Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Finns Smart plug för lamppropp?

Permalänk
Medlem

Finns Smart plug för lamppropp?

Jag hittar en massa smarta pluggar för vanlig kontakt, men ingen för liten lamppropp.
Jag söker en som kan integreras i Google home, och plugg känns som smidigaste sättet att kunna styra och dimma lampor hemma utan att byta ut glödlamporna.

Permalänk
Medlem

Jag tror det blir svårt att hitta en trådlös dimmerfunktion som kostar mindre än vad IKEAs trådfri serie gör.
https://www.ikea.com/se/sv/cat/smart-belysning-36812/
Visst blir det en startpeng för gateway, men "glödlamporna" börjar få riktigt bra priser.

Permalänk
Medlem

Dom smarta pluggarna för vanliga uttag som du nämner går nog allt som oftast inte att dimra, inga jag har stött på iallafall. Är bara en slutning av/på. Som henkiii skriver, så är trådfri en ekonomisk variant av Philips Hue, och fungerar riktigt jäkla bra. Har själv trådfri hemma, strular för det mesta inte ett skvatt. Om det är något som strular så är det internet eller Google assistenten, sällan trådfri.

Permalänk
Medlem

Det går även att fixa så att lampknappen blir smart, (med eller utan dimmer) med sådana enheter; https://www.m.nu/dimrar/fibaro-dimmer-2
Det behövs dock en till gateway för att kopplas ihop den med google home.

Jag tror även en elektriker bör sköta installationen i lampknappen, så det kan ju bli ganska dyrt om man inte känner någon.

Permalänk
Medlem

Får kolla på knapp så.
Priset är inom rimliga gränser oviktigt, anledningen till att jag inte vill byta lamporna är att vi har en taklampa med typ tio otäcka lampor som liksom är en del av designen, då blir det rätt trist att slänga på en ful glödlampa

Skickades från m.sweclockers.com