, oavsett vilket, och hela datorn fryser. Inga åtgärder hjälper. Försökte få refund men det gick inte.

Buggar kan patchas bort. Det som är mest synd är att spelet i mitt tycke är riktigt dåligt. AIn är bland det sämsta jag sett. Lite som Sims 2 eller nåt. NPCs reagerar knappt på en, gör inget i stan utan bara står där. Combat är kaotiskt, melee värdelöst. Det spelar ingen större roll vilken väg av de få tillgängliga man väljer i dialoger. Bilkörningen är som ett arkadspel på Gröna Lund på 90-talet. Man kunde inte välja särskilt mycket olika sätt för gubben att se ut på och det går i efterhand i stort sett inte att ändra på nåt av det. Uppdrag och hur man genomför dem är som på räls, väldigt lite fritt utrymme.

Ljud och grafik är enastående. Men det är en fasad som fått folk att köpa spelet, under ytan är det en enorm besvikelse med tanke på vilka spel det finns redan i tidigare generationer.

Visa signatur

MacBook Pro 2012 15"

Permalänk
Medlem

Spelat några timmar på PC.
Tycker det flyter hur bra som helst hittils men har inte fått gå fritt inne i staden än.

I7 8700k, 32gb, RTX 3070
allt på ultra men tagit bort grain, Bloom & motion blur

Men måste säga att jag hade nog gärna spelat det här som ett 3rd person spel.
Det senaste åren så har jag bara spelat "FPS" i VR.
Så jag får som inte den där "vara där" kännslan nå mer i ett FPS på plattskärm.

Visa signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server - Svensk VR Community
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

Permalänk
Medlem

Kollat på DF video om konsol och det är givet att jag ska vänta till "next gen"-uppdateringen. Ser verkligen ut som skräp I nuläget….

Visa signatur

Bara gammalt skräp...

Permalänk
Medlem
Skrivet av landahl:

Är det lika bra grafik som read dead 2?

Har inte provat Red dead 2

Visa signatur

AMD 5900X + Noctua NH-U12A / Gigabyte X570S Aero G / XFX RX 6800XT Merc 319 / 64 Gb RAM / Fractal Design Pop Silent Vit + PSU Seasonic Prime PX 750

Permalänk
Medlem

Spelat 3h nu på Playstation 5 och börjar kanske vänja mig lite vid den dåliga upplösningen och vaselin filtret över skärmen, vissa stunder ser det faktiskt till och med snyggt ut. Hjälper att stänga av alla videoinställningar som Motion Blur Chrom ab. och annat.

Spelet i sig då.. jo men det kanske tar sig. Hoppas det bara är en slow burner och igår innan jag gick och la mig så fick jag ändå känslan att jag gärna hade spelat ett uppdrag till.

Har inte haft en enda krasch än och ingen uppenbar bugg heller.

Blir intressant att fortsätta ikväll.

Visa signatur

7600x | 32gb DDR5 | RTX 4080 | 27" LG OLED

Permalänk
Medlem

Har spelat ett tag och gillar det måste jag säga. Lite små saker man stör sig på som:

HUD är inte centretat på en uldrawide skärm. 32:9 kör jag. Utan alla saker är längst ut i kanterna.
När man åker med i en bil att föraren inte "styr" ratten när bilen svänger. Snälla nån trodde det var standard idag.
Alternativet att kunna hålla minimap/HP-bar aktiv konstant.

Spelet är snyggt och mitt 3080 får jobba i 5120*1440. Man klarar sig med 60 FPS men mycket vill ha mer
RT är inte värt det och hoppas det kommer lite uppdatering på det så man inte tappar så mycket prestanda.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Slapinator:

Står på Amazon.se att den finns i lager för PC nu. Men jag har inte fått någon information om leverans. Står fortfarande:
"Vi behöver lite mer tid för att ge dig en bra uppskattning. Vi meddelar dig via e-post så snart vi har ett beräknat leveransdatum."

Någon annan som beställt från Amazon och fått någon info?

