Permalänk
Medlem

Skärm för den icke så kräsne.

Hej!

Jag har kollat omkring en del och tittat på skärmar i prisklassen 3000-4000:-.

Helst 24,5" med IPS-panel och G-Sync kompatibilitet samt 144 Hz. Jag spelar mest Warzone och lite CS ibland. Inte alls kräsen och spenderar inte allt för mycket tid på mitt spelande.

Jag har fått nys på dessa modeller:

https://www.inet.se/produkt/2215603/acer-25-nitro-xv253qp-ips...
https://www.inet.se/produkt/2215703/aoc-24-24g2u-ips-144-hz
https://www.inet.se/produkt/2215863/acer-24-nitro-xv240yp-ips...

Vad säger ni? Har ni fler rekommendationer? Länka gärna och berätta gärna varför det oftast är TN-panel på de lite dyrare och IPS på de billigare trots att IPS är bättre?

AOC:n lär man inte få se på marknaden på ett bra tag vad det verkar som så den kanske jag får skippa.

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av Fjordlax:

Vad säger ni? Har ni fler rekommendationer? Länka gärna och berätta gärna varför det oftast är TN-panel på de lite dyrare och IPS på de billigare trots att IPS är bättre?

I den prisklassen är det mer än bara själva panelen som avgör. Du kanske jämför med en modell med TN-panel som också har ett mer påkostat stativ, RGB-belysning, kanske en G-Syncmodul etc.

Annars är det ganska mycket samma skrot- och korn i de här kategorierna. Många skärmar är i grunden samma byggen där det skiljer sig mest runtomkring. Du kan därför tänka mer i kategori av skärmar kring vad du får för upplevelse. TN-panelerna kommer vara bättre på dämpa eftersläp, men rätt kassa i övrigt. Där 240 Hz TN ofta är synbart bättre än 144 Hz men fortfarande ha det som utmärker TN-paneler i form av sämre betraktningsvinklar etc.

Samma sak med IPS. Mer allroundprestanda, bättre vinklar, medelmåttig kontrast (jämfört med VA), medelmåttig eftersläpshantering (jämfört med TN) och så vidare.