Kylare och moderkort till amd A6 6400 FM2+

Permalänk
Medlem

Kylare och moderkort till amd A6 6400 FM2+

Så här i virustider måste man sysselsätta sig med något. Jag tänkte skrämma igång min gamla pc i väntan på att köpa något nytt, det är en AMD A6 6400K med något lastgammalt itx-moderkort från Gigabyte.

Jag skulle gärna hitta ett billigt moderkort som kanske är bättre, det jag har är så basic att man inte kan göra mycket alls med det.

Kylaren till cpun går inte riktigt stabilt heller utan det återkommer ett ljud var femte sekund eller nåt. Kylningen är det viktigaste, det hade varit väldigt roligt att få prova vattenkylning så om någon har en som passar fm2+ liggade och samlar damm så vore jag själaglad att få överta den. Det gör absolut ingenting om den är overkill och om den även kunde användas till framtida ryzen-bygge.

Sköt om er där ute!

Läs hela annonsen här

Permalänk
Medlem

Har ett Gigabyte GA-F2A85X-D3H och en A8 5600k liggandes. Vad är det du vill göra med ett moderkort btw?

Permalänk
Medlem
Skrivet av vaegen:

Har ett Gigabyte GA-F2A85X-D3H och en A8 5600k liggandes. Vad är det du vill göra med ett moderkort btw?

Jag vill egentligen inte göra något speciellt med moderkortet specifikt. Jag har monterat bort alla mina komponenter i mitt Fractal Design Node 304 samt plockat bort sidorna och fläktar plus frontpanelen och allt där. Jag tänker göra sidor som jag montera med magneter och ställa chassit på högkant så att översidan hamnar framåt och där tillverka någon sorts platta (som också monteras med magneter) som möjligen blir delvis genomskinlig för att se komponenterna.

Chassit står på skrivbordet med bara skelettet kvar och min vidrigt långsamma laptop som jag har kopplad till monitor och som agerar räkningsbetalare, photoshoppare och Fusion 360-are är en pina att använda. Jag vet att min gamla stationära a6 6400k var snabbare och orkade med mer så jag skulle bara vilja installera komponenterna igen i chassit där det står och köra den istället för min laptop (som också har en a6 men för laptop så klart). CPU-fläkten började låta lite annorlunda i min stationära och det var då jag monterade bort allt. Därför skulle jag vilja hitta en bra fläkt, kanske försöka mig på att klocka cpun lite grann och kunna ha den som arbetshäst tills jag har råd att uppgradera allt till Ryzen 5 3400 eller något sådant. Det ser ut att kunna bli lång tid då jag blivit uppsagd nu pga viruset, jobbar inom café/restaurang och det har slagit hårt mot oss.

Chassit tar tyvärr bara itx-moderkort.