Vilket modekort (Intel 1200)

Vilket modekort (Intel 1200)

Jag tänkte beställa en ny dator nu när intel har släppt Comet lake.

Jag är dock inte så hemma på modekort och undrar vilket jag ska välja?
Jag vill komma undan så billigt som möjligt, och bryr mig inte det minsta om RGB, överclockning eller andra finesser. Jag ska ha datorn enbart till spel. Jag vill dock ha m2 uttag för en primär SSD. Men det antar jag att det är på alla de nya modekorten? Ett m2 uttag räcker.

Vad har egentligen dom lite dyrare korten kontra dom billiga? Korten som heter "gaming" kostar ju lite mer, men vad gör dom för skillnad i själva spelandet?

Mvh Mattias

Behövs ett Z moderkort om du ska överklocka. Men kör du stock så gör det noll skillnad i spel.

Kör själv ett h110 moderkort och en 7700k. Funkar prima.

okej. Tack så mycket för svar

Att ett kort har "gaming" i namnet betyder i stort sett ingenting.

Dyrare kort har vanligtvis bättre stöd för överklockning, och kan ha bättre ljudkretsar, extra och/eller bättre nätverkskretsar, kanske inbyggt stöd för wifi; lite extra finesser som BIOS flashback, stöd för RGB; bättre kylning - vilket går hand i hand med stöd för överklockning. Kan även ha extra anslutningar för fler diskar, eller fler USB-portar.

Om man inte är intresserad av överklockning, blinkande ljus, eller andra specifika finesser så finns det ytterst sällan någon anledning att köpa något av de dyrare moderkorten.

De dyrare korten ser ju snygga ut. Men 8000kr? Nä. Jag kollar bara så att det finns nog många anslutningsmöjligheter. Är inte heller ute efter att överklocka moderkortet.

Tack för alla svar!
Det får bli ett Gigabyte Z490M GAMING X, som kostar 1999:-