/M

Skrivet av Entash:

Samma för mig. Frågade samma innan, en frågade support som sa att de fick leveransen idag och att spelen skulle skickas inom 72 timmar. Dock sa en annan på support att de inte visste något så aja, vi får se om något hinner hända närmsta veckan.

De har dragit pengarna för spelat nu iaf! Får hoppas att det skickas idag!

Visa signatur

Gamingrigg: 2600X | Asus ROG STRIX X470-F | G.Skill Flare X 16GB | Palit RTX 3060 Ti Gaming Pro OC | EVGA SUPERNOVA G3 750W | Fractal Design Meshify C-TG

Permalänk
Medlem

Vet inte hur pass mycket det har diskuterats här men beroende på vilken lifepath man väljer är första intrycket av prestanda extremt varierande. Valde street kid och fick genaste en drös med NPCer kastade på mig. Vore trevligt med en benchmarking tool för att standardisera.

Visa signatur

Team Plopp

Permalänk
Medlem
Skrivet av Webhallen:

Ah, har totalt missar surret utanför min komponentbubbla, har ju en papperslansering att lansera om 1h
Just PC CE är den som strulat mest och ska jobbas på as we speak iaf! Hoppas detta blir lite data som IT kan använda för framtida launches så det inte händer igen bara!

Som jag sa tidigare också, har du valt klarna som betalning, dubbelkolla med kundtjänst att allt ser reko ut där så inget mer kan stoppa i onödan.

/Patrik

Happ. Har nu fått ett automatiskt mail att produkten har utgått och min order kommer avbeställas. Tack i alla fall att du lyssnade. Kundtjänst har fortfarande inte svarat och den som sköter er twitter/facebook är riktigt oförskämd.

Permalänk
Medlem

Är det någon mer som upplevt någon krasch? Eftersom jag precis byggt ihop ett nytt bygge så kan det vara något där som ställer till det, vet ej om det är spelet är bygget.

Visa signatur

|AMD Ryzen 9 5900X| |ASUS ROG Strix B550-F| |Crucial Ballistix 32GB CL16@3600MHz| |PNY RTX 4090 XLR8 Gaming| |Samsung 990 Pro 2TB| |Samsung 970 Evo Plus 1TB| |Samsung 860 Evo 1TB| |Corsair RM1000| |Fractal Design Define R5| |LG OLED 48" C2 Evo|

Permalänk
Medlem
Skrivet av ramlösa:

Väntar nog på steam rean..

Jag tror det kommer dröja innan CP2077 kommer på en rea.

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem

Fick precis reda på att den collectors edition jag beställde från @webhallen inte kommer att levereras utan dem tog idag bort min order....Varför i helvete tillåter dem förbokningar för då?
Grymt besviken.

Edit: Webhallen var snabba på bollen och fixade det hela.

Visa signatur

CPU: AMD R7 5800x | RAM: Corsair Vengeance lpx 3200 Mhz 32 GB DDR4 | Moderkort: Asus ROG strix B550 F Gaming | GPU: Gainward GeForce GTX 1080 Phoenix GLH edition | PSU: Corsair RM750X | Kylare: Noctua NH-u14s | Fläktar: Corsair ML120 PRO, 120mm | Chassi: Fractal design Define S | OS: Windows 10 | SSD: Samsung 860 EVO 500 GB |

Permalänk
Medlem
Skrivet av griid:

Jag tror det kommer dröja innan CP2077 kommer på en rea.

såpass buggigt som det är kommer dom bli tvingade förr eller senare.

Permalänk
Webhallen

Är det någon mer här som sitter på en pre-december orders på collectors och fått detta auto-mail? så tar jag en kik. Det har skeppats för mycket till butik så istället för att vänta in att de går tillbaka till centrallager och skeppas ut den vägen så kan vi skeppa ut från vissa butiker.

/Patrik

Visa signatur

Behöver du hjälp? 08-673 60 00 eller Mail/Chatt
Har du en fundering? Besök vår officiella forumdel
Discord, Instagram,Twitch

Permalänk
Medlem
Skrivet av griid:

Jag tror det kommer dröja innan CP2077 kommer på en rea.

Med tanke på att det är knappt spelbart på konsolerna, så tror jag det kommer tidigare än man kan tro.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av HazZarD:

såpass buggigt som det är kommer dom bli tvingade förr eller senare.

Va? Alla spel kommer på rea, oavsett om det har buggar eller inte.

Finns inte heller några open world som inte har buggar, även om jag inte stött på någon än på mina blott 4h.

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Medlem

Jag har nu begärt en återbetalning från Steam, detta spel är absolut inte värt det just nu imo.

Lycka till allihopa!

Permalänk
Skrivet av Webhallen:

Är det någon mer här som sitter på en pre-december orders på collectors och fått detta auto-mail? så tar jag en kik. Det har skeppats för mycket till butik så istället för att vänta in att de går tillbaka till centrallager och skeppas ut den vägen så kan vi skeppa ut från vissa butiker.

/Patrik

Jag fick också mailet men jag utgår ifrån att allt redan är ok eftersom jag har grön bock på min order och den står som skickad

Permalänk
Webhallen
Skrivet av MisterRotkiv:

Jag fick också mailet men jag utgår ifrån att allt redan är ok eftersom jag har grön bock på min order och den står som skickad

Yeah tyvärr mailar den allt och alla :/ har fått såna själv på produkter som vart påväg till butik

/Patrik

Visa signatur

Behöver du hjälp? 08-673 60 00 eller Mail/Chatt
Har du en fundering? Besök vår officiella forumdel
Discord, Instagram,Twitch

Permalänk
Medlem

Jag beställde mitt från Komplett på cybermåndagen men nu står det beräknad leverans 6 januari. Tycker det är lite konstigt att dom inte meddelar att det är försenat och att man ska behöva fråga själv. Blev till att avbeställa och beställa från GOG istället.
Trots att vissa här upplever spelet som ofärdigt är jag väldigt pepp och vill uppleva detta spel

Visa signatur

Aorus Elite X570, Ryzen 3700x, G.Skill Trident Z Neo 3600MHz, RTX3080 TUF Gaming OC, NH-u12a

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr Steed:

Jag beställde mitt från Komplett på cybermåndagen men nu står det beräknad leverans 6 januari. Tycker det är lite konstigt att dom inte meddelar att det är försenat och att man ska behöva fråga själv. Blev till att avbeställa och beställa från GOG istället.
Trots att vissa här upplever spelet som inte ofärdigt är jag väldigt pepp och vill uppleva detta spel

Spelade i tre timmar igårkväll.
Upplevde endast en bugg. Flyter på bra för min del.

Visa signatur

CPU » AMD Ryzen 7 1700x @ 3.80GHz RAM » Corsair DDR4 3000MHz 16GB MOBO » ASUS PRIME B350-PLUS GPU » RTX 2060 CASE » Fractal Design Define R5 Black HDDs » Samsung 830 Series 128GB PSU » be quiet! Pure Power 10 600W

Permalänk
Medlem
Skrivet av fue:

Spelade i tre timmar igårkväll.
Upplevde endast en bugg. Flyter på bra för min del.

Inte jag heller,har med kört några timmar. Ni som klagar vilken hårdvara har ni?

Permalänk
Medlem
Skrivet av HazZarD:

såpass buggigt som det är kommer dom bli tvingade förr eller senare.

Tycker spelet flyter på bra. Spelat 3h och endast hittat en liten bugg som försvann efter omstart.
Vet inte varför jag får borderlandsvibbar i spelet

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem
Skrivet av fue:

Spelade i tre timmar igårkväll.
Upplevde endast en bugg. Flyter på bra för min del.

Hej,
Är det med datorn i signaturen eller något annat ?

Permalänk
Medlem

Körde ett par timmar igår med 3600 och 3080 i 3440x1440 och hade inga problem.
Förutom att begripa hur jag skjuter, fäktar och vevar in general. Enda störiga var nån meny som inte var 3440 utan snarare 2560 eller nåt, dvs inte så mycket att irritera sig på.

Visa signatur

Gammal gubbe